Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kibariiiyyyeee

rysunki

Polecane posty

Gość kibariiiyyyeee
ojej :P brak czasu i nawałnica nauki przed koncem roku szkolnego mnie dobija i nie mam czasu poki co :P do dokonczenia brakuje szczegołow wiec mozna powiedziec ze w 90% sa juz skoncozne :D

Gość kochana nie chcę cię martwić
ale nie szczegółów brakuje do dokończenia. predyspozycje masz, ale warsztatowo ci jednak brakuje. mowie to jako osoba po szkole plastycznej i studiująca grafikę.

Gość kibariiiyyyeee
no tak, na niektórych to jednak dużo więcej jest do uzupełnienia;)

Ja Ci mogę doradzić: - uważam że powinnaś bardzo dużo popracować nad warsztatem, szczególnie z cieniowaniem i proporcjami. - nie rozcieraj węgla czy ołówka palcem bo to nieprawidłowe i zostawia nieestetyczne ciapki ... Ucz się cieniować samym sprzętem - ładnie pocieniowałaś dłoń w pierwszym obrazku - zapoznaj się z ogólnymi zasadami matematycznymi dotyczącymi proporcji ciała - staraj się cieniować rysunek równomiernie, nie skupiaj się na szczegółach chyba że chcesz coś bardzo wyróżnić

A i jak nie chcesz zeby Ci się tak rozmazywały to polecam lepszy papier - najlepszy lekko ziarnisty 150 g Cranyon

Gość kibariiiyyyeee
ok :) dzieki wielkie za wskazowki;)

Gość zgadzam sie z kochana
(jestem od lat plastykiem), szczególow az za duzo, powiedzilabym, ze prace sa wręcz przerysowane. Robisz powszechny bład amatorów - obrysowanie elementow - usta , oczy - popatrz na siebie, na to, jak ci sie cienie na twarzy ukladaja, co jest widoczne, co nie. Plusem jest pewna ekspresja, niestety warsztat... Poogladaj rysunki dawnych i wspolczesnych mistrzów.

Gość kochana nie chcę cię martwić
jak nie panujesz nad węglem, to zaczynaj ołówkiem... każdy materiał jest dobry jeśli chodzi o papier, to tak naprawdę chodzi o to, by tobie było wygodnie rysuj wiele razy te same rzeczy - ćwiczenie czyni mistrza a i w pewnym momencie ilość przechodzi w jakość.

Gość kibariiiyyyeee
wrzuce za chwilke jeszcze prace ktorym posiwecilam nieco wiecej czasu