Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebbi26

Pryszcze przed miesiączką czy to można wyleczyć? GINEKOLOG CZY DERMATOLOG ??

Polecane posty

Gość bebbi26

Mam 26 lat, rok temu urodziłam dziecko i nadal mam problemy z cerą :( wiecznie podkład i puder, mam dosyć codziennego tapetowania. Wysyp zaczyna sie przed okresem, potem wyciskanie, strupki i blizny. Czy iść z tym do dermatologa czy do ginekologa po tabsy?

Gość URSUS C330
To nie wyciskaj. Jedyna rada Tabsy.

ja nie wyciskam a też mam przed okresem i w trakcie nie jest tego dużo ale mi przeszkadza Też szukam jakiejś fachowej porady :)

Gość jajajajajajajaja
Pojawianie sie pryszczy przed miesiączką jest sprawą zupełnie normalną. No chyba, że obsypuje Ci cała twarz. Ja bym na Twoim miejscu poszła z tym do ginekologa. Być może jakiś problem z hormonami?

Gość to sie nazywa szczescie
przesatn siw tapetowac non stop

Gość bebbi26
Nawet mój mąż mnie tak naprawdę nigdy nie widział z twarzą bez podkładu, troche mnie to kombinowania kosztuje ale cóż jak siee ma taką okrpną cerę jak moja... podkład to mus :( wierz mi marzę o tym, żeby już go nie stosować. Miałam taka nadzieję, że po ciązy sie organizm wyreguluje a tu nic...

ja tez mam z tym problem,dopoki bralam tabletki to bylo ok,a teraz przestalam i przed okresem tak mi wysypuje brode i szyje,ze az mi sie slabo robi,dzis np.urosly mi w nocy 2 giga syfy na brodzie,sa wielkie,czerwone i twarde,i nie da sie ich wycisnac,a bola jak cholera.

Gość bebbi26
Czytam i czytam jedne piszą że na cere tabletki anty pomagają, inni że nie... chyba nigdy sie nie wylecze z tych wstrętnych pryszczy... :(

Gość mjakemila
kurcze, ja też mam taki problem, i nawet tabletki mi nie pomagają. biorę yasminelle od roku, i pryszcze przed okresem jak były, tak są:(

Gość mjakemila
Jakiś tydzień temu kupiłam sobie w aptece maść benzacne- mojej koleżance pomogła, więc stwierdziłam, że czemu mam nie spróbować. I teraz tylko jak czuję, że coś mi się robi smaruję raz lub 2 razy dziennie, jestem przed okresem, i zero pryszczy. Fakt, strasznie to wysusza, ale można stosować tylko punktowo. Spróbujcie, to w miarę tanie jest (niecałe 10 zł) i działa. Słyszałam też, że davercin jest dobry, ale to już na receptę, więc jak ktoś ma większe problemy może iść do dermatologa, i może to przepisze. Pozdrawiam ;)

Gość karolcia321
ja też miewam takie problemy, na tradzik dostalam Epiduo i próbuję się tym leczyć już bardzo mi pomógł, mam nadzieje że bd lepiej