Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebbi26

BIGOS Z PARÓWEK

Polecane posty

Gość bebbi26

Zamierzam zrobić dobre to, ktoś próbował?

Gość daj przepisas
nie jadlam ale penie dobre

Gość bebbi26
Prosciutkie to - parówki z podsmażoną cebulką :) nie pamietam czy coś jeszcze zaraz poszukam tej mojej gazetki

Gość bebbi26
Bigos z cebuli z parówkami Dla ilu osób: Dla czterech Czas przyrządzenia: 45 minut Koszt potrawy: nieznany Składniki •cebula 1 kg •olej 6 łyżek •ziele angielskie kilka ziarenek •liść laurowy •pieprz •sól •parówka 5 sztuk •tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia Cebule obierz, pokrój w średniej grubości krążki. Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i wrzuć cebule. Podlej niewielką ilością wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula będzie zupełnie miękka. Co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła (gdy trzeba, jeszcze raz podlej odrobiną wody). Parówki pokrój w dość grubą kostkę (ewentualnie rozdrobnij mielonkę). Gdy cebula będzie już miękka, dodaj mięso. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Bigos podajemy zawsze ze świeżym pieczywem. Taki bigosik z cebuli można urozmaicić, dodając do niego w trakcie duszenia koncentrat lub pomidory z puszki. A tak wygląda: http://www.gotujmy.pl/bigos-z-cebuli-z-parowkami,przepisy,40141g1.html

Gość A co to ma wspolnego z bigosem

Gość bebbi26
A czy ja wiem, taka nazwa i już ;)

Gość 1234567.........
dla mnie to też parówki z cebulą ale nie zaprzeczam że może być dobre :)

Gość poszukaj z czego zrobione sa
parówki..z jakich odpadów..juz lepiej placki ziemniaczane zrobic jak ma byc tanio niz jeść odpady garmazeryjne z chemiczną pulpą!! Nie szkoda zdrowia i rodziny...

Gość nie kapujeeeee
bigos z parowek brzmi rownie idiotycznie jak gulasz truskawkowy

Gość a ja do niej nic nie miałam
często takie coś robię, pycha A co do przepisu, to pokrój w "talarki" jak na zdjęciu a nie w kosteczka jak w opisie