Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja ja ja

Wesele - Tradycja?

Polecane posty

Gość a ja ja ja

Spotkałam się z opinią, że rodzice mają obiwiązek zrobić dziecku wesele :O że podobno taka tradycja... Wymieniłam też zdanie na ten temat z koleżanką bo własnie ona uważa, że taka jest tradycja, że rodzice mają wyłożyć pieniądze na wesele... Ja osobiście tak nie uważam, jak dla mnie to jest głupota! A Wy jak uważacie??

Gość kiedys tak bylo...
ale zmienily sie watrunki zycia i teraz ta tradycja ma sie nijak do rzeczywistosci. Robi ten kogo stac...

Gość Riminimimi
Jesli stac Cię na wyprawienia sobie wesela samej..to bym sie nie zastanawiała....ale jeśli rodzice chcą pomóc....ja np wiem, że nie odłoże tyle pieniędzy...a rodzive chętnie zasponsorują...czasami mówi sie, że to taki ostatni prezent dla dziecka od rodziców....

Gość a ja ja ja
Jej rodzice muszą brać kredyt bo jest w ciąży i chce wesele... i uważa, że muszą dać jej na to pieniądze. Ja też mam w tym roku ślub ale cywilny bo nie stać mnie na duże wesele... Rodzice chcieli pomóc ale ja nie chce. To nie jest ich obowiązek... Jestem za granicą i sama chce sobie uzbierac na to, żeby zrobić sobie wesele. Z jakiej racji oni mają dać mi na to pieniądze... Ja chce ja płace. Oni niech zrobią coś dla siebie. Całe zycie robili wszystko dla mnie...

Gość Riminimimi
No to sobie odpowiedziałaś....absolutnie nie jest to obowiązkiem rodziców a jedynie ich dorą wolą:) Kiedyś np..było tak, że Pan młody płacił za obrączki, wódkę i orkiestre chyba aza reszte kobieta...no ale teraz ceny sa takie wygórowane, ze zazwyczaj młodzi dzielą sie po połowie....

Gość czyprezent
Co myślicie jak u was? Czy jak rodzice płacą za wesele młodym to czy jeszcze daja jakiś pezent typu supermikser czy zastawa stołowa? Czy bez tego prezentu? Dodam, że obie rodziny mają jeszcze po dwoje dorosłych dzici do wydania oprócz tej pary co się pobiera :-O