Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lara_999

pomóżcie

Polecane posty

Moja siostra ma za tydzień 18-ste urodziny. Ile kaski powinnam jej dać w prezencie?

Gość daj jej na loda

prosze napiszcie coś, dla mnie to bardzo ważne, a na prawdę nie wiem ile mam dać!!!

Gość rodzonej siostrze kasę
??? a ile ty masz lat?

ja mam 30 lat. A co powinnam jej coś kupić? Poradźcie mi coś, bo naprawde nie mam pojęcia o zrobić!

Gość kumak879
no z 500zł. musisz dać.

Gość i telocapilem
A na ile możesz sobie pozwolić? 500? 1000? Jeśli jesteś gorzej sytuowana, to 100-200, a jeśli chodzi o prezent, to albo pieniądze i jakiś gadżet, śmieszny prezent, nawet dyplom ukończenia 18 lat ;) ale wtedy kwota lepiej, żeby była większa... Albo jakiś droższy gadżet, zależy, jakie ma potrzeby - może to być nowy telefon czy inny gadżet elektroniczny, albo wyjazd do SPA, albo nie wiem - samochód? To zależy, jak z kasą stoisz...

Gość szklanka wody dla urody
wydaje mi sie, ze powinnaś jednak kupić prezent, bo to jednak twoja siostra, a pieniądze, jesli nawet byłaby to spora kwota sprawiają wrażenie, ze nie miałaś czasu poszukać prezent/ nie chciało ci się i ja ogólnie wolałabym dostać od siostry badziewiaste kolczyki za 5zł niż stówę w gotówce, to jest tylko moje zdanie i ja bym tak właśnie do tego podeszła pomysły na prezent masz wyżej, mi jakoś nic do głowy nie przychodzi, no może jakaiś elegancki zegarek na rękę?

Gość i telocapilem
Biżuteria to dobry pomysł... Zależy, jaka jest siostra, bo może nie lubi takich bzdurek? Jak lubi, to możesz jakiś dobry kosmetyk zakupić, biżuteria właśnie, jak nosi okulary to możesz jej sprawić jakieś takie drogie, ładne oprawki, na które ona nie mogłaby sobie pozwolić...?

W obecnej sytuacji ciężko u mnie z kasą... tak więc 1000zł to stanowczo za dużo.Czy gdybym dała jej 200zł. to byłby obciach? A co myślicie o perfumie?

Gość a co to jest perfuma
?

Gość seszelka
bez przesady! tyle ludzi musi miesiac pracowac zeby 1000 zl zarobic i ma komus na urodziny w prezencie cala wyplate dac?? ale sie usmialam :D

Gość i telocapilem
A kto powiedział, że ma dać? Proszę o czytanie ze zrozumieniem... :O

Gość seszelka
wg mnie mozna zarabiac i 8tys a w prezencie na urodziny sie tysiaca nie daje! napisalas ze zalezy na ile ja stac i wymienianie kwot wlacznie z 1000. takie prezenty to niech rodzice daja jak ich stac

Gość i telocapilem
To zależy, jakie są zwyczaje w rodzinie. W jednej na osiemnastkę daje się auto czy mieszkanie, a w drugiej składa się życzenia. No i stan majątkowy ma znaczenie. Nie oceniaj, że się tyle nie daje bo może u ciebie tak jest, a u innych może być inaczej. Ja takiej kwoty nie dostałam, nie jestem rozpieszczonym bachorem, żeby nie było.

Gość i telocapilem
Seszelka, ale to jest osiemnastka! Kwota wymieniona była ze znakiem zapytania. Ponawiam prośbę o czytanie ze zrozumieniem :O

Gość seszelka
widze ze to 18ka, czyli urodziny a nie slub wiec i prezenty na miare urodzin

Gość i telocapilem
Prezenty na miarę okazji, możliwości i rodzinnych tradycji, że tak powiem... I upodobań osoby obdarowywanej.

Bardzo miło, że się kłucicie, ale prosze, napiszcie mi ile powinnam dać, bo mam coraz mniej czasu! Czy ktoś był ostatnio na 18-stce?

Gość
SPYTAJ JA ja tam od rodzenstwa nic nie dostalam od rodzicow jakas encyklopedie czy inne nieprzydatne badziewie

Czyli w sumie to nie dostałaś nic specjalnego, a ile Twoje rodzeństwo ma lat?