Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Marlen900

Czy ktos z was ma zniszczon膮 przemiane materii i jak z tym walczy

Polecane posty

Go艣膰 Marlen900

lub jak to zwalczy艂 ? Ja odchudzam sie od 3 miesiecy na diecie max 1000 i nie schud艂am NIC :| !.5 roku temu chorowalam na anoreksje. Po po艂owie roku znowu zaczelam sie "odchudzac" ale juz nie tak drastycznie, poniewaz strasznie szybko tylam. Teraz nawe jak spo偶yje dziennie 1300 to potrafie w tydzien przytyc 1-1.5 kg :| Stosuje sie do tego, aby jest ma艂o a czesto i wprowadzilam wiecej ruchu. Biore b艂onnik w tabletkach. CO JESZCZE ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ...help
ej ja mam podobnie znaczy jestem gruba bo sei ob偶eram ale jak sie odchudzam to schudne te 2 kg lecz moja kumpela stosowa艂a t膮 sam膮 diete i zacze艂y艣my razem i oan schud艂a 6 kg a ja tylko 2 czy s膮 na to jake艣 tabletki??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlen900
Ja gruba nie jestem. Ale m臋czy mnie, ze chociaz jem ma艂o to nie schudne. A kazdy normalny cz艂owiek przy takiej ilosci kcal by chud艂. Jak jed艂abym tyle co potrzebuje m贸j organizm to bym odrazu ty艂a i to znacznie. W tabletki lepiej sie nie bawic:| Ale chyba jakos mozna to unormowa膰?

