Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już głupieje przy tej pogodzie

Czy podczas deszczu można spacerować z niemowlakiem ???

Polecane posty

U Nas od tygodnia pada. Nawet jak sie na chwile wypogodzi i ja wychodzę na spacer to za chwilę i tak pada. Taka straszna pogoda już od ponad tygodnia. Chyba nie powinnam siedzieć cały czas z małą w domu przez pogodę? Czy to nie zaszkodzi, że wychodzę mimo to na dwór? Wychodzę zazwyczaj jak nie leje, ale podczas spaceru zawsze zacznie conajmniej kropić jak nie padać :o Mała ubrana jest odpowiednio. Jak zaczyna zawiewać to przykrywam dodatkowo kocem, a jak pada to folię zakładam na wózek. Wystarczy? Mała ma 7m-cy i jak powinnam ją ubierać? np. dziś 15 stopni, ale pochmurno i co chwilkę coś pokropi.

Gość pewnie ze można
a potrafisz pierdnąć nie pytając o zgodę na kafeterii??

No szczerze nie wiem, bo wyczytałam w mądrych gazetach, że podczas deszczu ODPUŚCIĆ SOBIE SPACER !! Czyli powinnam go odpuszczać już 8dni :o:o:o:o !!!!

Gość z pewnością
MASAKRA :o to radze nie czytac "mądrych" gazet!!folie na wozek i idziesz oczywiscie nie jak jest jakas straszna ulewa ale jak kropi to ja nie widze zadnego problemu ludzie wy juz naprawdę troszkę przesadzacie jak czytam niektóre tematy to nie weim czy mam sie smiac czy płakac :o

Gość pewnie ze można
a jak zimą będzie dwudziestostopniowy mróz przez 2 mieisące to też będziesz ubierała dzieciaka grubiej i będizesz latała z wózkiem bo nie byłas długo na spacerze??:o jest milionm sposobów zeby sie przwietrzyć nie wychodzac z domu:o z resztą to co ja sie produkuję jak tu szkoda słów...

Gość a ja napisze prawdę
właśnie, ze nie macie racji. W deszcz lepiej zostać w domu!!!

Gość a ja napisze prawdę
czemu tu są same jadowite żmije? Dziewczyna tylko pyta...........

Jeśli pogoda jest w tzw. "kratkę" (czyli nie wiem, czy zaraz ni lunie) wychodzę z małym krótko, choćby na rękach, pospacerować po ogrodzie. W deszcz bym się z wózkiem nie wypuszczała. Jeśli cię spotka na spacerze, dobrze mieć folię... :) Potrenuj zakładanie "na sucho" w domu, żeby nie było niemiłej niespodzianki :)

przy 15 st. - ubieram spodnie miękkie, ale z grubszej bawełny i skarpety, body, bluzeczkę i sweterek, na głowę czapka, żeby przykrywała uszka. No i kocyk :) Ważne, żeby dziecko się nie spociło.

Kefirek - ile ma twój synek?

spokojnie możesz wychodzić :) zimą też siedziałś w domu? przecież padał śnieg, deszcz ze śniegiem, było zimno mokro i szaro. ja wychodzę codziennie z tym ze do ogrodu. jakoś ostatnio nie chce mi się (czytaj nie mam za bardzo gdzie wyjśc z wózkiem) więc biorę małego w chuste i idziemy na ogród, albo zbierać czereśnie, albo truskawki, albo oglądać zwierzaki typu krowy i kury i świnki. jak było cieplutko to kocyk i nad rzeczkę sobie szliśmy i tam mały się na trawie bawił, a jak tak popaduje to chodzimy tylko. wczoraj wieczorem ładnie padało, tzn padało ale nie wiało i było ciepło ok 15 stopni więc się braliśmy, wzięłam parasol i poszliśmy na spacer w deszczu. mały był zachwycony :) przy takiej pogodzie zakładam body z długim rękawem, cieplejszą bluzę, albo kaftanik, rajstopy lub spodenki skarpety i buciki, na to kurteczkę i czapkę. z tym ze u mnie okropnie wieje, bo tu same bezkresne pola dookoła. małemu nie jest za gorąco, więc myślę ze dobrze go ubieram.

Gość hejkaaa
A my nie wychodzimy jak pada. Konsultowałam to z lekarzem specjalistą chorób płuc bo to akurat moja znajoma i powiedziała, że w taką mokrą i wilgotną pogodę lepiej z maluchem nie wychodzić bo niepotrzebnie będzie wdychać takie zgniłe powietrze, które wcale nie jest dobre dla jego płuc - dotyczy to przede wszystkim małych niemowląt. Moje ma niecały rok i myślę, że latem jak będzie padał taki ciepły deszczyk to już spokojnie wyjdziemy na spacer. Ja mieszkam w bloku i nie mam możliwości wyjść do ogrodu :-( Przy 15 st i wietrze do spacerówki zakładam rajtuzki i cienkie spodenki plus body z długim rękawem, ciepłą kurtkę z polarku i czapkę bawełnianą i buty. Zależy jakie jest to 15 st czy w słońcu czy z chmurami i wiatrem.

Gość majowy deszcz jest najlepszy
po deszczu powietrze jest najlepsze bo kurz ani żadne syfy nie latają, jak troszkę tylko kropi to ja wychodzę z moją Zgniłe powietrze? Nie wiem co za lekarz taką głupotę powiedział Starsza ubiera palto i w tym deszczu chodzi Śmiało można wychodzić jeśli ma się chęci. Nie zaszkodzi się tylko za wygodne to nie jest

Gość 345678765432
Dla organizmy niemowlaka najlepiej byłoby wychodzić TYLKO w deszcz :) nie w ulewe, a normalny deszczyk więc spoko