Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiaaa =*

Nastolatki! Chudniemy do wakacji!

Polecane posty

Gość Asiaaa =*

Witam =) Postanowiłam założyć ten temat na którym razem schudniemy. Wśród grona nastolatek raźniej! Będziemy się nawzajem wspierać. Przymuję zgłoszenia nastolatek od wieku 10 do 18 lat. Do wakacji schudniecie! Na początek napiszcie ile macie lat, wzrostu i wagi, oraz ile chcecie schudnąć. Każdego dnia będę dawać jadnłospis i ewentualne ćwiczenia nas następny dzień. Jadłospis będzie składał sie z takich produktów, które akurat napewno będziecie mieli w kuchni. Przyjmuję zgloszenia do jutra do godz. 15:00. Jutro, Ok. godz. 16:00 podam plan na następny dzień. Musicie się zmbilizować, oraz pisać, jak minął Wam dzień. Dietę - czas zacząć!!!!

Gość Magda1818181
ja sie przyłącze:) ale dietke chce zacząc od poniedziałku :)

Gość misiasiasia
wiek: 16 lat wzrost: 169 waga: 62kg chce schudnac: 3-4 kg Pomożesz? ;)

Gość Asiaaa =*
Hmmm. Ok. Zaczynamy... Teraz podam zgłoszonych i komentarze do nich: Misia - 16 lat, 169 cm wzrostu, waga 62 kg, chce schudnać 3-4 kg. Twoja idealna waga: 61 kg. Twoje BMI wynosi 21.7. Wartość BMI w przedziale 19-25 wskazuje na prawidłową wagę. Staraj sie ją utrzymać i prowadzić zdrowy tryb życia. Tak więc damy Ci dietę nie na schudnięcie, ale nie na przytycie. 18latka, która chce przejechać świat na bizonie - 18 lat, 167-8cm wzrostu, 57 kg, chce schudnąc ok 7 kg. Hm... Twoje BMI wynosi 20.2.Twoja idealna waga - 60 kg. Wartość BMI w przedziale 19-25 wskazuje na prawidłową wagę. Staraj sie ją utrzymać i prowadzić zdrowy tryb życia. Czy na pweno chcesz schudnąć? Jeśli naprawdę... To zrobimy to. Ale zastanów się nas swoim wyborem. Misia: Twoje codzienne zapotrzebwanie energetyczne wynosi 2200 kJ (kcal) Jadasz 5 posiłków dziennie. Śniadanie zacznij od wypicia szklanki wody mineralnej w temperaturze pokjowej. Zjedz: 3 kromki chleba zwykłego - 348 kJ, 3 płaskie łyżeczki masła - 105 kJ, 3 plastry sera żółtego - 330 kJ Jabłko - 46 kJ PS: Każdy posiłek zaczynaj od wypicia szklanki wody. Teraz musisz sama rozpracować sobie dietę, tak, aby kJ wynosiło 2200, Oto spis produktów: http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm#A

Gość smutna nastka1992
Hej mam na imie Gośka i jestem gruba od zawsze. Pomimo swoich niespełna 17 lat nie pamietam abym kiedykolwiek byłą szczupła w dziecinstwie zajmowała sie mna babcia któa zawsze kazałą mi duzo jeść tłuste rzeczy słodycze itp i tak złę nawyki zywieniowe mi zostały. 2 lata tewmu sie odchudzałam i schudłąm nawet 15 kg wtedy jadłam bardzo mało i cwiczyłam.Niestety pozniej znowu dopadło mnie obżarstwo i tak juz zostało do dziś :oJestem gruba brzydka nie potrafie sie zaakceptowac a jednoczesnie jestem starsznie leniwa i brak mi motywacji Czuje ze zmarnowałam swoje najlepsze lata :oJednak teraz postanowiłam schudnac ale nie wiem czy mi sie uda jestem załąmana :(:(

Witam dołączę się, tylko mam dużo do schudnięcia:( Lat 16 170cm i 63kg. Cel to około 10kg w dół...

