Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje wsparcia i pomocy

czy mozliwe ze zaszlam w ciaze? pigulki

Polecane posty

W pt nie wzielam pigulki w sob wzielam o porze w niedz (zorientowalam sie ze z pt nie wzielam) i wzielam 2. [ ta z piątku to 7 pigulka z blistra ] kochalam sie z chlopakiem we wtorek. mozliwe ze jestem w ciazy?? na ulotce napisano ze w 1 tyg jesli zapomnialo sie i doszlo do stosunku w tyg poprzedzajacym wziecie pigulki mozliwe jets zajscie w ciaze --> mozliwe ze zaszlam? jak teraz brac pigulki? konczyc z opakowania, potem 7 dni przerwy i znowu? czy odstawic jakies przerwy robic?

Gość okruszeknovynettka
Ciąża jak nic, ale lepiej zrób test

ale tak duze jest prawdopodobienstwo??

Gość okruszeknovynettka
no pewnie, że tak. Tabletki chronia Cie kiedy bierzesz je regularnie o wyznaczonej porze, a branie raz tak raz tak.....ech...

Gość ojeoj
prawdopodobiensto jest i to duze bo zapomnialas w pierwszym tygodniu, teraz lepiej do konca bierze regularnie zrob potem 7 dniawa przerwe jak wystapi krawienie to znaczy ze wszytsko wporzadku, jelsi nie zglos sie do ginekologa i zrob test

to prosze niech mi ktos wytlumaczy: podczzas brania pigulek nie ma jajeczkowania. kochalam sie we wtorek zapomnialam w pt wziac pigulki i moge zajsc w ciaze? jakim cudem.... gdybym kochala sie w SOBOTE, a zapomniala w pt to ok rozumiem. ale we wtorek sie kochalam, a w pt zapomnialam = ciąża... jakos wstecz?

Gość mmmmxyzzz
sama nie wiem w końcu minęły 3 dni od współżycia do dnia kiedy zapomniałaś, nie wiem jak to możliwe;(((

kobietki bo jakos nie ogarniam tego:( dzwonilam do gine swojej, zapytalam czy jest prawdopodobienstwo ze zaszlam w ciaze, skoro wtorek-stosunek, piatek-zapomniana pigulka, a ona sie wydarla ze tak mozesz byc! trzeba brac regularnie! i rzucila mi sluchawka moja gine... ;O ..prosze niech mi ktos jasno wyjasni: kochalam sie z chlopakiem W SRODE 27 MAJA. kiedy moge zrobic test I JAKI zeby miec pewnosc czy jestem lub nie jestem w ciazy??

no niestety jak sie zapomni w 1 tyg trzeba przez tydzien stosowac dodatkowa antykoncepcje, widac jak tak ktos napisal to mial ku temu powody mozesz byc w ciazy a test zrob w dniu spodziewanej miesiaczki chociaz moze za 2 tyg z krwi bedzie pewniejszy

Gość mmmmxyzzz
kurcze no:((dziewny troche ten mechanizm:((masz 12 godzin na to żeby wziac jesli zapomnisz;((( a jesli juz caly dzień mija i nie przyjęłaś to kiepsko:((( mi sie zdarzyło jedynie maxymalnie z 30 minut zapomniec wiec nei wiem

Gość a ja mam pytanieeeee
prosze o aborcji cos.. znalazlam link http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3725008&start=30 i tutaj pisza o usuwaniu ciazy.. przeczytalam o aborcji za pomoca tabletki Jeśli mieszkasz w kraju, gdzie kobieta nie ma dostępu do bezpiecznej aborcji, najlepiej i najbezpieczniej jest wykonać ją samodzielnie do 9. tygodnia ciąży używając dwóch leków Mifepristonu (znane też jako tabletka aborcyjna, RU 486, Mifegyn, Mifeprex) oraz Mizoprostolu (Cytotec, Arthrotec, Oxaprost , Cyprostol, Mibetec or Misotrol). --> cos wiecie moze o tych tabletkach?

Gość Karraammmbbbaaa
Nir rozumiem dziewczyn, ktore jak zapomna wziac jaką tabletke to nagle biora dwie naraz, czyli normalna+ zalegla o ktorej zapomnialy. Wytłumaczcie mi jaki sens w tym jest? Tak trudno pomyśleć... A to jest Twoje pierwsze opakowanie tak w ogóle czy ktores juz z rzędu?

Gość Ta tina
W większości gazet ogólnopolskich, zwykle dzienników są ogłoszenia w stylu "Zabiegi ninekologiczne, wszystkie, tanio" lub bardzo podobna treść. Jak myślisz o co w nich chodzi? Zwykle podany jest numer telefonu, na który się dzwoni, potem się umawia w dziwnym miejscu, i potem już z górki. Nie wiem, czy załatiwają to od razu, czy coś jeszcze sprawdzają, ale nie jest to zbyt skomplikowane.

