Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam ja sie

TV LED-jakie są? Czy nie męczą naszych oczu?

Polecane posty

Gość pytam ja sie

Niedługo będę kupować tv i zastanawiam się nad tym właśnie modelem:) Widziałam w sklepach obraz tych tv, jest faktycznie bardzo wyrazisty, piękny. Jednak czy dłuższe oglądanie tak kontrastowego obrazu w takim telewizorze nie spowoduje zbyt dużego zmęczenia oczu? Co o nich generalnie sądzicie? Proszę o opinie osoby, które miały już z tymi tv jakieś doświadczenia:) (fakt, głupi temat jak na kafeterię, ale może znajdzie się ktoś mający do powiedzenia coś co mogłoby się potencjalnym użytkownikom tv led przydać:D)

Gość pytam ja sie
o, nawet w moim poście w słowie "oglądanie" się doczepiła reklama samsunga led tv:D

Gość pytam ja sie
Na LCD w miarę dobrze mi się oglądało:) Plazmy nie biorę nawet pod uwagę. Tyle, że w tych LCD obraz nie był aż tak kontrastowy i wyrazisty, więc chyba im wyraźniejszy, bijący w oczy obraz tym większe zmęczenie oczu, ale może LED ma w sobie jakieś tricki minimalizujące zmęczenie?

Led to mniej więcej to samo co LCD tylko że zamiast "kryształów" użyte są diody :P Natomiast plazma to już inna bajka

Gość pytam ja sie
No tak, na tym to chyba właśnie polega, że obraz jest ostrzejszy bo są te diody?:p A gdybyś miał wybierać, pomiędzy LED za 5 tyś a LCD za 2,5 to co byś wybrał?:) Chodzi mi o to, czy warto za te diody zapłacić dwa razy:) Zaznaczę przy tym, że bardzo zależy mi na ładnym obrazie:)

Gość ja..
...bym wybrał plazmę za 3 tyś !

Gość pytam ja sie
Dlatego pytam o LCD czy LED:o

Na tej stronce jest sporo na temat ledów. Ale jak planujesz zakup to najlepiej przejść się do sklepu i przekonać na własne oczy, jak to to się prezentuje w porównaniu z LCD CCFL i plazmą

Śmieszna jest ta stronka trochę...Przecież to normalne, że wolą oznaczyć telewizor jako LED, niż telewizor z oświetleniem matrycy za pomocą diod LED. Szczególnie, że jest wyraźna różnica pomiędzy CCFL a LED. A co do innej stronki na temat to polecam: http://www.ceneo.pl/6362066s

Eeee taam... To tak można się przerzucać co lepsze do zakichanej śmierci :) Fakt faktem te z podświetleniem LED świetny obraz mają, a czy nazwą to LED, czy LCD z LED, czy jakkolwiek, jedno jest pewne - jakość obrazu lepsza :) A stronkę znalazłam w innym wątku, o tę Ci Moor chodziło? www.dlaczego-led.pl, prawda? Fajna...