Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChĘtNa 21aa

Chce mieć dzieko, ale same chęci nie wystarcza..

Polecane posty

Gość ChĘtNa 21aa

Witam. Podpowiedzcie mi kobietki jak ja to mam wyliczyc, w tamtym roku bardzo pragnelam mieć dziecko, wyszlo to z tego ze juz myslalam ze jestem w ciazy, bralam tabletki "linea" na "odchudzanie" i okres zaczol mi sie spoźniac, wyszlo tak ze nie mialam w ogole przez miesiac, poszlam 1raz do ginekologa, zrobil mi usg i mowi ze nic nie ma, tabletki odstawilam i okres wrocil. Ale przez to ze ja juz myslalam ze jestem to bylam taka szczesliwa, zaczelam juz planowac wszystko z chlopakiem, co i jak bedzie, a tu nagle sie dowiaduje ze lipa.. wiec postanowilismy ze musimy sie postarac o dziecko na luty ewentualnie marzec 2010, ja jestem z lutego i jak tak pomyslalam ze pare miesiecy i wiosna, dziecku duzo ciuszkow nie trzeba kupowac a wiadomo jak dziecko szybko rosnie w pierwszych miesiacach. no i dopiero teraz sobie przypomnialam ze to juz koniec maja i chyba juz lipa z LUTYM.. a jeszcze wczoraj dostalam okras i teraz jak by któras miła pani mogla by mi powiedziec jak to jest, kiedy po okresie sa te dni, w ktore jest najwieksza prawdopodobnosc na zajscie w ciaze? prosze bardzo o pomoc.. pozdrawiam.

Gość idź do ginekologa
masz rację same chęci nie wystarczą, zacznij od wizyty u ginekologa, usg, cytologia, badania na grupę krwi u ciebie i partnera itp. a kiedy są dni płodne to powinnaś już sama wiedzieć, porozmawiaj o tym z ginekologiem, to bardzo niedobrze, że nie widzisz objawów owulacji, które są dość charakterystyczne, może masz jakieś zaburzenia hormonalne dziecku potrzeba tyle samo ubranek niezależnie od pory roku, mało jeszcze wiesz :(