Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Neostrada

Co to własciwie jest Nestle sinlac?Jak to smakuje?

Polecane posty

Gość Neostrada

Widze w sklepach,ale szczezre mówiac nie mam pojęcia do czego to słuzy?Czy to jest kaszka?Jak smakuje?Czy nadaje sie tylko dla dzieci z alergia?Moj synek ma 9 mcy nie ma alergii,lubi wszelkie kaszki,wiec czy mogę mu ten Sinlac kupic?

Nestlé Sinlac to specjalny bezglutenowy produkt zbożowy nie zawierający białka mleka krowiego i białka sojowego, który można podawać od 5. miesiąca życia jako składnik diety. Wskazania: alergia na białko mleka i/lub soję profilaktyka alergii pokarmowej dieta bezglutenowa (celiakia) nietolerancja laktozy jest lekko słodki, mi nie smakuje ale mały się zajadał :) jeśli twoje dziecko nie ma problemów z alergią, ani z wagą (nie jest zbyt chudziutki) to lepiej nie dawaj. to taka swoista bomba kaloryczna dla dzieci.

Gość Neostrada
moj synek jest grubaskiem wazy 11 kg wiec nie powinnam dawac?

Gość LALLLA
raczej nie , moja mała ma roczek i wazy 8kg , wiec lekarka zalecila podawanie kaszki Sinlac zeby przybrala na wadze

no to lepiej nie dawaj :) naprawdę dzieci po tym bardzo tyją. lepiej daj mu inną kaszkę, albo kleik a to sobie odpuść. ja dalam tylko 1 saszetkę, przez 2 tyg na wieczór dostawał, jako takie przejście do innych pokarmów teraz. już kleik ryżowy daję. ale mój maluch jest alergikiem więc musialam delikatniej wprowadzać pokarmy inne niż mleko.