Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdgteys

Panna młoda z trądzikiem

Polecane posty

a ja próbowałam wszystkigo za niecałe dwa miesiące mam ślub i nie wiem jak to bedzie mieszkam w malutkim mieście i nie wiem czy znajdę tutaj dobra kosmetyczke jestem załamana najchętniej to bym poszła w jakiejś masce żeby nie było widac tych okropnych pryszczy prosze pomóżcie mi znacie sie na tym? chciałabym jakis dobry krem

Gość izo izo
Przy ciężkich przypadkach trądziku (przede wszystkim kiedy zakonczyłaś okres dojrzewania) dermatolodzy zalecają terapię izotekiem. terapia jest dość kosztowna, zazwyczaj trwa minimum 6 miesięcy (należy przyjąć dawkę odpowiednią do masy ciała pacjenta). Ja zmagam się z trądzikiem już kilkanaście lat, terapia pomaga mi niesamowicie. Oczywiście to nie są cukierki tylko poważne leczenie. Są skutki uboczne, trzeba bardzo o siebie dbać i koniecznie zabezpieczać (2 metody antykoncepcyujne) ponieważ izotroteina uszkadza płód (po kilku miesiącach od zakończenia przyjmowania leku można zajść w ciąże) Większość poleacanych tu antybiotyków w przypadkahc przewlekłch ma niestety działanie chwilowe i nie rozwiązuje problemu. Z ziotekiem należy bardzop uważać i nie decydować się na taką terpaię 2 miesiące przed ślubem!!!! Lek powoduje zazwyczaj wysyp i na ślubie można wygladąc strasznie! Najlepiej pomyśleć nad tym przynajmniej rok przed slubem...ja tak robie i jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam i powodzenia

Gość izo izo
a ile masz lat? i czy wczesniej sprawdzałas poziom hormonów zanim zdecydowałas się na izotek? bo może tabletki antykoncepcyjne rozwiązały by problem. no i chyba ta kuracja jest po pierwsze droga, po drugie obciążająca dla wątroby?

Gość xxneciaxx2
dzięki za wypowiedzi ale czy istnieje jakis krem żeby chociarz troche zmniejszyc wypryski?

dzięki za wszystkie wypowiedzi ale czy istnieje jakiś krem żeby chociarz troche zmniejszyc wypryski?

Gość olusia27
Witajcie, najlepszym sposobem na tradzik jest kwas migdałowy plus oczyszczanie u kosmetyczki. na co dzien puder vichy. w 3 miesiace do slubuv duzo da sie zrobic - przynajmniej 3 razy mozna. Naprawde pomogło.

Gość izo izo
mam 30 lat, kuracja jest droga, obciaza organizm, ale jak pisalam, zalecana jest w ciezkich przypadkach w ktorych nic juz nie pomaga. wczesniej mialam robione wszystkie badania,hormony, mase antybiotykow,zeli,maseczek, kosmetycznek. U niektorych osob tradzik zwyczajnie jest i nic go nie rusza...i nikt nie zna przyczyny. wszelkiego rodzaju maseczki, oczyszczanie skory i cudowne preparaty kosmetyczne dzialaja tylko zewentrznie...jesli ktos bardzo dlugo ma tradzik to leczenie objawow nie wyleczy przyczyny. pozdrowienia i glowa do gory

dzieki czyli widze że nie ma co sie łudzic że jeszcze przed ślubem który mam 5 marca coś mi pomoże :(