Udost臋pnij ten post

Witam, ja bezmyslnym odchudzaniem zatrzyma艂膮m zupe艂nie przemiane materii. Zdecydowa艂am sie na dietetyka i juz po sprawie. Polecam. Nie ma to jak oddac sie w rece profesjonalisty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejejejejejeje
... Chyba spotykam pierwszy raz osob臋 z takim problemem jak ja mam. Ja nie jestem chuda, ale od oki艂o 1,5 roku na diecie, s膮 wzloty i upadki, ale dieta bardzo drastyczna miejscami, czasem g艂od贸wka. Doprowadzi艂am si臋 do takiego stanu, 偶e nie mog臋 zje艣膰 wi臋cej ni偶 500kcl na dzie艅, a 偶e chc臋 jeszcze schudn膮膰 to du偶o ruchu. Poza tym to nie wiem co mam robi膰, na razie si臋 tak trzymam. A gdy zjem wi臋cej czasem miewam ma艂e kompulsy to wymiotuj臋. Mo偶e kto艣 mi co艣 doradzi bo brzydz臋 si臋 tym co robi臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rsfsfx
Ja te偶 chyba mam powoln膮 przemian臋 materii. Nie wiem jak z tym walczy膰. Od przynajmniej 6 lat jem mniej ni偶 inni, tak ok. 1000-1400 kcal dziennie. To mi wystarcza i nie czuj臋 g艂odu. I nie chudn臋. Od lat utrzymuj臋 tak膮 sam膮 wag臋, z wahaniami 1-2 kg. Nie przeszkadza mi to, bo jestem szczup艂a, ale jakbym jad艂a tak jak wi臋kszo艣膰 ludzi to pewnie wygl膮da艂abym ju偶 jak kula. Chyba ju偶 mam to wrodzone, 偶e mam takie ma艂e zapotrzebowanie na kalorie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spos贸b na przyspieszenie
Na zniszczona przemiane materii jest jeden znany mi spos贸b - je艣膰 wi臋cej i 膰wiczy膰 wi臋cej. Najlepiej przy tym zachowac zasady zdrowego 偶ywienia 偶eby jak najmniej przyty膰. Jesli macie za soba prze偶ycia typu anoreksja, bulimia to niestety mo偶ecie miec z tym problem, bo w tym czasie mo偶na przyty膰. Napisze jak by艂o u mnie, jad艂am normalnie ale zdrowo i schud艂am troch臋, potem codziennie stara艂am sie 膰wiczyc przynajmniej godzin臋. Stara艂am sie codziennie je艣膰 tak膮 sam膮 ilo艣膰 kalorii nie ogranicza膰, jak 膰wiczy艂am to nawet jad艂am wi臋cej. By艂 d艂u偶szy czas 偶e nie schud艂am nic nawet odrobin臋 przyty艂am przez to ze jad艂am wi臋cej, ale teraz przemiana materii jest na takim poziomie 偶e mog臋 je艣膰 spokojnie to co chc臋 a jeszcze dodatkowo chudn臋. Nie 膰wicz臋 juz bo nie mam czasu za bardzo, ale staram sie du偶o rusza膰, wsz臋dzie chodzi膰 na piechot臋 i takie tam. Na pocz膮tek proponuje dodawa膰 po 100 kcal tygodniowo az dojdziesz do odpowiedniego poziomu, jak czujesz 偶e zaczynasz tyc to nie zmniejszaj dawki kalorii ale 膰wicz wi臋cej. Jak czujesz 偶e 膰wiczenia nic nie daj膮 to zmien rodzaj 膰wicze艅 np z biegania na rower, czasem poruszenie nowych mi臋艣ni pomaga. Zauwa偶cie 偶e to cz臋艣ciej osoby kt贸re jedz膮 ma艂o i maj膮 przej艣cia z r贸偶nymi dietami maja problemy z tyciem, warto by sie by艂o nad tym zastanowi膰. tez kiedy艣 my艣la艂am 偶e wystarczy je艣膰 mniej 偶eby schudn膮膰, ale prowadzi艂o to tylko do tego 偶e schud艂am 2 kg i przyty艂am zaraz 3 i w efekcie w ci膮gu kilku lat wa偶y艂am 20 kg wi臋cej, teraz mam juz 15 z tych 20 za sob膮, ale nie skupiam sie na zrzucaniu kilogram贸w tylko na wygl膮dzie teraz mi pasuje tak jak jest i nie ma znaczenia czy schudn臋 jeszcze 5 kg 偶eby byc szcz臋艣liwa. ...help To ile schudnie sie na diecie powiedzmy 1000 kcal zale偶y w du偶ej mierze od tego jaki by艂 poczatkowy stan, jesli kole偶anka jad艂a wcze艣niej 1800 kcal a ty powiedzmy 1500 kcal to normalne ze ona b臋dzie chud艂a szybciej, je艣li ona wi臋cej 膰wiczy艂a wcze艣niej albo to jej pierwsza dieta w 偶yciu, albo nawet chodzi o spos贸b od偶ywiania, bo wiadomo 偶e jest r贸偶nica 膰zy zjesz 1000 kcal w pi臋ciu posi艂kach, czy zjesz w trzech, czy zjesz 1000 kcal czekolady czy 1000 kcal jakiej艣 zdrowej 偶ywno艣ci. Wszystkie czynniki maj膮 znaczenie, nawet je艣li ona do tej pory sie od偶ywia艂a fast -foodami i przesz艂a na zdrowe od偶ywianie a ty powiedzmy ca艂y czas jedziesz na zdrowych obiadkach to ona b臋dzie szybciej chud艂a bo tw贸j organizm sie przystosowa艂 juz do takiego jedzenia. Wszystko ma wp艂yw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejejejejejeje
eh wyobra藕 sobie, 偶e ja nie mog臋 sobie pozwoli膰 na 1000kcl bo grubn膮 a moje zapotrzebowanie jest oko艂o 2400kcl? Powinnam i艣膰 do dietetyka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2e32e342r
uwazam,ze powinnas zbilansowac sobie diete, jesc co 3 godziny,a ta dieta powinna miec, skoro sobie tak wyliczylas,okolo 2000 kalorii...przytyjesz,ale w koncu przestaniesz,bo organizm przyzwyczai sie,ze dostaje jedzenie co 3 godziny i nie bedzie musial magazynowac... najpierw przytyjesz,potem mozesz d艂uuugo stac w miejscu, ale w koncu zaczniesz tracic na wadze, dlatgeo ze,jesli twoje zapotrzebowanie to 2400, to obcinajac nawet te 400 kalorii - zaczniesz chudnac... Najpierw musisz wyregulowac organizm, uspokoic go. Na wyproznianie jedz otreby,zarodki pszenne,owsiane, wszytskie te male ziarenka ktore oczyszczaja jelita

