Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas na zmiane

PREZERWATYWY - OPINIA

Polecane posty

Gość czas na zmiane

jestem zmuszona odstawic tabletki antykoncepcyjne poniewaz po ponad 2 latach zaczełam sie zle czuc i musze zrobic 4miesięczna przerwe. Odkąd współzyje z moim stałym partnerem, uzywałam tylko tabletek i nie mam doswiadczenia z prezerwatywami. Chciałam prosic o rade kobiety, mężczyzn aby podali mi typy sprawdzonych, dobrych marek i typów prezerwatyw, poniewaz jestem jeszcze w trakcie studiow i nie planuje niezapowiedzianego dzidziusia gdyz chce aby to była świadoma decyzja. Bedę wdzięczna za wszelkie rady :)

Gość według mnie durexy są dobre
też musiałam mieć miesięczną przerwę i tych prezerwatyw używaliśmy. Możesz brać globulki? Jeśli tak to łącz je z prezerwatywą.

Gość czas na zmiane
podzielcie sie doswiadczeniami

Gość czas na zmiane
tak mogę, dzieki za rade :* a uzywaliscie jakis konkretnych ??

Gość czas na zmiane
a myślicie że woreczek foliowy byłby dobry?bo jako studentka nie mam zbyt duzych dochodów... :(

Gość czas na zmiane
najbardziej sie boje ze prezerwatywa peknie a czy durexy łatwo pękaja wiem ze to dobra marka ale roznie bywa ;/

Gość Kaaarrraammbbaa
Tylko durexy- dobrze założone nigdy nie pekną. oczywiscie musza byc dobrze przechowywane zeby zachowały swoją skutecznosc.

zwykłych używaliśmy. Partner nie miał problemów z szybkim wytryskiem więc te przedłuzające stosunek odpadały. Czasami używaliśmy tych nawilżanych, bo u mnie jest problem z wejściem. Ale generalnie nic one nie pomagały. Polecam takie jak wam odpowiadają najlepiej.

Gość Kaaarrraammbbaa
Ciężko żeby durex pękł. Sama sprawdz. Kup prezerwatywy, które sa najbardziej popularne: - conamore, -unimil -careless - durex - inne każda z nich spróbuj rozerwac i zobacz czy łatwo czy trudno i która najszybciej pękła.

Gość rwwerrew
Durexy - nigdy nas nie zawiodły. Najlepsze - extra safe.

tak, pękają jak każde. Jak pękna to biegiem do lekarza po postinor.

Gość Kaaarrraammbbaa
a durexy owocowe jakos wysuszają, tak btw ;)

Gość czas na zmiane
super, dzieki za cenne wskazowki ! a jesli moj partner dosc szybko konczył to czy z prezerwatywa długosc stosunku sue wydłuzy sory za pytanie ale ja serio nie iwme jak to jest ani on ani ja :D

Gość roberd
Przedłużające stosunek mnie tak znieczulały, że praktycznie miałem wrażenie, że macham wackiem w powietrzu. One są chyba naprawdę dla facetów z problemem.

jak kupicie prezerwatywy wpływające na wydłużenie stosunku to pomoże. Moja koleżanka kupowała i pomogło:) Ale nie wiem jakie to są bo nigdy takiego problemu nie miałam.

Gość czas na zmiane
roberd kurcze czyli to zadna przyjemnosc dla ciebie nie była??/ :/ tak to ja nie chce...i on ma miec satysfakcje i ja... bede musiała poprobowac

Gość Kaaarrraammbbaa
Mówią, że prezerwatywa odbiera facetowi troche doznań więc moze i dłużej dochodzic, ale to indywidualna sprawa. Skoro dotąd kochaliscie sie bez gumek, to teraz moze byc mu troche trudniej z przyzwyczajeniem sie i szybkim dojsciem ;)

Gość czas na zmiane
Kaaarrraammbbaa własnie tez tak myslałam, ale razem podjelismy decyzje ze narazie odstawiam tabletki i razem musimy jakos przebrnac ja tez nie wiem jak ze mna będzie jak to jest co sie czuje bo jednak dotyk skóry a lateksu sie rozni ale nie wiem czy akurat dla mnei w tamtym miejscu bedzie miało az takie znaczenie w o dczuciu

Gość Kaaarrraammbbaa
Wypróbujecie, to sie przekonacie ;) acha, jesli chłopak nei ma wprawy z zakładaniem to niech troche poćwiczy, i jak bedzie "wychodził" to niech nie zapomni jej przytrzymac zeby sie nie zsunela.

jesli chodzi o prezerwatywy to z mojego doświadczenia durexy są najlepsze... inne pękały... ;/ (oczywiście nie za każdym razem :PP) durex nigdy mi jeszcze nie pękł, a w dodatku np. prążkowane dodają super efekty :) polecam. ;)

Gość czas na zmiane
czerwona-szminka dzieki wielkie:* , kaaarrrraaammmbbbaaa dzieki za rade mysle ze dopoki jestem jeszcze na tabletkach czyli 2 tygdonie to pocwiczymy z prezerwatywa będę spokoja i nabierzemy troche wprawy ;) dziekuje wszystkim bardzo mi pomogliscie !

Gość roberd
No przyjemnością to nie było, w sumie pewnie założenie tych gumek jest takie, że facet czuje "mniej", i po jakimś czasie środek znieczulający przestaje działać i facet może sobie już spokojnie dojść, ale u mnie to wyglądało tak, że od początku nie czułem prawie nic, tak jakby moja kobieta miała pochwę wielkości jaskini :P i siłą rzeczy mój przyjaciel opadał, więc nawet nie było okazji "dotrwać" do tego momentu, w którym środek przestałby działać.

Ja nie lubieprezerwatyw. Sciska penisa i mam gorsze odczuwanie seksu. Prócz tego to prezerwatywa jest dobra gdy penis jest w stanie dobrego wzwodu. Po którymś tam razie, gdy już jest nieco zwiędniety to pordzo lubie pieścić nim dziurkę, wtedy podnosi sie i zabawa trwa. Jak na takiego nałożyć gumkę?? Jake są przez gumkę doznania? Mówię że prezerwatywa zubaża życie seksualne.

Gość czas na zmiane
hehehe roberd dzieki za info ;)

skuteczność prezerwatyw to jedynie 30% ... w chooja nas robią mówiąc, że niemal 100% ... miałam ostatnio spotkanie na ten temat z niejakim inżynierem, który zajmuje się tym od 30 lat więc powinien się znać... a dziewczyny/kobiety, które łykają tabletki antykoncepcyjne porównał do roślin ewentualnie zwierząt, które ludzie traktuję lepiej niż nas, gdyż nie faszerują ich hormonami, bo 'na topie' jest ekologia... natomiast kobiety/dziewczyny wpierdalają to masowo.. 🖐️

ja z moim chłopakiem zawsze uprawiamy seks z prezerwatywą i on jeszcze nigdy nie narzekał ... (zawsze szybko dochodzi - jak dla mnie aż za szybko ;))

Gość czas na zmiane
no licze sie ztym ze to bedzie mniejsza przyjemnosc dla partnera ale no niestety nie mamy innego wyjscia zobaczymy jak będzie napewno będziemy o tym rozmawiac