Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona tym wszystkim jestem

bulwersuje mnie jedna rzecz

Polecane posty

dlaczego osoby ktore zapierdzielają jako pracownicy fizyczni mają minimalną płace ?? a branza motoryzacyjna czerpie z ich potu ogromne kokosy. Jestem tez ciekawa dlaczego wielu gowniarzy po studiach mają juz na start 2500 na ręke... i gowno robią. i czemu wielu matołow piastuje urzędy kierownicze zgarniając kolosalne sumy.. dlaczego podwyzsza sie wynagrodzenia bogatych ludzi ...??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? kto tym wszystkim rządzi do cholery,pytam no kto w panstwie ustala płace minimalną , trzeba go podac do trybunalu konstytucyjnego w Genewie !! dlaczego na rozne glupie bezsensowne akcje wydawane są tak ogromne pieniądze, po kiego emitowane są spoty reklamowe na ktore oczywiscie my musimy płacic.. oooo nie tak dalej byc nie moze, juz krolowa Saba pisala ze do Polski musi wkroczyc prezydent z zagranicy aby zylo sie lepiej, bo to takie rządy ktore reprezentują obecni władcy naszego panstwa przechodza wszelkie granice !!!

Gość maja_88
to jest tak zwana druga Irlandia Tuska..nie mam nic wiecej do powiedzenia na ten temat

Gość cbbfbffn
jak podwyższą płace minimalna to pracodawcą nie opłaci się juz zatrudniac niektórych osób więc problem jest bardziej złożony

Gość kaklo
"to jest tak zwana druga Irlandia Tuska" A ty chciałaś Irlandie w dobie kryzysu? i to po półtora roku rządów?

jestem oburzona tym wszystkim, biedni ludzie muszą wyjezdzac za granice aby zarobic na chleb, tam dostają lepsze pieniądze niz wlasne państwo gwarantuje, jak wam nie wstyd Panowie rządzący naszym państwem..jak wam nie wstyd, ze polacy uciekają z wlasnego kraju.. jak wam nie wstyd ze ludzie kazdego dnia muszą ogladac wasze zaklamane twarze.. jak wam nie wstyd ze obiecujecie i nie dotrzymujecie.. jak wam nie wstyd zarabiac, jesc i zyc jak krol w świadomosci ze tysiące polakow klepie nędzna biede, ze dzieci glodne.. taaa zeby w oczach obcego panstwa wzbudzic zachwyt refundujecie operacje dzieci z ocych krajow, a wlasne dzieci muszą umierac na raka, bo jakis debil cos odrzucił...zbieracie dary, jedzenia dla obcych..a dla nas biednych polakow co robicie ???

ja proponuje chociaz przez jeden miesiąc dac panu premierowi jeden tysiac do ręki,niech sprobuje wyzywic za to siebie i swoją rodzine, bo dopoki sam tego nie przezyje to nie wie jak to jest

Oburzona zgadzam się z Tobą w 100%. Nasz polski rząd nie robi nic, żeby polakom żyło się lepiej, potrafią tylko się cały czas kłócić a inne państwa na to patrzą i mają z nas niezły ubaw. A my biedni Polacy zastanawiamy się czy starczy nam na życie od 1 do 1.

Gość ludzie o co wam chodzi
to co? Lepiej było jak rządziła klasa robotnicza, kiedy fizol zarabiał kilka razy więcej niż osoba w wyższym wykształceniem? co wy pleciecie?

1000 zł to on by wydał w tydzień a później nie miał by za co żyć a co niektórzy muszą za to wyżywić całą rodzinę i jeszcze popłacić rachunki. Szkoda gadać co się dzieje w tej Polsce.

