Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce zostać surogatką

Surogatka - Koresponduję z przyszłymi rodzicami

Polecane posty

Wiem, że może dla niektórych jest to niemoralne. Ja tak nie uważam, dlatego podjęłam decyzję o zostaniu matką zastępczą i nie ukrywam, że głównie chodzi o kwestie finansowe. Powiedzcie... Czy 50tys to bardzo wygórowana cena? Za 9 miesięcy nszenia dziecka i trudy porodu? Panstwo, z ktorymi koresponduje tak wlasnie mi powiedzieli... ze cena jest BARDZO WYGOROWANA... Mam mieszane uczucia...

Gość Lolka od bolka i lolka
in-vitro jest tańsze,więc tak-wygórowana cena

Ale ta Pani nie może mieć dzieci, więc in vitro odpada.

Gość tjaaaaa....
naczytały się artykuły w dodatku do Wyborczej i szukają kontrowersyjnego tematu tak, to jest za dużo, surogatki biorą dużo mniej, o czym powinnaś pamiętac

Gość
za surogatkowanie bierze sie ok 20 tys, moze wiecej za blizniaki...

Nie naczytałam się niczego. Mam już własne dziecko, nie jestem więc jakimś podlotkiem. Wiem zatem, że ciąża i poród to nic łatwego..

Gość a ja sama namawiam mojego
ostatnio widziałam program gdzie babka bierze 30tyś

Słuchajcie, ale ja musiałabym odbyć z tym Panem stosunek.. Jemu chodzi, aby dziecko było jego.. Skoro żona nie może oddać swojej komórki.. No więc co.. 20 tys to na prawdę mało za 9 miesięcy wyjęte z mojego życiorysu..

Gość uauła
Wg mnie za taka usluge to powinno sie brac o wiele wiecej. Ja bym wziela 100 tysiecy. Moze poszukaj jakiejs rodziny z zagranicy, ktorzy zaoferuja wiecej. Co to jest 50 tysiecy.

Jestem sama z dzieckiem, wiec nikt mnie po glowie nie zdzieli. No tak... seks z 50 letnim facetem raczej mnie zniecheca... Ale tez wydaje mi sie, ze 50 tys to nie jest taka wielka kwota. Przegladam teraz ogloszenia i sa dziewczyny, ktore biora nawet wiecej..

Gość tjaaaaa....
surogatki nie uprawiają stosunków płciowych z przyszłymi ojcami lepiej zagłęb się w temat :O

Pytałam o cenę, nie o to jak zostanę zapłodniona :o Wypowie się ktoś jeszcze? 50 tys to wygórowana cena?

Gość chyba musze sie napic
ja za mniej niz 50 tys. nawet bym nie brala tego wszystkiego pod uwage :o

Gość bukaa
Trudno ocenić. jeżeli porownasz noszenie dziecka i poród do normalnej pracy, to jest to dużo, bo otrzymujesz ponad 10 tysięcy na miesiąc. Ale noszenie i urodzenie dziecka, a następnie oddanie go, to duże przeżycie emocjonalne, często zrujnowana na długie miesiące psychika i tego nie można wycenić.

Wydaje mi się, że nie będę miała z tym problemu.. mam na myśli tutaj oddanie dziecka. Nie chce angażować się w to emocjonalnie. Wiem, że to dziecko nie będzie należało do mnie...

Gość 50 tys minimum

Gość kik.21
smiało do 100 000zł sobie życz. nie brałabym pod uwage 20tys. to się tak wydaje, będę w ciąży urodzę oddam i ok, a cała gospodarka hormonalna zaburzona, mleko itp. najlepiej bierz rodzinę u której możesz mieszkac, żeby matka(przyszła) wiązała sie z dzieckiem, żeby była na każdym badaniu, przy pierwszym ruchu, żeby z nim rozmawiała, żeby dziecko czuło jej obenosc i miłosc.

Gość z nadzieją przyszła surogatka
Chciała bym zostać taką matką zastępczą i urodzić dziecko, Oczywiście też mi chodzi o sprawy finansowe. Mam takie pytanie gdzie można znaleźć takie osoby którym bym urodziła te dziecko ????

Gość nie doszła surogatka
Ja też kiedyś korespondowałam z takimi ludzmi. Ba, nawet się spotkaliśmy. Ostatecznie zrezygnowałam, bo ich warunki były śmieszne. Czy Ty jesteś ze Śląska? Bo Ci moi też mówili, że cena wygórowana i że miał być stosunek... Państwo po 50??

Gość norlmalna mama
50 tys to minimum w ciązy tyjesz, twój kregosłup jest przeciążony , na ciele robią sie rozstępy, piersi bolą a potem nie są juz takie jednrne, pozostaje ci obwisły brzuch, włosy słabną. Gdybyś chciała po porodzie wrocić do formy i zrobic operacje plastyczne na to co Ci sie popsuło uwierzcie ze 50 tys to mało .. a gdzie jeszcze koszty utrzymania , no i tród porodu? naprawde sądzę ze 100 tys to kwota wyjsciowa.

Gość AAAAAABEEEE
cena srednia jest 20 tys dolarow, ale ok jak na poczatek kariery, podchodze do tego z respektem,gdyz nie wszystkim jest dane byc rodzicem, robisz cos dobrego dla innych, ale jestes przygotpowana psychicznie na takie cos, porozmawiaj z psychologiem,,co ona o tam sadzi,

Gość katatatattata
jakbym miala sie zdecydowac na takie cos to w zyciu za 20 tys.. co to jest 20 za urodzenie dziecka..? minimalna moja cena to 100k wiec nie zschodz ze swojej, a tak wogole? to przeciez bedzie twoje dziecko... skoro masz sie pieprzyc z tym facetem... jak mozesz je pozniej oddac? to jest handel ludzmi