Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhmamdosc

przetlumaczy mi to ktos na hiszpasnki ?

Polecane posty

Gość ehhhmamdosc

Mam 3 zadania do zrobienia ... Mozecie przetlumaczyc mi zdania z pierwszego ? I) Traduce al espanol 1. Aby dojść na uczelnie musze wyjść z domu, iść cały czas prosto, skręcić w lewo. 2. Na jakiej ulicy znajduje się bankomat ? Nie wiem, nie jestem stąd. 3. Czy jest tutaj gdzieś blisko jakieś biuro turystyczne ? 4. Trzeba wysłać list i wypełnić druk ze wszystkimi swoimi danymi. 5. Co jest w tej paczce ? Jakiś prezent dla pana. 6. Jesteś głodny ? Idziemy zjeść do restauracji ? 7. Jakie jest Twoje mieszkanie ? Jest małe, ale miłe. 8. Maria w tej chwili robi zadanie domowe. 9. Jesteśmy zmęczeni, ale zadowoleni. 10. Mają dość czekania. Są zmartwieni i chorzy. 11. Lodówka jest pusta. Trzeba coś kupić. 12. Jest mi zimno, jestem śpiąca, chce mi się pic. 13. Jaki jest pański adres tutaj w Hiszpanii ? Mieszkam na rynku. 14. Czy daleko stad znajduje się dworzec autobusowy ? Trzeba przejść przez ulice. 15. O ile kilometrów od Krakowa znajduje się Warszawa ? 16. Masz jakiś ołówek? Tak, jest w szufladzie biurka. 17. Moje mieszkanie jest tanie, znajduje się blisko uczelni. II) Poy HAY o ESTAR 1. Aqui … mucha gente. 2. Delante del colegio … 30 personas. 3. Donde … una farmacia. 4. Su casa … 3 kilometros. 5. El banco, por favor, donde … ? 6. A que mos … hoy ? A 23 de noviembre. 7. Aqui no … ningun teatro. 8. … aqui mi boligrafo. No … en el cuaderno. 9. … aqui algun cine ? III) Pon la pregunta 1. A cinco minutos de aqui. 2. Después del semáforo, a la izquierda. 3. Si, está el lado del teléfono. 4. No, aqui no hay. 5. Está hablando con Jaime.

Gość do roboty leniuuuuuuu

Gość ehhhmamdosc
NIE CHCECIE TO NIE POMAGAJCIE ... Wlasnie skonczylam pisac wypracowanie po hiszpansku i mam go na dzisiaj dosc ;/

Gość wypierrrrdalać
nieuki !!

Gość cuba Libre
I) Traduce al espanol 1. Aby dojść na uczelnie musze wyjść z domu, iść cały czas prosto, skręcić w lewo. para llegar a universidad tengo que salir de casa, pasar todo recto, girar a la izquierda. 2. Na jakiej ulicy znajduje się bankomat ? Nie wiem, nie jestem stąd. a que calle esta cajero? no sé, no estoy de aqui. 3. Czy jest tutaj gdzieś blisko jakieś biuro turystyczne ? Hay una oficina de turismo cerca? 4. Trzeba wysłać list i wypełnić druk ze wszystkimi swoimi danymi. Tienes que mandar la carta, rellenar todo con todos datos personales. 5. Co jest w tej paczce ? Jakiś prezent dla pana. qué esta en paquete? un regal para usted. 6. Jesteś głodny ? Idziemy zjeść do restauracji ? Tienes hambre? Vamos a comer a restaurante? 7. Jakie jest Twoje mieszkanie ? Jest małe, ale miłe. Como esta tu piso? es pequeño, muy bonito 8. Maria w tej chwili robi zadanie domowe. María esta haciendo su leccion ( zadanie niewiem) 9. Jesteśmy zmęczeni, ale zadowoleni. Estamos cansados, pero contendos. 10. Mają dość czekania. Są zmartwieni i chorzy. Estan cansados de esperar. estan tristes y estan malos. 11. Lodówka jest pusta. Trzeba coś kupić. El frigorifico esta vacio. tenemos que comprar algo 12. Jest mi zimno, jestem śpiąca, chce mi się pic. tengo frio, tengo sueño, tengo sed 13. Jaki jest pański adres tutaj w Hiszpanii ? Mieszkam na rynku. Cual es su direccion aqui en españa? vivo en la plaza. 14. Czy daleko stad znajduje się dworzec autobusowy ? Trzeba przejść przez ulice. Tienes que pasar la calle el estacion de buses esta lejo de aqui? 15. O ile kilometrów od Krakowa znajduje się Warszawa ? cuantos kilometros esta de cracovia a varsovia 16. Masz jakiś ołówek? Tak, jest w szufladzie biurka. tienes un lapiz? si esta en cajon. 17. Moje mieszkanie jest tanie, znajduje się blisko uczelni. Mi piso es muy barato, esta muy cerca de universidad

Gość do cuba Libre

Gość cuba Libre
II) Poy HAY o ESTAR 1. Aqui hay … mucha gente. 2. Delante del colegio hay/esta… 30 personas. 3. Donde …esta una farmacia. 4. Su casa …esta 3 kilometros. 5. El banco, por favor, donde esta… ? 6. A que mos … hoy ? A 23 de noviembre. 7. Aqui no hay… ningun teatro. 8. esta… aqui mi boligrafo. No,esta… en el cuaderno. 9. hay… aqui algun cine ? III) Pon la pregunta 1. A cinco minutos de aqui. hay alguna farmacia? 2. Después del semáforo, a la izquierda. Donde esta cine? 3. Si, está el lado del teléfono. hay alguna agenda? 4. No, aqui no hay. hay un boligrafo ? 5. Está hablando con Jaime. Donde esta Mariano? nie gwarantuje ze musi byc dobrze ;)

Gość baradzo bardzo dziekuje