Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość budżetówka

pytania o L4

Polecane posty

Gość budżetówka

Czy musi być ciągłość zwolnienia jeżeli pracuję od poniedziałku do piątku? Poprzednie L4 miałam do piątku a kolejne od poniedziałku i księgowa zarzuciła mi brak ciągłości zwolnienia :-0 czy miała rację? Znacie odpowiednie przepisy?

tak, L4 obowiązuje również w soboty i niedziele - ciągłość oznacza brak przerwy również w tych dniach

Gość budżetówka
W takim razie co to dla mnie oznacza? Tzn czy są tego jakieś konsekwencje bo nie rozumiem w czym tkwi problem skoro w umowie o pracę nie mam zapisu o pracy w weekendy? Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy?

nie wiem, co daje zwolnienie ciągłe - długie a np. 4 x po 5 dni, czyli krótkie zwolnienia musiałabym sie kadrowej dopytać, ale to w poniedziałek jak chcesz, to sie do mnie w pon. na gg odezwij, to Ci napiszę

Gość budżetówka
ok dzięki :-)

Gość upupupup

Ciągłość zwolnienia lekarskiego L4 w soboty niedziele i święta. Pamiętaj - Zasiłek chorobowy przysługuje za każdy dzień niezdolności do pracy, nie wyłączając dni wolnych od pracy.

Gość lolxd
u mnie jest taka kaszane ze jak wezme l4 to automatycznie trace premie kwartalna BAMDA ZŁODZIEI DEZYDENTÓW!!!!!!!!!!!!!!!

Gość budżetówka
no tak ale co ja mam teraz zrobić? Oddałam już L4 od poniedziałku :-0 Nie dostanę pieniędzy za te 2 dni? To jest zwolnienie jeszcze w ramach 33 pierwszych dni więc płaci pracodawca.

Gość żaden problem...
, będziesz miała po prostu nie zapłacony weekend . Dla nikogo to nia ma znaczenia. Tylko dla Ciebie bo idziesz bez kasy. Poza tym NIc Ci nie grozi a księgowa sobie może mówić jak sie nia zna na przepisach :)

Gość i telocapilem
a poza tym jak nie pracujesz w weekendy to i tak ci za nie nie placa, wiec nie ma roznicy mam teraz identyczna sytuacje - do piatku bylam na L4 a teraz sie okazalo ze znowu kolejny tydzien :( i od poniedzialku mam