Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 1987456

Dorsz w piekarniku? jak zdobic.

Polecane posty

Go艣膰 1987456

Jak sie piecze rybe w piekarniku? zawsze robilam smazona w panierce ale teraz chce zdrowiej .Napiszcie mi kochane.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 1987456
mam ,zazdroscisz :P

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 1987456
fajny przepis ale nie mam obecnie papryki :( powiedzcie mi jak natre go sala i ziolami dam maslo i wsadze do naczynia zaroodpornego to bedzie dobre?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wklejam z innego topiku
16:39 [zg艂o艣 do usuni臋cia] mi ma艂a tymczasem podrzucam przepis na kolejny zdrowy niedrogi obiad na jutro- piatek: swiezy dorsz w dwoch kawalkach skropic sokiem z cytryny, opr贸szyc sola, pieprzem, oregano i suszona natka pietruszki, na to zsiekany drobno zabek czosnku, kawalek masla i do piekarnika w naczyniu zaroodpornym na 30-40 minut podawac z salatka z pomidorow, salaty i cebulka pozdrawiam c(z)ytuj臋 Yeatsa i Eliota, jestem o艣wiaty kagankiem!

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 1987456
Wlasnie taki zrobilam i pyszny wyszedl :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dolly555
piek膮c w piekarniku warto pami臋ta膰 o folii (r臋kawie do pieczenia), zawsze to jeszcze zdrowiej :) w r臋kawie ryba na pewno nie wyschnie, ma super aromat i wszystkie warto艣ci od偶ywcze

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Przepis jest banalnie prosty. Rozk艂adasz filet dorsza, tudzie偶 ca艂膮 ryb臋 na folii aluminiowej. Je艣li jest to filet, przyprawiasz pieprzem cytrynowym, sol膮, koperkiem. Je艣li masz ca艂膮 ryb臋, faszerujesz j膮 mas膮 z tych samych przypraw, co filet. Szczelnie zawijasz i wk艂adasz do nagrzanego piekarnika.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lubie to ...
ja znowu nie zawijam nigdy ryby do pieczenia, tylko klade na blaszke lekko posmarowana maslem, posypuje zola, pieprzem i koperkiem, lub pietruszka, lub bazylia. skrapiam po wierzchu cytryna i oliwa, po czym pieke 10-15 min w zaleznosci od grubosci fileta :) ostatnio pieklam tak tilapie i mimo, ze to taka marna w smaku ryba, wyszla pysznie :) rozumiem, ze sa zwolennicy pieczenia w foli, ale wydaje mi sie, ze ryba wtedy jest taka bardziej ugotowana, a bez folii robi sie lekko przypieczona :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 qwerty...
ja k艂ade filet opr贸szony pieprzem cytrynowym i sola,na to duzo koperku,na to por,starta marchewke,seler ,pietruszke. Pieke ok 30 min w temp 180-190 st.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Piek膮c ryb臋 w folii zatrzymuje si臋 jej smak. Poza tym nie traci ona tylu cennych w艂a艣ciwo艣ci. Osobi艣cie polecam zapiekanie, pieczenie ryby w piekarniku tylko i wy艂膮cznie na oliwie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Ja kupi艂am fajne woreczki do pieczenia w Biedronce, a przepisy zobacz np. na blogu Kwestia smaku.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×