Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbona

ZBIERACIE NA WAKACJE,CZY PŁACICIE OD TAK?

Polecane posty

Gość skarbona

ja zbieram,a wy też musicie,czy zarabiacie wystarczająco dużo by po prostu je kupić i jechać?

Gość ja też zbieram...
ale dwa-trzy miesiące i mam:)

Ja zbieram. Tylko wracam z jednych to juz mysle o nastepnych. Teraz od wrzesnia uzbieralam juz na nastepne i w sieprniu jadę na wakacje zycia :) i nie mogę normalnie sie doczekac. Trzeba miec cel. Wtedy nic dla mnie nie sie nie liczy. Nie kupie sobie bluzki, czy fajnych dzinsow (no, z butami czasem zaszaleję ;) ) ale na wyjazd musi byc.

Gość ja też zbieram...
A TY Pariss,pojechałabyś w tym roku na tydzień czy na przyszły rok na dwa i to tam gdzie sobie wymarzyłaś?

Ja przez 10 lat nigdzie nie jezdzilam z powodu pracy:) Teraz zamierzam to zmienic:P Zbierac nie musze:P

Wlasnie mysle nad tygodniowa Turcja z lasta, ale kolezanka ma egzaminy i nie wiem czy wypali. Okaze sie juz w tym tygodniu bo w poniedzialek bym chciala leciec. A w nastepnym roku tez jadę, dlaczego nie.

Gość ja też zbieram...
pytam,bo ja muszę zbierać i na dodatek na dwie osoby.Mogę jechać w tym roku ale na tydzień,do Grecji,to nie jest spełnienie moich snów.Moje sny to Kenia i o wiele więcej zbierania:(

Gość wiedzma kra
tylko na Polskę mnie stać i to na 5 dni,szara prawda

Gość diskomen
a jade na 8 dni do Bułgarii z lasta za 850 i nie zbieram:)

Tydzień z facetem nad polskie morze i tyle, ale i tak będzie fajnie :) Nie zbieramy , przeznaczamy ostatnie wypłaty lipcowe na to :)

Gość Nina jeśli
możesz napisać gdzie jedziecie?

Myślę, że Władysławowo , bo tam jeszcze nie byliśmy. Już byłam w wielu miejscach nad morzem, a tam jeszcze nie, więc chyba tam się wybiorę :)

Gość Nina jeśli
a w mielnie byliście?

Gość Nina jeśli
Aha:)

ja tez zbieram --> ale pisalas, ze masz uzbierane w 2-3 miesiace to nie jest źle. A Kenia wcale chyba nie jest taka fajna. Szczepienia, malaria to mnie przeraża. Dodatkowch kosztów masa.

Gość ja też zbieram....
jasne że nie jest tak źle,ale uzbierać 2000 to pestka tak jak pisałam 2-3 mies i mam na wyjazd,ale tygodniowy i dla dwojga.Kenia jest dla mnie marzeniem i mimo niebezpieczeństwa ciągnie mnie w tamte strony:) Bałtyk jest zimny,od lat wpadam tam na kilka dni i wracam jedynie objedzona pyszną rybką.Ceny w kurortach zagranicznych sa takie same, a pogoda pewna.Nie pojadę już nad nasze morze!

Gość izabella troja...
przeznaczyłam na wakacje trzynastkę:) ok 2.500 i mimo innych wydatków to jest kasa nietykalna----na wyjazd.

Gość gość
Zbieram, ale tak, żeby się nie zrujnować. Ja zarabiam mało, ale daję radę. Pracuję na część etatu i dostaję "tygodniówki", więc każdego tygodnia odkładam do nieotwieralnej skarbonki 10 zł., potem w ciągu tygodnia dorzucam po parę złotych, co zostają po zakupach, a to 2 zł., a to 5 zł., nie wrucam nominałów mniejszych niż 1 zł. Czyli wrzucając regularnie nawet po te zdawałoby się "głupie" 10 zł., po roku mamy 520 zł. ! Mam też drugą puszkę , tym razem "otwieralną" i tam musi być zawsze ok. 70 zł. Tam wrzucam drugie 10 zł.później sprawdzam, jak jest nadwyżka (np. w puszce jest 100zł.), to ową nadwyżkę wrzucam do niotwieralnej skarbonki. W tej otwieralnej puszce to jest kasa na "wszelki wypadek ", np. w razie spóźnienia wynagrodzenia, czy braku gotówki w domu, a na kartę nie można kupić.

Gość gość
Mi wystarczy miesięczna premia by gdzieś pojechać. Zawsze co miesiąc mam kilka tys. dodatkowo