Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1987456

Dorsz w piekarniku? jak zdobic.

Polecane posty

Gość 1987456

Jak sie piecze rybe w piekarniku? zawsze robilam smazona w panierce ale teraz chce zdrowiej .Napiszcie mi kochane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1987456
mam ,zazdroscisz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1987456
fajny przepis ale nie mam obecnie papryki :( powiedzcie mi jak natre go sala i ziolami dam maslo i wsadze do naczynia zaroodpornego to bedzie dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wklejam z innego topiku
16:39 [zgłoś do usunięcia] mi mała tymczasem podrzucam przepis na kolejny zdrowy niedrogi obiad na jutro- piatek: swiezy dorsz w dwoch kawalkach skropic sokiem z cytryny, oprószyc sola, pieprzem, oregano i suszona natka pietruszki, na to zsiekany drobno zabek czosnku, kawalek masla i do piekarnika w naczyniu zaroodpornym na 30-40 minut podawac z salatka z pomidorow, salaty i cebulka pozdrawiam c(z)ytuję Yeatsa i Eliota, jestem oświaty kagankiem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1987456
Wlasnie taki zrobilam i pyszny wyszedl :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dolly555
piekąc w piekarniku warto pamiętać o folii (rękawie do pieczenia), zawsze to jeszcze zdrowiej :) w rękawie ryba na pewno nie wyschnie, ma super aromat i wszystkie wartości odżywcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przepis jest banalnie prosty. Rozkładasz filet dorsza, tudzież całą rybę na folii aluminiowej. Jeśli jest to filet, przyprawiasz pieprzem cytrynowym, solą, koperkiem. Jeśli masz całą rybę, faszerujesz ją masą z tych samych przypraw, co filet. Szczelnie zawijasz i wkładasz do nagrzanego piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ...
ja znowu nie zawijam nigdy ryby do pieczenia, tylko klade na blaszke lekko posmarowana maslem, posypuje zola, pieprzem i koperkiem, lub pietruszka, lub bazylia. skrapiam po wierzchu cytryna i oliwa, po czym pieke 10-15 min w zaleznosci od grubosci fileta :) ostatnio pieklam tak tilapie i mimo, ze to taka marna w smaku ryba, wyszla pysznie :) rozumiem, ze sa zwolennicy pieczenia w foli, ale wydaje mi sie, ze ryba wtedy jest taka bardziej ugotowana, a bez folii robi sie lekko przypieczona :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty...
ja kłade filet oprószony pieprzem cytrynowym i sola,na to duzo koperku,na to por,starta marchewke,seler ,pietruszke. Pieke ok 30 min w temp 180-190 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Piekąc rybę w folii zatrzymuje się jej smak. Poza tym nie traci ona tylu cennych właściwości. Osobiście polecam zapiekanie, pieczenie ryby w piekarniku tylko i wyłącznie na oliwie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupiłam fajne woreczki do pieczenia w Biedronce, a przepisy zobacz np. na blogu Kwestia smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×