Gość izo izo
Nie załamuj nsię, ale zamiast czytać porady na forum, lepiej idź do dermatologa i powiedz jak sytuacja wygląda. Tu nikt nie zna Twojego trądziku...poleci ci kosmetyczke i oczyszczanie, a możesz sobie narobić więcej kłopotu takim zabiegiem. Jeśli masz stany zapalne, absolutnie ni powinno się w nich dłubać!wyciskać i nic z tych rzeczy, nawet jeśli robi to kosmetyczka. Idz do dermatologa i poproś ewentualnie o jakieś w miarę nieinwazyjne leki...częśc terapi antytrądzikowej polega na tym iż na początku wszystko musi "wyjść" więc przeważnie początek może być niefajny. Uważaj na leki mocno wysuszające!!! Ciężko na taką skórę nakłada się makijaż...łuszczy się potem wszystko. Zanim zaczelam izo, miałam dość spory trądzik, ale kiedy byłam świadkiem na ślubie zafundowałam sobie dobry makijaż ...są takie, które zakryją prawie wszystko. Postaraj się dbać o cerę do czaus ślubu. Krem ochronny na zimę, dużo warzyw, mało cukru! Nie będzie tak źle pozdrawiam

Gość e-fasolka
Witajcie! Z wielkim bólem podpisuję się pod tym tematem. Z trądzikiem walczę odkąd pamiętam. I walkę wygrałam jakieś dwa lata temu, problem pratkycznie znikął. A teraz gdy do wesela zostało 2,5 miesiąca pojawił się na nowo. Nie znam przyczyny, ale pół roku temu brałam "bromergon"na podwyższoną prolaktynę i podobno to ten cudowny lek sprawił, że wyglądam tragicznie. Jak zaczęło się coś pojawiać na mojej skórze jakieś 3m-ce temu wzięłam tab. antykoc. (takie które miałam wypróbowane) i one tylko pogorzszył sprawę. Odstawiłam, bo z dnia na dzień wyskakiwały mi nowe ropne wypryski. Poszłam do jednej dermatolog, dała mi Unidox i maść clymicine (nie pamietam nazwy dokładnie) w każdy razie nie pomogło. Poszła więc do innej, tym razem prywatnie. Dostałam Tetrysal 300, aknemicyn, duac i papkę robioną w aptece. Jestem po tygodniu tej kuracji, efekty są, ale nie takie jakich oczekuję. Pozotało dużo krostek, czerwonych placków po krostkach i jeszcze wychodzą nowe. Zdecydowałam się że sama zwiększę sobie dawkę tetrysalu na kilka dni i biorę dwa razy dziennie. Wiem, że nie powinnam, ale chcę szybkiego efektu. Ślub w połowie czerwca, ja jestem u granic depresji, do tego stopnia, że coraz częściej myśle o odwołaniu tej całej ceremoni, bo po prostu się wstydzę tego jak wyglądam. Jedyna nadzieja w tym, że dermatolog powiedziała że po dwóch tyg będzie widzoczny efekt, więc został mi jeszcze tydzień czekania. W przeciwnym razie nie wiem co zrobię...bo mam wrażenie że nawet pod kilogramem makijażu będe wyglądać jak postach.

Gość nareszcie bez tradziku
A czy uzywalyscie kosmetykow do pielegnacji skory firmy Mary Kay ? Ja mam 28 lat i tradzik mam od lat 17....raz bylo super ze nie mialam nic na buzi a czasem to wstydzilam sie wyjsc z domu.....kilka dni temu bylam na prezentacji kosmetykow Mary Kay i odnioslam super wrazenie.....konsultantka dobrala mi specjalne kosmetyki do mojej cery...oczywiscie wszystkie kosmetyki probowalysmy na miejscu....byly tez 2 dziewczyny w wieku 18-20 lat z tradzikiem i konsultantka dobrala im swietne maseczki i inne kosmetyki do ich skory....ja mam cudowny zestaw i krem pod oczy....te kosmetyki nie zatykaja porow, ktorych mialam bardzo duzo na nosie i w okolicach policzkow....skora jest gladka i sie nie swieci.....jak dla mnie sa super i ciesze sie ze na nie trafilam....sa dosc drogie ale wole wydac kase i wygladac ladnie:) Bylam bardzo zadowolona rowniez z podkladow i pudru mineralnego prasowanego....nie tworza na buzi taka maske, a zarazem pieknie kryja rozne wypryski.....wiec ja bardzo polecam MARY KAY.....

Gość gość
Czytacie to jeszcze? Nie mogłam znaleźć podobnego forum