Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki jest powód

miesieczne dziecko spi 3 h dziennie.pomocy

Polecane posty

Gość jaki jest powód

Nie rozumiem co sie stało bo wczesniej synek spał prawie cały dzien a w tym momencie skonczyl juz miesiac i nie mogę go wogole uspac i w dzien spi 3-4 godziny. Zeby jeszcze nie płakał kiedy nie spi. Zmieniałam mu kilka razy mleko bo miał uczulenie na NAN HA 1 i teraz pije nutramigen. Czy to mleko ma jakiś wpływ na dziecko? Jesli już spi to strasznie niespokojnie i wciąz sie budzi. Pomózcie bo już ledwo daje rade.

Gość dfer
do lekarza

Może za dużo emocji ma. Ale to też fakt, że dziecko w pewnym momencie przestaje przesypiać całe dnie. A zaczyna drzemki sobie robić. A jak śpi w nocy? Może coś mu dolega, kosultowałaś to pewnie z lekarzem.

Gość tjyunftyjbdttjydt
wątpię zeby na miesięczne dziecko miały wpływ emocje. moze jest mu za gorąco...

Gość tjyunftyjbdttjydt
okokoko--> wczoraj moja siostra urodziła synka, który ma na imię mikołaj;)

:) Gratulację dla siostry i cioci :). Emocje, chodzi mi o to, że może nadmiar bodźców. Koleżanka może próbuje zabawiać dużą ilością zabawek, pokazuje za dużo, może w pokoju jest zbyt kolorowo, dzwięki te sprawy. Trzeba wykluczać po kolei, brak spokoju, gorąco/zimno, czy nie jest głodne, zbyt zmęczone. Bo to, że np. nie uśpisz go w momencie kiedy jest śpiące potem sie odbija. Jest zmęczone tak bardzo, że nie może zasnąć, a potem śpi niespokojnie. Ale co najważniejsze, jeśli był problem z alergiami trzeba to na wszelki wypadek skonsultować z pediatrą.

Gość jaki jest powód
Dziecko nie ma za dużo wrażeń ani nie jest specjalnie zabawiane zabawkami bo ma dopiero miesiac więc mało co widzi i nie widze sensu takich zabaw. Owszem do dziecka sie mówi zeby zabawic wtedy kiedy nie spi aby nie płakało. Nie ma kolorowego pokoju bo jeszcze nie zdążyliśmy go specjalnie urządzić. Zastanawiam się właśnie nad mlekiem ( nutramigen ) bo odkąd je podaję wszystko sie zmieniło. Dziecko nie zjada tyle co wcześniej i je na raty. Raz zje 120 ml a raz tylko 50. Zachowuje sie tak jakby nie było głodne ale wciąż jest niespokojne i nie chce spać. Kiedy uśnie na rękach to po położeniu do wózka wstaje i otwiera oczy i nie ma już spania.

Musisz klasc go spac gdy zobaczysz pierwsze oznaki sennosci np. ziewanie,tarcie oczu itd .Musi nauczyc sie zasypiac w swoim lozeczku a nie na rekach bo to bardzo zle rozwiazanie.Znam to z autopsji gdy moj maly mial miesiac zasnol na rekach kladlam go do lozka i placz i tak w kolko a powod byl taki ze dziecko doznaje szoku zasypiajac w innym miejscu a budzac sie w innym. poczytaj ksiazke jezyk niemowlat od tracy hogg mi duzo pomogla moje 4 miesieczne dzieciatko przesypia cala noc juz od miesiaca w dzien spi 2 razy po 1-1,5 godziny czasem dwie.ale coraz wieksze dziecko bedzie mniej spac.takie miesieczne potrzebuje ok 17-20 godzin snu

Gość opio
a moje dziecko od malego bardzo malo spi w dzien. Kazde dziecko jest chyba inne,noc przesypia ladnie a w dzien zaledwie po pol godzinki drzemki a ma dopiero 3 miesiace

Gość jaki jest powód
Ja zawsze usypiałam dziecko na rękach bo inaczej nie chciał zasypiać . Jak sie budził to na pół godziny czy godzine i potem znowu była drzemka. Nigdy nie udało mi sie go uspać w wozku czy kołysce ale z przełożeniem go do wózka i dalszym spaniem nie było problemu. Dopiero od tygodnia coś mu sie zmieniło i ma bardzo płytki sen. Wciąż się wierci, płacze przez sen albo wogóle nie spi.

Gość jaki jest powód
U mnie w nocy nie ma problemu. Raczej śpi spokojnie i długo. Czasami bywa ze nie moze zasnąc już o 5 nad ranem ale wczesniejsze godziny przesypia.

Moja corka ma tak od drugiego tygodnia zycia. W nocy spala ok 12 h z przerwami na cyca, a w dzien gora 3 h . I nie martwilam sie tym jakos specjalnie. Pediatra powiedziala, ze skoro spi w nocy to widocznie sie wysypia i czy wolalabym aby w dzien spala a w nocy nie? No oczywiscie ze opcja ktora mam jest o niebo lepsza. Nie wiem co to nieprzespane noce, jak miala 2 tyg spala 6 h bez przerwy, potem przebudzala sie na cycya, zjadla i szla zaraz spac. Dzis od 9 wieczor do 6 - 7 rano spi bez przerwy. zje mleczko i czasem jeszcze ma dzemke do 8. A w dzien dwa razy po godzince. Juz sie przyzwyczailam, ze w dzien mam ja prawie non stop "na chodzie".

Gość pewnie przechodzi skok rozwojo
wy, albo juz sie przestawil na krotkie drzemki.

Gość asceza
Moja Marianna od samego początku bardzo mało spała. Właśnie ok 3 godziny dziennie i ciągle wisiała na piersi, albo na moich rękach. Mówiono mi, że niektóre niemowlęta tak mają. Mówiono mi, że ma silny odruch ssania, że mam chude mleko i że ona się nie najada i nie może zasnąć albo żebym zliczyła ten czas który przesypia podczas jedzenia. Okazało się, że ma infekcję ucha bez typowych objawów. Pediatra zajrzał do ucha dopiero, gdy Marianna wymiotowała po każdym posiłku. Były to typowe chlusty i mocne ulewania. Po kuracji moje dziecko ssie 10 minut i jest najedzone, mówi "agu" i nie chce dalej cycka. Spi pięknie,po tych 2 miesiącach męczarni.Załuję że tak późno zajrzano do jej uszek może teraz nie byłabym taka wymiętolona psychicznie.

Gość jestem azmartwiona
Mam pytanie do asceza powiedz mio tej infekcji ucha. Moj maly ostatnie pare razy chlusnal jedzeniem. Jesli chodzi o spanie to spi malo zwlaszcza w nocy. Jak odroznic te chlusty od przejedzenia a infekcji chyba tylko lekarz moze nie?