Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem rodzinnyyyyyyyyyyy

problem rodzinny- doradzcie

Polecane posty

Gość odpowiedź na pytanie
pogadaj z mamą, że chcesz zadzwonić do cioci, zobaczysz jej reakcję-jak będzie zła, odpuść, ale może powie, że masz robić, co chcesz lub że ją nie obchodzi-wtedy masz zielone światło. Z ciocią pogadaj, ale nie narzucaj jej co ma zrobić, jest dorosła. mów o sobie, tacie i wspomnij o mamie (np. że się o nią martwisz, bo jest w złej kondycji psychicznej i potrzebuje wsparcia, którego Ty nie jesteś w stanie w pełni jej dać. że czasem wspomina siostrę) i tyle

Gość problem rodzinnyyyyyyyyyyy
chyba mnie przekonaliscie , decyzje zostawie do wieczora i napisze pozniej , bardzo dziekuje ,napisalam tutaj bo ja sama juz wymiekam i mam chaos w glowie

Gość marcysiankaaaa
Skoro mama wspomina o siostrze, daje znaki, że jej potrzebuje, to wręcz powinnas zadzwonić. Mama sama na to sie nie zdecyduje, choć by nawet chciała, bo boi się reakcji siostry.Nie masz nic do stracenia, a wiele do zyskania dla Twoich bliskich. Myślę, że obie będą Ci wdzięczne, że spełniłaś rolę jakby mediatora i pozwoliła im odzyskać dawne więzi.Powiedz prawdę, co się dzieje, jak mama znosi trudne chwile, i że często mówi o siostrze. Jeśli ciocia nie zareaguje, trudno, ważne ze zrobiłaś, co należało.