1thing 0 Napisano Czerwiec 2, 2009 hej, mam pytanie. bylam dzisiaj u gina i zmienilam tabletki z YAZ na Microgynon 21. Ginekolog powiedziala mi ze nie mam brac juz nieaktywnych tabletek z YAZu, a gdy zacznie mi sie krwawienie z odstawienia to mam zaczac brac Microgynon. Czy od razu bede zabezpieczona z nowymi tabletkami? Prosze o odpowiedz Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Czerwiec 2, 2009 to jest problem, który był już min. 2 razy omawiany, tylko w druga stronę: z innych na yaz. z Twojej ulotki wynika, ze zasada jest ta sama: bierzesz w dowolnym dniu przerwy, może być w pierwszym dniu okresu, ale NIE PÓŹNIEJ niż w dniu, w którym przyjmowałabyś pierwszą tabletkę z następnego blistra. czyli w przypadku yaz, nie później niż w 5 dniu po ostatniej różowej tabletce. i nie ma znaczenia, czy te białe weźmiesz, czy nie, w końu to placebo ;) mam nadzieję, że w miarę jasno przekazałam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Czerwiec 2, 2009 i najważniejsze, jeśli będziesz się trzymała tego "rozkładu jazdy", to jesteś zabezpieczona :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1thing 0 Napisano Czerwiec 2, 2009 rozumiem :) dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach