Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonooka29

metale, rockowcy, emo...

Polecane posty

Bo sami robią z siebie margines. Że niby tacy outsiderzy . No wiesz, myślą wtedy, że są cool ... Czują się inni i o to im chodzi.

Gość fredek
a Ty metalówa :D

może po prstu chcą czuć się niezrozumiani, bo uważają innych( nie mówie że mogą mieć rację) za powierzchownych i wogole

Dokładnie... Chcą się wyróżniać i sami odrzucają innch. Metal i rock to rozumiem, może być filozofią na życie. Ale emo to jedynie banda pryszczatych nastolatków, przeżywających okres buntu :P Z tego akurat się wyrasta :P

Gość fredek
ja np nie chcę mieć nic wspólnego z tym chłamem co leci w radiu itp jakieś mandaryny , gosie andrzejewicz - jak najdalej :) i jestem z tego dumny a ,że inni słuchają takiej i innej muzy to ok do póki mi nie wtykają tego ....

ale nie zawsze ludzie wygladaja jak np metalowcy, a maja taka filozofię, wiec czy mozna nazwac metalem kazdego kto się tak ubiera??? no raczej nie...

a co o emo sadzicie??? z tego co mi wiadomo to tna sie jak maja jakies 'problemy', chcac zwrócić na sibie uwage czy jak?

Gość fredek
a musisz słuchać ??:D posłuchaj Sobie takie kapelki jak np mortician , anaal nathrakh .. to Ci przejdzie - mi przechodzi :) emo - to jest typowy wytwór marketingowców dla tak zwanej trudnej młodzieży

hmm, czyli według autorki społeczenstwo to ludzie słuchajacy techno itp, natomiast rock, metal i te sprawy to jakis margines :O haha, szok:O ja słucham rocka, ale nie ubieram sie jakos szczegolnie pod ten typ muzyki :O i wcale nie jestem outsiderem...ale jak tak czytam te brednie, to chyba nim zostanę :O ludduu, znam tyle fajnych osob, moze i wyrózniajacych sie strojem, a bardzo rozmownych i kolezenskich...nie trzymajacych się tylko w grupie \'metali\' :O a tu takie teksty czytam :O aaa, zeby bylo jasne, nie mowie tu o emo :O i porownanie metali z emo to jakies totalne nieporozumienie :O

emo kojarzą mi się z wyglądu z takimi łajzami bądź pierdołami (męska część), natomiast kobieca część jakoś mi nie przeszkadza

Gość taka prawda 666
a mi sie robi niedobrze zarowno jak widze gosie andrzejewicz, jak i gdy widze "brudasow" pozujacych na outsiderow spoleczenstwa i podazajacych "wlasna poganska sciezka" i myslacych ze sa ponad wszystkimi rozumami :) albo laski ktore poczytaja troche o okultyzmie i mysla ze sa mega lamiami :) hahaha to jest dobre dla pryszczatych 13-latkow z plecakami kostkami pelnymi naszywek. albo to przeswiadczenie o wyzszosci muzyki metalowej nad kazda inna :) litosci :) tez bylem fanem metalu, ale slucham kazdej muzyki, a jawole dyskusje typu metal rox, techno sux i na odwrot to taki zal, ze szkoda gadac. w sumie ja wrzucam do jednego wora metali, technomaniakow, emusow i wszystkich innych oszolomow, biednych ograniczonych ludzi tkwiacych w jednym gatunku muzycznym i nie wygladajacych poza ten swoj marny kibel. slucham metalu, rocka, popu, klasycznej, industrialu, techno, dark ambientu, nie bede dalej wymienial - wszystkiego! w kazdej muzyce sa piekne perelki i w kazdej totalne badziewie i kto tego nie dostrzega jest wielce ograniczony :) droby przyklad: emperor wielki zespol, stary mayhem i darkthrone wiadomo, ale juz te hordy nasladowcow w rodzaju tsjuder, tyrant to przeciez taka dziecinada... napisze wiecej jesli zajdzie potrzeba rozjasnienia waszych umyslow, a tymczasem czolem! :) i apeluje nie ograniczajcie sie, badzcie otwarci i myjcie sie ;)

hehehe, chyba czasy nieumytych metali już mineły...przynajmniej ja nie znam podobnych typów:P a w ogole to wiadomo, ze wszedzie znajda się wariaci, ale wrzucac wszystkich do jednego wora to duza przesada! btw, ja w sumie tez nie slucham tylko rocka...szczegolnie klasyka jest mi bliska, ale znajdą się tez inne ciekawe piosenki:P ps. kiedy ćwiczę, to słucham atb:P:P:P :classic_cool: ale rocka tez :classic_cool: zalezy od intensywności danych wygibasów :D

Gość taka prawda 666
a i warto posluchac sobie muzyki zarowno do rozanca: jakiegos sigur ros, radiohead i innych fajnych szarpidrutow, jak i do tanca: morbid angel, carcass, boys, hocico. i niech mi nie mowia metale ze im sie nie podobaja piosenki rihanny bo maja fajne linie melodyczne, sa doskonale wyprodukowane i po prostu nie da ich sie nie lubic - ale oczywiscie poza bo "nie sluchamy tego co w radiu bo to shit". owszem zdarza sie mega shit pokroju grupy feel (ktora notabene w jakis sposob wygrywa jeden z polskich durnych festiwali) co do ktorych kazdy ma przeczucie, ze to co slyszy, to jakis kiepski zart. ale ja mam to gdzies, ludzie sa wazniejsze sprawy niz to, ze jakis metal zrobi sobie na gg opis "feel ssie" albo jakis fan podrzednej techniawki strzeli sobie opis na skypie "metale to brudasy". metalu - posluchaj sobie techno minimalu technomaniaku - posluchaj rocka nieboraku i tym optymistycznym akcentem koncze elo ziomy ide sobie posluchac jakiejs fajnej muzy emo! a potem dilliger escape plan, a potem beyonce, a na koniec milano - i o to chodzi pozniej na disco do klubu w sopocie ;)

Gość muzyka jak muzyka
muzyka łączy pokolenia a nie dzieli nie ma się co wywyższać nad typem X czy Y gusta różne.

Gość czarnajaksnieg
taka prawda 666 - podpisuje sie obiema rekami :D!!!

Gość taka prawda 666
Hail Carolyna oczywiscie nie wrzucam wszystkich do jednego wora tylko oszolomow ktorzy wyznaja "jedyna sluszna religie muzyczna". to tak jak z religiami - tak sama denerwuja mnie dewoci jakiejkolwiek organizacji religijnej, jak i "ateisci z misja" nawracania wierzacej czesci spoleczenstwa. w ogole wkurza mnie nadmierna egzaltacja czegokolwiek: od homoseksualizmu po agitacje polityczne i mam to gdzies. milosc, przyjazn, empatia ;)

Gość fredek
to prawda zaraz po zapodaniu se na łeb :P total np brutal truth słucham prodigy . Może i obciach :P ale co tam .... niech będzie

'milosc, przyjazn, empatia' toz to hasła Feel :classic_cool: :P joke joke:P

Gość taka prawda 666
hehehe poza tym ludzie, pierwotnym celem muzyki jest zabawa i radosc, a dopiero wtornym przeslanie i intelektualny przekaz. niech roznice w naszych gustach nas lacza i wzbogacaja nasze doznania :) a gdy ktos nie moze zniesc, ze emo stawia sie obok metali ;) oj stary to wtedy jest mega problem godny rewolucji :) uwaga rzucam kontrowersyjne haslo: kazda muzyka reprezentuje podobna wartosc! :D kazda piosenka niesie emocjonalna czaste pacjenta-stworcy, nawet gdy jest to piosenka adama chroli pt. moj drogi tesciu ;)

Gość taka prawda 666
no dobra tu mamy przejaw radosnej tworczosci ludowej z kulturowego kregu niemiec/slaska - czyz nie pieknie zapowiada sie biesiada przy tych dzwiekach? ;) nie do konca ta nuta wspolgra ze mna, ale zapewne dillinger escape plan panowie ci uznaliby za poziom wiertarki udarowej. no i kto ma racje, ktora muzyka jest lepsza? :) nie da sie tego zmierzyc, a wiec pozostaje zabawa dzisiaj piatek przybijcie wiec piatke i bawmy sie do rana a spijmy na plazy :)

ok, przybijam a teraz idę posprzątać, bo rodzina niedługo wpadnie:D cya:)

Zadna z tych subkultur mi nie przeszkadza ;) I to i to i to dobre jest , nich robią co chcą mi to nie przeszkadza Tylko niech nie narzucają komuś swojego ubioru , zachowania itp... Choć myślę że nie narzucają tego w żaden spsób :P Nienawidzę rasta (chodzi tych którzy jarają maryhe :O-totalne dno społeczne , tylko ich tepić , reszta jest spoko :classic_cool:

Gość nooooka
Jaka jest ideologia metalowców? Osobiście o takowej nie słyszałam, a co nieco czytałm na ów temat...

Gość fredek
nasz cel to palenie kościołow , i niszczenie tego co święte aby zło nastało na świecie :P :P :P

Gość ghotttka
oO co za żal wątek... emo razem z metalami ;].... Ja osobiście jestem gotką i co z tego ? mam duzo znajomych , traktuja mnie zwyczajnie... nie jestem "outsaiderem" a wręcz przeciwnie... Ludzie.... to że ktos lubi takie klimaty nie znaczy ze jest inny!! Ok moze rzeczywiscie mamy inną "filozofie życia" ale większosci ze zwykłych ludzi nie metali etc tez ma inną filozofie zycia... Niekiedy sie tak mówi ze jak ktos sie ubiera na czarno to juz od razu odprawia czarne msze i pewnie jeszcze pali koty i dziewice na stosie... Kiedy wszyscy zaczną oceniac ludzi po tym jacy są a nie zanim kogos poznaja i ocenią po wygladzie... Nie kazdy musi sie ubierac na różowo i słuchac muzyki " na topie"....