Udost臋pnij ten post

aha i jeszcze najwa偶niejsze w tym co napisa艂am. Trzeba codziennie dostarcza膰 zbli偶on膮 ilo艣膰 kalorii nawet je艣li mia艂aby艣 zje艣膰 co艣 co powoduje przejedzenie. Jednak kole偶anka wy偶ej ma racj臋 lepiej sie udac do specjalisty, tylko pami臋tajcie 偶e je艣li dieta jest przepisana na przyspieszenie przemiany materii i jest w niej powiedzmy 1200 kcal to nie jemy na niej powiedzmy dzisiaj 500 bo nie by艂am g艂odna, jutro zgodnie z diet膮 1200 a pojutrze powiedzmy 900 i tak dalej tylko codziennie sumiennie 1200 nawet jesli to ma oznaczac przejedzenie (jak macie wyrzuty sumienia to wi臋cej 膰wiczy膰). jak nie podchodzicie sumiennie do takiej diety to moze ona nie przynie艣膰 efektu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejejejejejeje
Dzi臋kuj臋 za rady. ale ja nie chc臋 przyty膰, to by艂oby najgorsze, wi臋c dalej b臋d臋 je艣膰 te minimalne ilo艣ci i 膰wiczy膰 du偶o. Trudno taki m贸j los

Udost臋pnij ten post

ejejejejejeje ale dodawaj po 100 kcal tygodniowo, bo jak sie z tych 500 kcal rzucisz od razu na 2000 to mo偶esz przyty膰 bardzo szybko i tego nie wytrzyma膰 tego psychicznie. Nie wyliczaj tez zapotrzebowania tymi wszystkimi kalkulatorami. Po prostu zapotrzebowanie powinno by膰 na takim poziomie 偶eby艣 dostarcza艂a wystarczaj膮co sk艂adnik贸w od偶ywczych, tak 偶eby organizm nie ty艂 jak raz na jaki艣 czas zjesz wi臋cej na weselu albo jak raz sie skusisz na batona i 偶eby艣 jednocze艣nie nie musia艂a ci膮gle je艣膰 偶eby nie byc g艂odn膮 i najwa偶niejsze je艣膰 tyle 偶eby nie mie膰 kompulsywnych napad贸w. U mnie niby wynosi ze powinnam je艣膰 1900 a jem teraz na poziomie 1700 tzn nie licz臋 ju偶 ale wiem 偶e nie przekraczam tego poziomu. Jak 膰wiczy艂am to powinnam je艣膰 powy偶ej 2500 ale jad艂am tak jak teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wierzcie mi
najwa偶niejsze to je艣膰 regularnie. co 2-3 godziny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlen900
Ja jem co 2-3 godz i nic mi to nie daje ;/ A moim miescie nie ma do tego dietetyka ;|!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlen900
Ja jem co 2-3 godz i nic mi to nie daje ;/ A moim miescie nie ma do tego dietetyka ;|!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 askadaasd
90% pisz膮cych na tym forum ma kompletnie rozwalony metabolizm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlen900
ale cos chyba mozna z tym zrobic :| ? Ja by艁am anorektyczka ( w sumie pewnie jestem w psychice nadal) wiec rozwalilam sobie metabolizm. Ale wiele moich kolezanek po anoreksji normalnie mog艂o znowu schudnac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlen900
Up!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i to jest pow贸d
je艣膰 co 3 godziny ma艂e porcje, w somie w ci膮gu dnia: 3 posi艂ki plus dwie przekaski codzinnie 膰wiczy膰 pi膰 zielon膮 herbat臋 najwa偶niejsze s膮 膰wiczenia si艂owe one buduj膮 mi臋艣nie kt贸re spalaj膮 kalorie nawet podczas spoczynku osoby kt贸re ci膮gle si臋 odchudzaj膮 najcz臋艣ciej maj膮 za ma艂o mi臋艣ni bo spali艂y je nieodpowiedni膮 diet膮, wtedy zaporzebowanei organizmu na kalorie jest ma艂e i dlatego tyje si臋 nawet na niskokalorycznych dietach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Schudn膮膰 bez 艢ciemy
Chcesz naprawd臋 schudn膮膰 ?.....: www.OdchudzanieZiolaTybetanskie.pl

Udost臋pnij ten post