Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkaks

dziwne zachowanie dziecka

Polecane posty

Gość anetkaks

mam pytanie: czy normalne jest w okresie czuwania niemowlaka, że "odpływa"? ewidentnie nie śpi, ale w pewnym momencie gałki zaczynają się nienaturalnie poruszać, zaczyna oddychać szybciej. dzieje się to poczas ssania piersi, ale również i w innych okolicznościach. bardzo proszę o Wasze doświadczenia w tym temacie

Gość moim zdaniemmm
jak najbardziej nie, wydaje mi sie ze powinnas isc do lekarza a napewno skonsultowac to z neurologiem

Gość deli26
nie chce cie straszyć ale wygląda mi to na napad padaczkowy

Gość nie straszcie jej
to jest normalne zachowanie dziecka moja ma 4 miesiace i tez tak ma moze kazecie jej isc z kupa w pampersie od razu do lekarza!

Gość ludzie ale pierdolita
przecież to normalne :O

Gość Keleonora
mój synek jak był mały też tak robił... to było takie jakby zasypianie, ale jeszcze nie zasnął tylko oczy mu uciekały we wszytskie strony :) co do tego oddechu to nie pamiętam...

Gość Keleonora
Robił tak jak miał miesiac, dwa i trzy... potem już nie. Zapytałam teraz jeszcze męża i twój opis jego zdaniem pasuje do tego co było u nas

Gość Giovanina
moje bąble też tak miały, w taki transik wpadały delikatnie przysypiając podczas karmienia :) obydwa

Gość deli26
ale autorka pisze,ze dziecko zachowuje sie tak nie tylko przy ssaniu piersi

Gość ojejaaaaaaa słów brak
deli26 i co z tego ? Masz w ogóle dzieci ? Mój tak robił przy ssaniu i normalnie też jak sobie leżał np...

Gość anetkaks
dziękuję bardzo za odpowiedzi! uspokoiłam się trochę:) ale dla wszystkiego skonsultuję to z lekarzem

Gość ola1111111
co wy ludzie gadacie po prostu dziecko ma faze snu Każdy z nas gdy mu sie coś śni zachowuje sie w ten sposób jest to tak zwana faza rem

Gość anetkaks
ola1111111, napisałam, że dziecko ewidentnie nie śpi podczas tego stanu, np. ssie pierś lub leży po prostu i w pewnym momencie gałki albo unieruchamiają się ( nie jest to skupienie wzroku) się albo zaczynają się nienaturalnie poruszać; trwa to parę min i po zamknięciu na parę sekund oczu wszystko wraca do normy; chcę po prostu dowiedzieć się czy zdarza się to również innym dzieciom i dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi dodam jeszcze, że córeczka ma prawie 3 tygodnie

Gość kkkkkkkkk
Przeżywasz to jak mrówka okres ;) Nic małemu nie jest, pomyśl czy ma jakieś dolegliwości typu wymioty, gorączka, drgawki, nie? to znaczy że jest zdrowy.

Gość to jest jak
najbardziej normalne, takie male niemowlaki moga spac z otwartymi oczyma, wiec on po prostu przysypia!

Gość alexissss
autorko to jest taka faza, że dziecko ani nie śpi, ani nie czuwa. Niby czai, niby już nie :D trudno to opisać... on wtedy nie jest obecny, ale nieobecny też nie... faza przejściowa miedzy czuwaniem, a snem. Moja też to miała. Czasami przerażało mnie to :)

Gość popek303
mój mały czasem spi z jednym okiem otwartym a drugim zamkniętym, które po paru sekundach zamyka się wygląda jak dorosły zmęczony po całym tygodniu pracy

witam mój synek tak miał w wieku od noworodka do 4 miesięcy.Tylko z tym że oddech miał normalny. Pytałam lekarza a on powiedział że gałki oczne są jeszcze niewykształcone odpowiednio. Zmieniło się to z czasem a teraz śpi z jednym okiem otwartym. A teraz ma prawie 7 miesięcy. Jak to cie nie pokoi to wybierz się do lekarza i będziesz spokojniejsza. Lepiej jedna wizyta za dużo niż jedna za mało