Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebbi26

BIGOS Z PARÓWEK

Polecane posty

Gość bebbi26

Zamierzam zrobić dobre to, ktoś próbował?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daj przepisas
nie jadlam ale penie dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebbi26
Prosciutkie to - parówki z podsmażoną cebulką :) nie pamietam czy coś jeszcze zaraz poszukam tej mojej gazetki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebbi26
Bigos z cebuli z parówkami Dla ilu osób: Dla czterech Czas przyrządzenia: 45 minut Koszt potrawy: nieznany Składniki •cebula 1 kg •olej 6 łyżek •ziele angielskie kilka ziarenek •liść laurowy •pieprz •sól •parówka 5 sztuk •tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia Cebule obierz, pokrój w średniej grubości krążki. Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i wrzuć cebule. Podlej niewielką ilością wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula będzie zupełnie miękka. Co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła (gdy trzeba, jeszcze raz podlej odrobiną wody). Parówki pokrój w dość grubą kostkę (ewentualnie rozdrobnij mielonkę). Gdy cebula będzie już miękka, dodaj mięso. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Bigos podajemy zawsze ze świeżym pieczywem. Taki bigosik z cebuli można urozmaicić, dodając do niego w trakcie duszenia koncentrat lub pomidory z puszki. A tak wygląda: http://www.gotujmy.pl/bigos-z-cebuli-z-parowkami,przepisy,40141g1.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A co to ma wspolnego z bigosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebbi26
A czy ja wiem, taka nazwa i już ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567.........
dla mnie to też parówki z cebulą ale nie zaprzeczam że może być dobre :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj z czego zrobione sa
parówki..z jakich odpadów..juz lepiej placki ziemniaczane zrobic jak ma byc tanio niz jeść odpady garmazeryjne z chemiczną pulpą!! Nie szkoda zdrowia i rodziny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie kapujeeeee
bigos z parowek brzmi rownie idiotycznie jak gulasz truskawkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja do niej nic nie miałam
często takie coś robię, pycha A co do przepisu, to pokrój w "talarki" jak na zdjęciu a nie w kosteczka jak w opisie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×