Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juh

czy jest takie miejsce gdzie stopia mi srebrne kolczyki i pierścionki i zrobia c

Polecane posty

Gość juh

cos nowego? bo kiedys takie miejsca byly chyba

to miejsce sie nazywa zlotnik....jak bys nie wiedziala:|

Gość Elwiszyje
stopienie, przetopienie .... itd. to już jest historia , dzisiaj takie technologie prawie nie istnieją, poszukaj chemika który oddzieli srebro od różnego rodzaju dziadostwa , złotnicy się tym zajmują ale nie będą raczej bawić się z 5 gramami srebra lub złota

Gość juh
tak myslalam ze zlotnik ale pewna nie bylam wiec zapytalam. i wiem ze jak jest malo srebra to sie tym nie zajmuja

Zanies do zlotnika, niech zwazy i zamien na inny wyrob z jego oferty, ja tak zrobilam, musisz jednak wiedziec ze srebro jest nic nie warte, ja dalam garsc srebra, dosyc to wazylo a warte bylo 19 zl... doplacilam 4 zl i wzielam pierscionek

Gość juh
o,nie wiedzialam że tak mozna zanieść i wymienić. muszę połazić po złotnikach i popytać. a takie rzeczy srebrne z cyrkonia tez biorą?

tak tez, nie wydlubuja oczek, waza ze wszystkim, ale musisz dobrze zagadac bo nie kazdy chce wziasc, ale lepiej miec jeden pierscionek i go nosic niz garsc srebra ktora sie wala po katach, a ile tego masz i co?

Gość juh
mam kilka bransoletek,łańcuszków,kolczyków i pierścionków i mama cos tam ma czego nie nosi więc wezmę i popytam. dzieki za info :)