Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasta196

Nie wiem co w takiej sytuacji robic

Polecane posty

Gość kasta196

Planowalismy slub od lipca tamtego roku w koncu dowiedzialam sie ze od 3 miesiecy jestem w ciazy To troche zmienilo nasza organizacje Cieszymy sie ale przy tym wszystkim pozostaje mi tylko male pytanko czy mimo tego ze bede w 5 miesiacu ciazy moge zalozyc welon slub juz za 2 miesiace wiec brzuszek urosnie choc narazie go nie widac Mnie osobiscie wydaje sie ze welon juz mi nie pasuje chyba pozostane przy bialej ozdobie na wlosy Tylko co z suknia szytej na miare juz nei zamowie bo na to potrzeba 4 miesiace z tego co sie dowiadywalam a gotowa nie wiem naprawde jak to jest Moze mi cos doradzicie

Gość czarna koala
po pierwsze nie zawsze to są cztery miesiace, moja np wymaga tylko dwóch, wiec pochodz szybko po salonach. po drugie rozgladaj sie za krawcową bo moze uszyc w krótkim terminie. po trzecie jakbysmy sie wszystkie zastanawialy czy aby na pewno tylko niewinne panienki mogą sie stroic w biel i welony to zadna z nas by nic takiego nei wlozyla :) chcesz miec welon - nakladaj, nie chcesz - nie nakladaj. to tylko od Ciebie zalezy :)

Zdaje się że tylko wianka nie wypada, biel jest symbolem niewinności, ale niekoniecznie dziewictwa! Welon to pamiątka po czasach kiedy pannę młodą wyprowadzano z domu rodzinnego z zasłoną na głowie i mąż widział jej twarz dopiero przed ołtarzem. Tylko wianek oznacza wprost dziewictwo, a raczej rzadko spotyka się taką ozdobę w dzisiejszych czasach ;)