Karraammmbbbaaa -----> na ulotce napisano ZEBY JAK NAJSZYBCIEJ WZIAC ZAPOMNIANA pigulke, dlatego wzielam --> to jest moje 2 opakowanie. bralam przez 8 miesiecy, potem 3 miesiace przerwy i teraz moje 2 opakowanie po tej przerwie, PIERWSZY RAZ ZDARZYLO MI SIE ZAPOMNIEC. zawsze bylo co do minuty... :(

Gość Karraammmbbbaaa
Ale w ulotce chodzi o to, że jak zapomnisz to jak najszybciej W CIĄGu 12h masz wizac bo pozniej to juz nie ma sensu raczej :/ Mysle, ze nie jestes w ciązy bo współżyłas kilka dni po tym jak zapomnialas. Teraz panikujesz i sie stresujesz co zle wplywa na Twoj organiz i zaraz podswiadomie bedziesz sie czula jakbys byla w ciazy. Spokojnie wez opakowanie do kona, 7 dni przerwy i nowe opakowanie. I nie denrwuj sie.

Gość Karraammmbbbaaa
a jeszcze powiedz mi jakie to są tabletki? bo wiekszosc tabletek oprocz tego, ze blokuje jajeczkowanie to równiez zagęszcza śluz w szyjce uniemozliwiajac plemnikow dalsze przemieszczeni sie. Jesli w dzoen popredzajacy stosunek i w dniu stosunku oraz w nastepnych dniach po nim bralas normalnie tabletki to raczej nic sie nei stalo.

KONTRACEPT. moja gine mi powiedziala ze duze prawdopodobienstwo ciazy... na ulotce napisano _____________ Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza. _____________ DLATEGO SIE BOJE :(

"Mysle, ze nie jestes w ciązy bo współżyłas kilka dni po tym jak zapomnialas" a nie wspołzyła przed tym (wtorek) zanim zapomniala tabletki (piatek) ??

współżyłas kilka dni po tym jak zapomnialas. Twspółżyłas kilka dni po tym jak zapomnialas. ---------> wlasnie nie ... wspolzylam w srode, a 2 dni potem zapomnialam pigułki:(

Gość podnoszeeeeeeee
a ja bralam azalie i współżyłam 7 dnia, a niby po 7 sie powinno - jest ryzyko ciąży?

Gość Karraammmbbbaaa
achaaa... czyli ze wspolzyla zanim zapomniala? niby plemniki moga zyc nawet 5 dni, ale wtorek- wziela tabletka sroda wziela, czwartek wziela i dopiero piatek jest bez tabletki..

Gość Karraammmbbbaaa
kurcze juz sie gubie :P czyli sroda- sex a piątek brak pigułki... Ale oprocz srody jeszcze pozniej wspolzylas czy tylko w srode?

czyli sroda- sex a piątek brak pigułki... --> dolkadnie tak. tylko w srode byl sex.. oby nie AŻ :( kurcze czemu to pih=gulki jakby wstecz dzialaja:( przeciez to sroda sex,pt brak pigulki, czyli wkoncu to jajeczkowanie jest jak sie bierze pigulki czy nie ma :O :(

tabletki wstecz nie działaja ale plemniki długo zyja :D wiesz mysle ze czas pokaze co w twoim wypadku wyniknie z tego, mam nadzijee ze nic :) i bedziesz miec nauczke na cale zycie, teraz juz nie zapomnisz :) smieje sie ale nie wiem jakie jest prawdopodobienstwo, jeszcze ta twoja ginekolog cie ochrzaniła wiec spodziewaj sie wszystkiego

nie ma zadnego jajeczkowania, tabletki hamuja jajeczkowanie ale w momencie jak zapomnisz +12 godz to sie wszytsko odblokowuje wiec juz w sobote mogłas miec owulacje biorac pod uwage ze plemniki mogły przezyc do 7 dni wiec wszystjko mozliwe

dziękuje że mi pomagacie, wyjaśniacie.... nie mam z kim o tym porozmawiac.. skoncze blister, kolejnego dnia zrobie test.... oby nic nie bylo... to nie fair, sa ludzie ktrzy sie stukaja z kazdym, wszedzie, nie wnikaja i nie zachodza, a jestem z chlopakiem bardzo dlugo, dopiero zdecydowalismy sie na sex, i to byl nasz 2 stosunek.. :(

bedzie dobrze, ale daj znac jak zrobbisz test i jaki wynik :)

Gość iorufrufhrihg
Ludzie skoro w tak młodym wieku macie juz Alzheimera to po jakiego grzyba wybieracie tabletki które trzeba brać regularnie?? Tabletki to antykoncepcja dla dojrzałych i odpowiedzialnych osób a nie dla dzieciaków ze sklerozą. Zamiast do ginekologa trzeba iść do neurologa, może psychiatry i tam się zacząć leczyć. I owszem możesz być w ciąży bo moja siostra jest taką samą sklerotyczką i zrobiła tak samo jak ty a dziś jest w 7 miesiącu ciąży. Więc może już czas zacząć mysleć głowa a nie dupą i byc odpowiedzialnym.

zycie nie jest przewidywalne, a w pt mialam powazny upadek z konia (praca moja to instruktor jazdy), mocno poobijana i poobdzierana, przyjezdzal do mnie lekarz - NIE MIALAM CZASU POMYSLEC O PIGULCE ! po co od razu wjezdzac, to moje zycie i wybory, prosze o pomoc a nie o OCENIANIE tu potrzebuje wsparcia i pomocy dam znac.. dziekuje dziewczyny za pomoc.. odezwe sie..

Gość kutapałaztejmałej
nie koniecznie...ja brałam nieregularnie i nie jestem, teraz juz odstawiłam i jestem szczesliwa