Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia11111111111

Asymetria ułożeniowa u niemowlaka

Polecane posty

Gość kasia11111111111

Chciałabym zapytać jak wyglądają ćwiczenia,rehabilitacja z niemowlaczkiem z asymetrią Na czym one polegaja?

Gość kasia11111111111
??

Gość yugujoll
o twoje dziecko tak ma.Najlepiej idz do poradni rehabilitacyjnej i tam wszystko powiedza?

stymuluje sie dziecko do aktywnosci w przeciwna strone, zabawki, przestwia sie lozeczko, stusuje cwieczenia symetryczne, zalezy ile ma mscy

moj synek mial asymetrie jak trafił na rehabilitacje miał dwa miesiące, rehabilitowany był metodą NDT. Pani rehabilitantka masowała mu nózki, przewracała go na boczki, układała poprawnie na brzuszku, jak był starszy to uczyła go poprawnie siadać, pożniej raczkować, sadzała go na ogromnej piłce. Moj synek bardzo lubił te ćwiczenia dzis ma rok i cztery miesiące juz nie chodzimy na rehabilitacje, jests zupełnie zdrowym dzieckiem

Gość kasia11111111111
ostatnio gdy byłam u pediatry lekarka powiedziała że gdy mój maluch leży jest troche asymetryczny( skreca ciałko w prawą strone) i wypisała skierowanie do neurologa termin mam dopiero za miesiąc i zastanawiam sie czy nie iść z nim do neurologa prywatnie Mały ma 15 tyg