Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość willana

6 zabkow do wyrwania na spiaco

Polecane posty

Gość willana

Moja coreczka ma dwa latka, bylam z nia u dentysty i on zadecydowal ze ona musi byc poddana spiaczce i odrazu wyrwa jej 6 zabkow. Czy mam sie na to zgodzic? To profesjonalizm czy glupota? Niewiem co mam robic , chce aby moje dziecko mialo sliczne i zdrowe zeby, ale czy takie wyrwanie bedzie dla niej zdrowe? Czy moze ktos mi cos doradzic?

wyrywanie 2 letniemu dziecku ząbków ?? :O mleczne wypadają same, no chyba że są stany zapalne to poddaje się leczeniu, przecież jak teraz wyrwie się te ząbki to następne wyrosną dopiero gdzieś w wieku 6-7 lat :O

Gość polopka34
to chore jest,dwulatkowi nie wyrywa sie tylu zebow naraz

Gość polopka34
co to za dentysta,chyba dopiero sie uczy,a narkoza to okropne dla takiego malucha,nie slyszalas o powiklaniach?chcesz narazac swoje dziecko?

Gość sewenka
moja córka ma 5 lat , zęby okropne ale dentystka zabrania wyrywac , choc ciągle u niej jestem z powodu bólu zęba . Coś tam zrobi i znowu jakis czas spokój . Ja bałabym się wyrazic zgodę na wyrwanie 6 ząbków !!!

Gość polopka34
zeby mleczne trzymaja miejsce na zeby stale jak usunie sie je wszystkie to stale sie nie zmieszcza

Gość a ja mam w domu 12 latka
jaka jest przyczyna,ze az 6 zebow chca wyrwac twojemu dziecku?

Gość willana
Okazalo sie ze w mleku z piersi mam za duzo glukozy, i dlatego 4 zabki sa calkiem zniszczone, ale z tego co wiem jej to nie boli i dwa jeszcze maja malutenkie dopiero zaczynajace sie dziurki.

Gość polopka34
to sie lapisuje a nie wyrywa

Gość a ja mam w domu 12 latka
Moim zdaniem -poszlabym do innego lekarza i zapytala zy nie mozna wyleczyc.

Gość ytyujty
Pewna dziewczynka zmarła gdy przeżyła traumę po takim idiotycznym zabiegu i następnie bała się jeść. Na pewno to pamiętacie (sprawa sprzed kilku miesięcy, dotycząca dziewczynki z Wielkiej Brytanii). HIstorię można omawiać na różne sposoby ale moim zdaniem dowodzi ona niezbicie jednego: to poroniony pomysł robić coś takiego dziecku. A poza tym narkoza obciąża serduszko. Ja bym takiemu konowałowi, też na śpiąco, mózg wycięła jako i tak niepotrzebny.

Gość ytyujty
Jasna cholera... no nóż się w kieszeni otwiera. Przestań karmić dwuletnie dziecko piersią (i latać z nim hurtem po prywatnych lekarzach, którym się nudzi i chcą się wykazać)!!!

Gość musztarda
Nigdy w życiu. Poszukaj innej stomatologa, może można te zęby uratować, choć zapewne będzie wymagało dużo pracy. Jak teraz usuniesz zęby mleczne, to będzie problem z wyrzynaniem się stałych, będą wychodziły wolniej i pewnie od razu krzywo. A tak na marginesie... jak można doprowadzić do takiego stanu?

Gość willana
Jak bym wiedziala ze sie przewruce to bym wogole nie wstawala. Nigdy wczesniej nikt mnie o takich rzeczach nie informowal a lekarze tylko kaza caly czas karmic piersia, zamiast przebadac najpierw mleko matek, aby stwierdzic czy wogole jest odpowiednie. To co zawsze slyszalam od lekarz, to to , ze moje dziecko bardzo dobrze wyglada i napewno jest z moim mlekiem wszystko wpozadku ;~.

Gość no krew mnie zalewa
jak widzę malutkie dzieci, które mają chore ząbki, a jest to często spotykany widok w dzisiejszych czasach. Uważam iż są to konsekwencje zaniedbań rodziców. Moja córka ma 5 lat i nigdy nie miała ubytków, byc moze jest to dziedziczne bo ani ja ani mąż nie mamy takich problemów, ale dużą rolę też odgrywa zywienie malucha. U nas w rodzinie słodycze je sie w weekendy albo na jakieś okazje, pijemy wodę lub herbaty owocowe, zamiast sztucznych słodkich napojów i od poczatku dbaliśmy o higienę jamy ustnej Zuzy. Pzdr