Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddd

wesele 80 osob

Polecane posty

Gość dddddddddd

Cześć mam takie pytanie robię wesele na plus minus 80osób jeszcze dokładnej listy nie mam, ale liczmy 80. Zastanawiam się ile kosztuje takie wesele, bo ja kompletnie nie orientuję się w cenach ślub mam za 3 lata dopiero więc nie wiem jak stoją ceny za lokal, wynajem, ubranie, alkochol. Zapewne wszystko w ciągu 3 lat pójdzie w górę, ale chcialabym się teraz zorientowac ile wyniesie wesele na 80 osob. Wesele ma byc w restauracji, sukienke zamierzam wypozyczyc lub kupic taniej uzywana jesli znajde odpowiednia, ktora bedzie dobrze lezala, napewno musi być jakas orkiestra, jedzenie licze, ze 100zl telarzyk mam nadzieje, ze tak sie uda. Ogolnie nie chce super wymyslnego wesela, ale podstawowe rzeczy musza byc nie bede oszczedzala na fotografie, kamerze bo pamiatke musze miec tak wiec powiedzcie ile takei wesele moze wyniesc. Mieszkam w mazowieckim w radomiu. Nie koniecznie wesele musi byc w moim miescie jest duzo fajnych lokali pod miastem. ale pewnei tez drogo.. zastanawia mnie ile kasy trzeba kombinowac na wesele;)

Gość czarna koala
za 100zł od talerzyka to raczej nie licz, juz teraz oferta 120 na głowę (bez ciast i napojów) to standard. my robimy obecnie na 80 kilka osob, mamy przewidziane 40tys. Pewnie wyjdzie mniej, ale wole liczyc w góre niz w dół i sie rozczarowac mile a nie niemile... nie wiem jakie u was są standardy weselne, ale mysle ze 20-25tys. to wam zejdzie lekką ręką...

- sala: od 100 do 180 zl od osoby(zalezy od knajpy) - zaproszenia: mysle ze nie wiecej niz 150zl mozesz na to wydac - ciacho: mysle ze okolo 800zl razem z tortem (2 kawalki ciacha na leb gdzie kawalek okolo 15zeta mozesz liczyc, tort okolo 300-500zeta zlaezy jaki i z jakiego ciacha czy pietrowy czy nie) - zalezy jaka miejscowa czy potrzebujesz noclegu czy tez bedziesz jakiegos busa zalatwiac na sama impreze mozesz policzyc kolo 11kzl za sale...my mielismy okolo 60 osob i sala (impreza zarcie picie )8,5kzl hm chyba jesli chodzi o gosci to tyle:)

My za sale z jedzeniem w dworku placimy 220 zl / os plus nocleg 4tys plus alkohol jakies 4 tys plus orkiestra 2,5 fotograf 2 , auto + bus nie wiem ile ? ciuchy dla nas w sumei4-5 tys ? plus pierdoly : zaproszenia , fryzjer, kosmetyczka , moze upominki dla gosci 1 tys ? ogolnie mega drogie jest urzadzenei wesela ( w naszym przypadku dla 90 osob+/-)

Katowiczanka-mozliwe...zalezy w jakiej knajpie...ale mysle ze malo spotykane;) natomiast warto sie zastanwoic nad slubem w piatek wowczas jest troche taniej:) my placilismy 145zl/os

no tak dziewczyny ale liczmy realnie co do pytania:) ograniczajac sie tylko do liczby gosci:) reszta to juz kwestia tego jak sobie chce autorka impreze zroganizowac:)

trzeba też brać pod uwagę bo wchodzi w skład "talerzyka". my mieliśmy możliwość wzięcia sali za 140zł/os ale bez ciast i tortu. napoje też we własnym zakresie. wybraliśmy opcję droższą - 180zł, ale te wszystkie rzeczy mamy w cenie (a napoje w nieograniczonej ilości). wiec, czasem lepiej zapłacić więcej od osoby, a po pierwsze mieć spokojną głowę, po drugie kto wie ile kosztowałyby w/w rzeczy kupowane oddzielnie?

Gość ehhhhr
czyli duzo kasy potrzeba. Ja kiedys liczylam, ale to szalalam suknie za 5tys obraczki za 6... ale wiem, ze trzeba skromnie chcialam sie zmiescic w 30tys a jak widze nie da rady.

jesli chodzi o suknie, samochody, fotografow, kamerzystow, dodatki ozdoby i inne duperele..mozna na tym zaoszczedzic..natomiast jesli na salo oszczedzac to tylko okrojenie gosic wchodzi w gre:)

tylko, że z okrojeniem gości zawsze jest najtrudniej...

no niestety:) mozna tez zaprosic przyjaciol i rodzicow na obiad wowczas ma sie luza ze sie nie wydalo majatku na wesele;)

Gość eee wcale 120 zł/ za os to nie
minimum, ja płace 90zł mam ciasta, owoce, nie ograniczoną ilośc napoi, kawa, herbata, 6 dan cieplych ale chyba zdecyduje sie na 5 ale zeby byly bardziej rozbudowane jedzenie smaczne a sala prześliczna :) także się da :) u nas koszt to ok 20000 calego wesela

Gość mama dobra rada
Gdzie Ty robisz wesele :o?? u nas (Śląsk - miasto) cena od osoby średnio bez ciast i alkoholu to 200 zł. I to w normalnej restauracji, bez bajerów. Dobry Dj to 1 - 1,5tys.

Gość trawila
mamo dobra rado - ja też jestem ze śląska też miasto, też knajpa bez bajerów i płacimy 140 zł za osobę ;) a w tym już jest naprawdę fuul wypas : -)

Gość mama dobra rada
To gdzie Wy robicie?? W Katowicach-Gliwicach, restauracja w ładnej okolicy (nie środek osiedla czy jakies przemysłowe tereny) i z ładnym eleganckim wystrojem min 200 zł :o

Gość eee wcale 120 zł/ za os to nie
ja jestem z podlasia, może dlatego ze to małe miasteczko ale sal jest do wyboru do koloru jest śliczny dworek, naprawde fajny i tam biorą 85zł/os jedzenia nei jadłam ale podobno smaczne, tyle ze tam nie chcialam bo za daleko od mojego kosciola,

Gość taka jedna pani K
ja znam już teraz małżeństwo które na weselu miały ze 100 gości wesele organizowali im rodzice na spółke, ponieważ ta dziewczyna wpadła z obecnym mężem, bez pracy, matury a z brzuchem (20lat) znali się krótko wiem że dużo kasy im sie zwróciło i teraz chca kupować samochód a dziecko w drodze...