Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastoletna mama

baecikowe jak w końcu z tym jest!!!!!

Polecane posty

Gość nastoletna mama

na jednej stronie pisze,że każdy dostaje a na drugiej ,że od 01.01.2009r dostaje tylko ta matka która będzie miała zaświadczenie ,że od 10tyg byłapod opieką lekarską. czy wy drogie mamy rodząć dzieciaczki w tym roku dostałyście becikowe??

Gość nastoletna mama
no mi też tak sie zdawało,że później ma wejść ale teraz przeczytałam na stronie,że już weszło

Gość kolor ladny
z tym becikowym to jest tak ze ma wejsc w zycie dopiero od listopada bierzacego roku bedzie wynosic 1000zl na dziecko. Ale haczyk plega na tym ze trzeba bedzie miec zaswiadczenie ze bylo sie pod opieka lekarza do 10 tc i miec wykonane jakies badania ktore nie sa refundowane przez NFZ a ich kosszt bedzie wynosic 1000zl. Slyszalam jak mowili o tym w "Dzien Dobry TVN "

ja w lutym urodziłam i becikowe dostałam bez niczego a ten przepis to w życie wchodzi od stycznia ale 2010 roku. poza tym nie masz co sie martwić bo przecież masz karte ciąży i to jest ten dowód więc żadnego zaświadczenia nie trzeba. poza tym że na pewno będą wyjątki z tym 10 tygodniem bo niektóre kobiety o tym że są w ciąży dowiadują się po 10 tygodniu.