Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chrupek

Czy ktoś z was studiuje biotechnologię?

Polecane posty

Bo mam parę pytań:) Trochę słyszałam o tym kierunku, że nie ma po nim pracy w Polsce( a to akurat tyczy się większości kierunków) i że są to trudne studia. Naprawdę jest tak ciężko? Są jakieś ciekawe zajęcia na tym kierunku i czy w ogóle opłaca się na to isć, czy nie lepiej wybrac farmację lub kosmetologię? Będę wdzięczna za opinie:)

Gość niestety to prawda ze
nie ma pracy, studia sa trudne , porównywalne trudnoscia do farmacji , ale po farmacji przynajmniej w aptece można pracowac

Gość asdasgrgjcbfhj
oczywiście ze wybierz farmacje po tym bedziesz miec prace, biotechnologia tez jest bardzo trudna a pracy nie ma po tym

Gość oleksja11
skonczylam biotechnologie i zaluje ze nie farmacje... ale kierunek sam w sobie bardzo interesujacy i w ramach hobby godny polecenia:)

Dzięki za opinię:) To dla mnie ważne. No z moich obserwacji wynika niestety to samo, ale pytam, bo może ktoś coś jeszcze dorzuci, czy jednak warto to wybrać czy coś innego

Gość gmo
Ja studiuję. Trafiłam tam trochę z przypadku, ale dość podoba mi się to co robimy. Choć niestety faktycznie jest problem z pracą... wolę na razie o tym nie myśleć. Studia są ciekawe, jeśli ktoś lubi siedzieć w labie. Są ludzie, którzy są wręcz zafascynowani tym kierunkiem, ja do takich nie należę, a i tak sporo z nich wynoszę. Decyzja należy do Ciebie:) i bez przesady z tą trudnością, da się przeżyć:)

Gość dziecko... przecież ciebie z
a gdzie byś chciał iść na biotechnologię!? Bo też różnica jest czy na politechnikę czy na jakiś uniwerek ?

mam kolezanke na biotechnologii, ja jestem na farmie. przez 2 pierwsze lata te studia niewiele sie od siebie roznia, na biotechu maja wiecej genetyki i biologii, czego ja osobiscie nie lubie i nie umiem sie uczyc. u nas wiekszy nacisk kladzie sie na chemie, chociaz biologii, biochemii itp tez nie brakuje. studia ciezkie, przez pierwsze lata nudne i dolujace;)

Jak na chwilę obecna to na Uniwersytet Rzeszowski bo najbliżej. No i głupie pytanie: biotechnologia na uniwerku czy na polibudzie? Czy różnice są duże?

Gość mańka a.
ja wiem czy nie ma pracy moja kuzynka skończyła bio plus studium farmaceutyczne od razu przyjęli ją do apteki- ma przyzwoitą pensję i mieszkanie służbowe więc jest nieźle; ale studia są trudne z tego co wiem

Przede wszystkim wielkie dzięki za wszystkie wpisy:) Nie spodziewałam się tego w sobotni wieczór:P

Gość obserwatorka przebiegła
biotechnologie mozesz tylko wybrac, jak wiazesz swoja kariere zawodaowa z zagranica, w Polce lipa, przynajmniej w tej chwili.

no tak na polibudzie jest dużo matematyki, fizyki, są przedmioty pod automatykę, pod elektronikę. Ale itak w tej chwili na mojej polibudzie to dość łatwy kierunek w porównaniu z innymi.