Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 aliniowa

ile adwokat bierze za napisanie pozwu rozwodowego?

Polecane posty

Go艣膰 aliniowa

chodzi mi o sam pozew. ma艂rze艅stwo bezdzietne z intercyz膮. Rozw贸d bez orzekania o winie... pom贸偶cie jak wiecie cos w tym temacie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tak jeste艣 najpi臋kniejsza
a sama zainteresowana nawet nie umie poprawnie napisa膰 s艂owa "ma艂偶e艅stwo"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamella
a nie pro艣ciej i taniej wygooglowa膰 sobie "wz贸r wniosku o rozw贸d"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anette1234
ja napisa艂am sama. W necie jest du偶o wzor贸w pozw贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elis................
Moje drogie, Otwieracie kodeks rodzinny, oceniacie przes艂anki rozwodu i piszecie ze u was rozpad po偶ycia jest trwa艂y zupe艂ny, nie ma seksu. nie ma mi艂o艣ci itp. jak nie ma dzieci i sporu o maj膮tek to rozw贸d powinien szybko p贸j艣膰,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AGNIESZKA 35
Za napisanie pozwu rozwodowego zap艂aci艂am pani mecenas 200z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Edyta8756
Ja te偶 jestem ciekawa. Kto艣 wi臋cej mo偶e co艣 napisze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a.wroszcz
witam potrzebuje pomocy w napisaniu pozwu prosze o kontakt zainteresowanych a.wroszcz@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A co to-to
Ale sie sepy rzucily ;);) A adwokat bierze za napisanie pozwu rozwodowego mniej ni偶 ksi膮dz za danie 艣lubu :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniol76
jaka jest cena pozwu o podwy偶szenie aliment贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zazwyczaj
p贸艂roczn膮 wysoko艣膰 wnioskowanej podwy偶ki 艂yknie. Jak b臋dziesz chcia艂a z 500 na 1000 - to wyjdzie jakie艣 3 tysi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniol76
za napisanie tyle???????

Udost臋pnij ten post

napisanie pozwu rozwodowego - cena uzale偶niona jest od tego, czy jest to pozew o rozw贸d z orzeczeniem czy bez , ale adwokat nie we藕mie wi臋cej ni偶 100 z艂 ( chyba 偶e to Warszawa ) , natomiast jakikolwiek wniosek o alimenty czy to podwy偶szenie, ustalenie czy obni偶ka to koszt 100 - 150 z艂 ( ceny adwokackie bez Warszawy ).

Udost臋pnij ten post

wniosek o alimenty jest generalnie prostszy chocia偶 argumentacja obszerniejsza :) za to, aby skontruowa膰 w miar臋 solidny pozew rozwodowy najpierw potrzebna jest wnikliwa ocena wi臋c tutaj najlepiej i艣膰 do adwokata lub radcy prawnego ( ci te偶 mog膮 reprezentowa膰 w s膮dzie a ceny maj膮 ni偶sze ) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniol76
chodzi艂o mi tylko o napisanie pozwu o podwy偶szenie aliment贸w-rozumiem, 偶e 100-150z艂.,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zazwyczaj
100 - 150 to jak bierze od wyrazu. Ale teraz to rzadko kt贸ry adwokat bierze od wyrazu - bo im sie pisa膰 nie chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slawek36l
By艂em u adwokatki chcia艂em 偶eby napisa艂a mi odpowied藕 na pozew rozwodowy krzykn臋艂a mi 1000 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸g艂by艣 sobie napisa膰 sam. Ale pomy艣l - czy warto ci sie uczy膰 pisa膰 dla marnego tysi膮ca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy warto uczyc sie zmywac gary skoro mam sprzataczke? :D czy warto uczyc sie pielic ogrod skoro mam ogrodnika? czy warto uczyc sie zmieniac uszczelke w kranie skoro hydraulik kosztuje tak niewiele? czy wogole warto sie uczyc? :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WAMPIR50
kto mi napisze pozew o alimenty ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdaop
Ja napisze pozew za 100 z艂, z obszernymi argumentami. dm.magdalena@op.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko, ja rozwiod艂am si臋 dok艂adnie 2 tygodnie temu, wi臋c jestem z tym tematem bardzo na 艣wie偶o. Pod koniec grudnia z艂o偶y艂am pozew: bez orzekania o winie, bez dzieci, podzia艂 maj膮tku, czyli jak u Ciebie. Napisz臋 tak: nasz przyk艂ad rozwodu (Tw贸j i m贸j), czyli jak opisa艂am wy偶ej, to najprostszy wz贸r rozprawy rozwodowej, a jak do tego b臋dziecie zgodni, sko艅czy si臋 na pierwszej rozprawie (u nas ca艂a rozprawa trwa艂a w sumie 20 minut ze wszystkim). Szablon贸w wniosk贸w jest w necie multum, ja wpisa艂am w googlach wz贸r/szablon wniosku rozwodowego bez orzekania o winie i mi wyskoczy艂o du偶o stron i przyk艂ad贸w. Wzi臋艂am jeden, zmieni艂am tre艣膰, po prostu dopisa艂am to co u nas si臋 dzia艂o, naprawd臋 nic trudnego. Doda艂am jako za艂膮cznik umowy dotycz膮ce zakupu mieszkania, Ty do艂膮czysz dokumenty dotycz膮ce intercyzy i masz gotowy wniosek. Poradzisz sobie sama, nie ma sensu wydawa膰 kasy na adwokata. I tak b臋dziesz musia艂a zap艂aci膰 za z艂o偶enie wniosku 600 z艂, wi臋c zaoszcz臋d藕 sobie chocia偶 na kim艣, kto mia艂by Ci to napisa膰, bo to nie jest trudne.

Udost臋pnij ten post

Pozew mo偶na napisa膰 samemu, wystarczy wpisa膰 w wyszukiwarce a wy艣wietl膮 si臋 r贸偶ne porady. Nawet osoby kt贸re pisa艂y pozew wrzucaj膮 je jako wz贸r do Internetu zamazuj膮c swoje dane. Zreszt膮 wszystko zale偶y od charakteru sprawy, je艣li jest bardzo skomplikowana trzeba poprosi膰 o pomoc prawnika. Wtedy opr贸cz koszt贸w adwokackich (tak to si臋 chyba nazywa) trzeba si臋 liczy膰 z dodatkowym kosztem napisania pozwu rozwodowego. Mog臋 Ci poleci膰 artyku艂 w kt贸rym jest dok艂adnie napisane jak to wszystko wygl膮da http://kochamczytac.pl/ile-kosztuje-napisanie-pozwu-rozwodowego/ sama z niego korzysta艂am przy okazji mojego rozwodu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
samemu bzyka膰 te偶 si臋 mo偶na, to ju偶 niemodne w Polsce - polaku zr贸b to sam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniamoniaa
KRAK脫W 400 z艂 napisz sama ch臋tnie pomog臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam potrzebuje pomocy w napisaniu pozwu prosze o kontakt zainteresowanych a.bielarczyk@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tiiikkk
Fajnie si臋 sprawdzi艂a w mojej sytuacji kancelaria Invictus. Jestem pewny, 偶e gdybym nie poszed艂 do prawnika to odszkodowania bym na oczy nie zobaczy艂. A tak, dosta艂em co mi si臋 nale偶a艂o. Profesjonalne podej艣cie ze strony kancelarii, szybki kontakt, konkretni ludzie. Firma ma swoj膮 stronk臋 -invictusprawnicy.pl.

Udost臋pnij ten post