Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bóg zapłać

są jakieś domowe sposoby na ból zęba?

Polecane posty

Gość bóg zapłać

nie wiem czy to ból z rosnącej ósemki, czy z dziury, którą noszę już rok (tak, można mnie nabić na pal), ale od rana zdycham dosłownie. jutro wyjeżdżam na tydzień, wizyta u dentysty odpada, a chcę jakoś szczęśliwie przeżyć. czy są jakieś sposoby na ból zęba? poza tabletkami, bo dzisiaj łyknęłam już dwie, jak tak będę łykać przez cały tydzień to w końcu zejdę nie przez zęba, ale przez wątrobę :o pomocy!

Gość pokis47
nie uniknie cie wizyta u dentysty,a jak to wyglada?

Gość bóg zapłać
wódka, na to nie wpadłam. wizytę u dentysty mam umówioną dopiero na ósmego, czyli zaraz po przyjeździe, nie wiem jak zdzierżę tę szczękę do tego czasu, bo na ból zębów jestem szczególnie wrażliwa. owa roczna dziura ani razu mnie jeszcze nie bolała, może dlatego, że jest mała. ósemki mam już kawałek i nie wiem czy rośnie cholera dalej, czy jeszcze poczeka. w każdym razie, cała prawa strona mnie napierdala, łącznie z głową 😭

Gość pokis47
oj to moze byc od ósemki,ktora juz nie wyrosnie.trzeba duzo plukac roznymi plynami do jamy ustnej zeby bylo jak najmniej bakteri.

Gość bóg zapłać
dzięki wielkie! akurat mam ich pokaźną ilość, więc wygrzebię i będę miała ciągłe płukanie. może jakoś przetrwam, oby :o

Polecam Eludrlil (w aptece) naprzemiennie z płukaniem szałwią i sodą oczyszczoną (łyżeczka sody na pół szklanki wody)

pamietasz tabletki od bolu glowy z krzyzykiem ? ...wsadz kawalek do dziury i przytrzymaj sie czegokolwiek :) szarpnie cie na kolana ale na jakis czas zapomnisz o zebie :)...taki zolnierski sposob.......wodka jest tez dobra ale na chwile robi z zeba wariata :)

Jak się zmniejszy stan zapalny, to zmniejszy się też ból. Swoją drogą, ja właśnie 4 dzień się męczę, bo mam stan ropno-zapalny dziąsła przy ósemce, lecę na antybiotyku... Na szczęście opuchlizna z policzka już prawie zeszła :D

Gość bóg zapłać
haha, kabel, zawsze mnie rozśmieszysz :D malena, dziękuję, zakupię przy najbliższej okazji :) też właśnie puchnę powoli. albo sobie wmawiam, że mi się gęba powiększa.

stan zapalny nie zmniejsza sie z godziny na godzine tylko z dnia na dzien lub dluzej....ja mowie o drastycznym sposobie wypalenia nerwu dziadostwem ktorym byla tabletka od bolu glowy...ale bol znika w 10 min

Oo, jak puchniesz, to lepiej szukaj szybko jakiegoś dentysty, lub pogotowie stomatologiczne. A masz gorączkę? Ja jestem zaprawiona w bojach o dziąsła, bo od 4 lat mi puchną przez ósemkę... Teraz w końcu zdecyduję się wyrwać ją. Jeśli puchniesz, to masz mocny stan zapalny i wielce prawdopodobne, że gromadzi się gdzieś ropa. A węzły chłonne powiększyły się? Nie radzę Ci czekać, bo skończysz jak ja teraz - twarz spuchnięta na pół polski, ból jakby mnie tam tępym nożem kroili, na który tabletki nie pomagały, oraz wypływająca ropa, powodująca niesmak i brzydki zapach, do tego szczękościsk i gorączka 39... 2 dni byłam z życia wyjęta, dentysta nie mógł nic pomóc, tylko dał antybiotyk, który na szczęście po 24 h zadziałał i jest już znacznie lepiej.

Gość hetj
przepłukać gardło szałwio posmarować dziąsła sacholem

Gość pokis47
olejek gozdzikowy tez jest dobry na bol

Gość bóg zapłać
malena, toś mnie wystraszyła teraz :o gorączki nie mam, ale rano wydawało mi się, że coś jest ogólnie w tej kwestii ze mną nie tak, przeszło po godzinie, więc nie zawracałam sobie głowy. teraz żałuję, że nie zmierzyłam temperatury. może uda mi się wyprosić dentystkę, żeby mnie jutro gdzieś wcisnęła, najwyżej przełożę wyjazd o kilka godzin albo kompletnie go odwołam. dostałam jeszcze ochrzan od kilku osób, więc działam w tej kwestii natychmiast :P dziękuję wszystkim!

Nie chciałam Cię straszyć, tylko zmobilizować do pójścia do lekarza, żebyś miała udany wyjazd :) Nigdy nie wiadomo, w którą stronę pójdzie taki ból, niestety.

Gość 785865iutgjg89utkm
zdecydowanie dobry sposób domowy to przyjęcie tabletki pbólowej w domu