Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betkas25

Nadnercza a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość betkas25

Gość betkas25
Witajcie Wybieram sie na prywatne badania nadnerczy (poniewaz podejrzewam ze cos nie jest z nimi tak, mam wiele objawow pasujacych do chorych nadnerczy ew.przysadki) Wybranie przezemnie badania to: 1. kortyzol 2.testosteron 3.DHEA-s 3.Prolaktyna I moje pytanie brzmi czy wyniki nie beda zafałszowane ze wzgledu na to iz biorę tabletki anty.(na cyste jajnika)mercilon? dziekuję za odp z góry

Gość AdriannnaS
a jakie masz objawy tych nadnerczy???? masz nadcisnienie??? niechciane wloski??/

Gość betkas25
cisnienie 150/90 wloski no na buzi troche ale na szczescie nie ciemne, pre ciemnych w ok sutkow, meszek miedzy piersiami, pozatym wysokie tetno jak bym byla nonstop poddenerwowana, ogolne oslabienie, bol calego ciala, zaburzenia miesiaczkowania, do tego hashimoto choc tsh w normie , zauwazylam lysienie na czubku głowy, czeste bole głowy...ogolnie stan depresyjny...no i mam spora nadwage... to tyle z grubsza

Gość AdriannnaS
hehee jakbym czytala o sobie :) moze masz pcos ??? ja mam podwyzoszne dheas , testoteron wolny, androstendion. pcos moze miec zrodlo jajnikowe i nadnerczowe. mialam robiona tomografie nadnerczy nie bylo guzow ale to bylo 2 lata temu tera czuje sie coraz gorzej :( zrobilam badania czekam na wyniki czy tabletki bierzesz w celu antykoncepcji czy leczenia??? iesz ze nie woln o brac antykow przy nadcisnieniu???

Gość betkas25
Tabsy biore dopiero 2miesiac ze wzgledu na leczenie tej cysty lekarka mowi ze 3mies mam brac i cysta powinna sie wchlonac w lipcu mam usg zobaczymy, wiec biore ze wzgl zdrowotnych ...myslisz ze pcos bede miala? badania chyba zrobie w czwartek prywatnie bo nie bede sie prosic o badania na podejrzane przezemnie choroby...jak wyjdzie cos nie tak to ide do lekarza poz nie wiesz ile te badania prywatnie moga kosztowac?,,,,tak pi razy oko:).. Mowisz ze masz te same objawy co ja..ja w sumie to 3l juz sie sie zaczelam czuc ale ze str gin bylo ok dopiero teraz w kwietniu cos tam wyroslo...

Gość betkas25
Zblizaja sie badania, co sadzicie o moim problemie?

Gość GO_spo_SIA
betkas - mialam robione badania w/w i wszystkie okazala sie w normie. bylo to dziwne z powodu mojego wykrytego gruczolaka nadnercza. okazalo sie ze inne tabletki hormonalne ktore biore zmieniaja prawidlowy wynik. teraz musze je powtorzyc ale przez tydzien nie moge brac innych hormonow.

Gość GO_spo_SIA
betkas - twoja pani dr powinna cie uprzedzic o ewentualnym blednym wyniku a skoro tego nie zrobila to moze tak ma byc. bo np moj endo nie pytal mnie czy cos innego biore dopiero powiedziala mi to gin.