Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarne Asisko1313

idę dziś na połókowe USG

Polecane posty

nikt nie miał USG połówkowego? :( :) tyle mamusiek po ciąży. weźcie powiedzcie, ile trwa to USG, czy jeździ tym aparatem tylko po brzuchu, czego powinnam się dowiedzieć, o co zapytać, dodam że normalnie chodzę państwowo, a dziś prywatnie i chciałabym wiedzieć wszytko to, czego ma tamten doktor nie powiedział (a mało mówi :O )

Gość lalolaaa
a co moze cie czekac? dowiesz sie jaka plec i tyle

Gość matko boska..
moze sprobuj tam: www.google.com i wpisz usg polowkowe

Gość lalolaaa
o matko no pomierzy dzidzie sprawdzi wielkosc glowki przeplyw krwi pepowinowej serduszko itp

na USG połówkowym lekarz robił wszelkie mozliwe pomiary, czyli: ocena budowy macicy,lokalizacja łożyska,dojrzałość łożyska,ilość płynu owodniowego,ocena długości szyjki macicy. Biometria plodu: pomiary mózgu,średni wiek plodu,przypuszczalna masa płodu. Anatomia plodu: głowa,twarzoczaszka,kręgosłup,objawy czaszkowe przepukliny kręgosłupa,obraz 4 jam serca,obraz 3 naczyń,oś serca,obraz łuku aorty,obraz łuku przewodu tętniczego,splot żył głównych,klatka piersiowa, jama brzuszna,,układ moczowy,układ kostny,,kość nosowa,szyja, tkanka podskórna,połozenie trzewi,kończyny,pępowina. Ocena ryzyka Trisomii 21 I to wszystko :) Napewno wszystko będzie z Twoim maleństwem dobrze!

Gość qqqrka
a ja mialam USG robione co miesiac na kazdej wizycie, niewiem co znaczy to jakies polowkowe, poczatkowe, koncowe.... ja co miesiac mialam na fundusz

no ja też mam co miesiąc i też na takim USG lekarz sprawdza, czy wszystko jest ok, ale jednak tak szczególowe badania jakie opisałam wyżej robi tylko na połówkowym.

Gość ile cos takiego kosztuje

Gość qqqrka
no tak, co miesiac robil tylko takie kontrole czy wszystko w porzadku i czy prawidlowo rosnie, serduszko itp

ja za USG połówkowe w prywatnym gabinecie zapłaciłam 200zł. Do tego filmik 4D i fotki 3D gratis :) (ale w sumie filmik i fotki jak tylko dziecko ładnie widac to zawsze u tego lekarza dostaje)

o to mi chodziło :) dzięki połówkowe robi sie raz, ok 20tc, i jest ono dużo dokładniejsze niż to comiesięczne. jest za darmo państwowo, ale lepiej prywatnie, płacisz jak za wizytę, ja np. 50zł

no właśnie w prywatnym raczej nie zapłacisz jak za normalną wizytę. Mnie lekarz już wczesniej uprzedził, że za to badanie zapłacę więcej.

eee fimik to tez super pamiątka. Widać jak dziecko się rusza. Na moim filmiku widać jak ssie kciuk, rusza rączkami, bawi się pępowiną :)

Asisko i tak już filmiki i zdjęcia masz w cenie więc co ci szkodzi poprosić??Potem maluchowi bedziesz pokazywała jak to było w brzuszku:)