Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jest nie tak

cos jest nie tak? pomozcie

Polecane posty

Gość co jest nie tak

hej, bylam dzisiaj u ginekologa robic cytologie, i powiedzialam jej ze miesiac temu nie mialam normalnego okresu tylko lekkie plamienia. zrobila mi usg dopochwowe, i stwierdzila ze cykl byl bezowulacyjny... dala mi luteine w razie gdybym nie dostala teraz okresu, ale nie o tym chce mowic... przestraszylam sie troche bo w sumie od paru miesiecy z narzeczonym w ogole nie uwazamy, kochamy sie do konca wtedy kiedy mamy na to ochote a mimo to nie zachodze w ciaze... mam schizy czy to moze byc jakas nieplodnosc itp?

To zależy jak długo się staracie. Ja starałam się z mężem 17 miesięcy mimo że byliśmy oboje zdrowi. Dopiero po clostilbegyt, leku wspomagającym owulację udało mi się zajść w ciąże i teraz jestem w 7 tygodniu.

Gość co jest nie tak
tzn my sie nie staramy:) twierdzimy ze jak dziecko bedzie to sie ucieszymy a jak nie to postaramy sie pozniej:) ale mimo to niepokoje sie ze moze jakies problemy moga z tym byc...:(

Gość male pytanko
no ale skoro powiedziala Ci ze masz cykle bezowulacyj,to jest chyba samo przez sie,ze NIE MA MOZLIWOSCI ZAJSCIA BEZ OWULACJI:) po luteinie moze powroci i wtedy zajdziesz pewnie..

Gość co jest nie tak
oczywiscie ze nie bylo mozliwosci ale ona mowila o tym jednym cyklu, tym co byl wiec nie wiem jak jest z innymi cyklami:) okres mysle ze dostane normalnie o czasie, a gdyby nie to mam wlasnie wziac ta luteine, ale ona chyba jest tylko na wywolanie okresu czy na owu tez wplywa?

O niepłodności można mówić wtedy, gdy po roku regularnych starań kobieta nie zachodzi w ciążę, więc skoro się nie staracie to nic dziwnego, że się nie udaje. Zajść w ciążę to nie tak łatwo, gdy się tego chce. My z mężem kochaliśmy się regularnie 3-4 razy w tygodniu a jednak dopiero półtora roku później zaszłam w ciąże. A skoro masz cykle bezowulacyjne to żeby łatwiej zajść w ciążę to lekarz powinien przepisać ci clo, wtedy szybciej można zajść.

Gość co jest nie tak
wiem ze nie tak latwo zajsc w ciaze, wlasnie zauwazylam:)fakt nie staramy sie ale czesto kochamy sie jak mam niby dni plodne, po prostu nie uwazamy;) poczekamy zobaczymy, jak zaczniemy sie starac na calego to wtedy bede sie martiwc

Gość baaaaardzo prosze
kup sobie testy owulacyjne i wtedy sprawdzisz czy jest owulacja, czy jej nie ma. Albo idź do lekarza na monitoring cyklu, zrobi ci usg i bedzie widomo. czasami sie zdarzają cykle bezowulacyjne i to nie jest nic niedobrego, ale musisz sprawdzić, czy to był ten jeden cykl, czy to sie powtarza.

Gość co jest nie tak
wlasnie przed momentem czytalam o tym wszytskim. na razie nie mam kasy na to, coezki miesiac byl:D ale jak tylko bede miec troche wiecej kasy to wtedy cos zaczne dzialac, i tak bede musiala bo za jakis czas chcemy zaczac sie starac. na razie jeszcze podchodze do tego w miare spokojnie:) dzieki za wszytskie odp:)

Skoro miałaś cykl bezowulacyjny to możesz mieć ich więcej io to może być problem. A tak poza tym, to jeżeli nie uważacie i myslicie o dziecku to powinnaś brać kwas foiliowy, można go kupić bez recepty, jest tani. No i ja np jak zaczynaliśmy myśleć o dziecku to zrobiłam sobie podstawowe badania, typu morfologia, hormony. Bo jak jest coś nie tak to po co się męczyć kupę lat aż w końcu lekarz dojdzie do tego, że trzeba zrobić badania? Jak wiesz wcześniej to można się wyleczyć i wtedy bez problemu starać, po co się stresować?