Gość Asia =***
Nie martwcie się. Jestem. Gosiu, pomożemy Ci. Myślę, że jest Ci trudno, ale damy radę:P A pozatym pomożemy Ci zaakceptowac siebie. Gosiu, powiedz ile ważysz, i ile masz wzrostu. Wtedy pomożemy Ci schudnąć. Sara. Twoje BMI wynosi 21.8 Wartość BMI w przedziale 19-25 wskazuje na prawidłową wagę. Staraj sie ją utrzymać i prowadzić zdrowy tryb życia. Zastanów się, czy napewno chcesz schudąć. Jak tak, to daj znać :) Pozdrawiam wszystkich!

Gość smutna nastka1992
Mam 162 cm wzrostui uwaga....78 kg:o wiem masakra:(

Gość pani derektor
że co kurfa?! od 10 lat?! autorka topiku chyba ma problemy z głową! Dziecko w IV klasie nie potrzebuje diety odchudzającej! Ono wciąż rośnie! Rozumiem - od 16 rż, ale nie wcześniej! A dla młodszych, które uważają, że są za grube - niech przestaną wpieprzac słodycze i niech wyjdą na dwór, a nie siedzą przed komputerem! Phew!

Gość kotka222
ja mam 23 lata, moge sie przylaczyc???

Asia =*** owszem chcę schudnąć, bo to wygląd jest ważny a ja w swoim ciele nie czuję się dobrze. Chciałabym około 10kg schudnąć, moje marzenie. Ciężko jak na razie mi idzie, ale zobaczymy....

mogę dołączyć?? mam 17 lat, 160 cm wzrostu i 62 kg wagi, moim problemem są nogi i brzuch

Gość Asia =***
Rzeczywiście, Gosiu, masz problem z nadwagą. Twoja idealna waga to 54 kg, a Twoje BMI wynosi 29.7 Wartość BMI w przedziale 25-30 oznacza nadwagę. Nie jest to jeszcze otyłość, ale powninnaś postarać się zmniejszyć swoją wagę. Ogranicz spożycie cukrów, jedz mniej, ale częściej, staraj się uprawiać sporty, codź na spacery. Gosiu, jeżeli chcesz, to możemy zacząć dietę od poniedziałku. Zgadzasz się? Daj znać :) Pozdrawiam Gosiu ;*** Kotka 222 Tak, możesz się przyłączyć. Sylwia 1992, Twoje BMI wynosi 24.2 Wartość BMI w przedziale 19-25 wskazuje na prawidłową wagę. Staraj sie ją utrzymać i prowadzić zdrowy tryb życia. Zastanów się, czy napewno chcesz schudąć. Jak tak, to daj znać , a wtedy damy Ci dietę, oraz ćwiczenia na brzuszek i nogi. Pa,pa ;* Pozdrawiam wszystkich gorąco !!!!!!!!!!!

Gość Ewa.
Cześć, chciałabym się dowiedzieć jaka jest dla mnie idealna waga. Tak, żeby ważyć jak najmniej, ale nie mieć też niedowagi... Ważę 54 kg. A mój wzrost to 160cm. Czekam niecierpliwie na odpowiedź. :-)

Gość nat_xD
Ewa. - Najmniejsza waga to ok 48 Kg ;)) Pozdrawiam :)

Gość nat_xD
ale Twoja waga jest idealna :)

Gość Asiaaaa =***
Hej dziewczyno, która chce przjechać śwait na biozonie... Nie wiem, czy to dobry pomysł jechać na truskawkach i sałatach. Mam pomysł - wymień mi WSZYTKO, co masz w lodówce :-) A ja ci rozpracuję plan na ile chcesz, aby osiągnąć idealną wagę. Co Ty na to? Cieszę się dziewczyny, że wszystko idzie dobrze. Mam nadzieję, że będzie jeszcze więcej osób. Pozdrawiam, pa ;*

Gość Ewa.
Dziękuje za odpowiedź. Ja to w ogóle mam problemy. Brak silnej woli, no właśnie. Nie wiem jak to zrobić. Nie jestem jakąś głupią nastolatką, która ma obsesję na punkcie idealnej wagi. Proszę, nie bierzcie mnie za taką. Tylko ja ciągle jem i nawet moja mama jest zaskoczona, że tyle mieszczę. Najgorsze jest to, że ciągle tyję i jak nie przestanę tyle jeść to grozi mi nawet najgorsze. Proszę o jakąś radę.

Gość Ewa.
Och, a tak w ogóle mam 14 lat - po wakacjach druga gimnazjum :)