Gość a kto ich wybral
??

mnie ostatnio wkurza fakt obchodów rocznicy pierwszych wolnych wyborów. Jestem z trójmiasta i tu jest koncert z tejże własnie okazji. Na scenie Scorpionsi i Kylie Minogue - wszystko łądnie pięknie. Ale chyba przy tym całym kryzysie i biedzie w Polsce to przesada płacic Kylie 11 milionów zł za jakies popowe przyspiewki. W polsce bieda az piszczy, ludzie pracy nie maja, naokoło strajki i protesty a tu 11 mln wydane bo urzedasy z Gdańska chca Kylie:)

a co ich to obchodzi, że ludzie są bez pracy, ważne że koncert będzie a inne rzeczy są nie ważne, przecież oni mają za co żyć to co się będą przejmować chołotą?

tu chodzi tylko i wylącznie o sprawiedliwość , niech będzie po rowno dla wszystkich , narazie jest tak ze jeden ma pałac, auto i szmal a drugi ma doslownie gówno !!!! poki co są podzialy na biednych i bogatych dlaczego nasz kraj nie moze byc jednolitym państwem kazdy ma prawo do tego aby zyc na godnym poziomie doszlo do tego stopnia ze jak nie masz kasy to nie masz nic zeby dostac sie do specjlaisty musisz odczekac swoją kolejke ... a prawda jest taka ze predzej wykitujesz niz sie do niego dostaniesz, nie po to odciągane mi są skaldki na ubezpiecznie zdrowotne zebym potem nie mogla sie leczyc, powolutku wszystko sie prywatyzuje,szkoly, szpitale.. za wszystko trzeba placic, to ja proponuje takie wyjscie, prosze mi nie sciągac kasy na ubezpieczenia emerytalne, zdrowotne , chorobowe itp, zarobie sobie wiecej , do lekarza pojde prywatnie zresztą tak musze to robic zeby sie leczyc wiec jest to dla mnie bez roznicy,,, a emerytura ?? hmmm a kto to wie czy my tego dozyjemy albo ile sie będziemy z niej cieszyc, teraz to charujesz ponad 30 lat a i tak ci nie chcą jej przyznac wiec po co cale te skladki..domyslam sie gdzie idą nasze pieniądze :( HAŃBA

w Polsce wlasnymi rękami sie nie dorobisz, trzeba byc cwanym, chytrym przebiegłym naciągaczem to wtedy cos osiągniesz

Gość tradycyjny podszywacz w niebie
Nie ma co rozpaczać, kapitalizm niestety ma to do siebie że jest ustrojem wyzyskującym, szacunek do pracy ma niewiele osób. Jeśli chodzi o komunizm jest to ustrój niemożliwy do wprowadzenia , w niektórych krajach są pewne namiastki tzn. podatki dla bogatych są tak astronomiczne że nie opłaca się tam być "bogatym" i sztucznie utworzona jest klasa średnia . Nigdy ale to nigdy nie powinno się wprowadzać przepisów Robin Hooda tzn zabieramy bogatym a dajemy biednym , całość przepisów powinna być tak skonstruowana aby umożliwić normalnemu obywatelowi godne życie i tyle .

Gość Ale tutaj pieprzycie
To jest właśnie Polska- kraj wiecznych mankamentów, którzy pragną aby wszystkie ich problemy w magiczny sposób rozwiązał rząd... ... a nie przyszło ci do główki, że obecne problemy polski- bezrobocie, niskie zarobki, problemy służby zdrowia itp SĄ WŁAŚNIE WYNIKIEM INTERWENCJI RZĄDU? Im więcej chcesz rządu w swoim życiu i żeby rozwiązywał za ciebie problemy, tym większą częścią twojego życia będzie zarządzał- a to oznacza również, większa możliwość spieprzenia twojego życia... -"Rząd nie rozwiązuje problemów, rząd je tworzy." Milton Friedman

Gość ghjj
" niech będzie po rowno dla wszystkich ," właśnie dzieki takiemu mysleniu przez 50 lat komunizmu masz teraz to co masz

Gość Lila Wanila
Niektózy fizyczni zarabiają mało, inni dużo. Kwestia względna, zależna od miasta, profesji i zaradności. Ale uważam, ze inteligenci powinni zarabiać więcej, bo więcej czasu poświęcili naprzygotowania do pracy. A co do polityki - jesli się tak wkurzasz to zapisz się do partii i spróbuj coś robić, zamiast narzekać. Co do natomiast TK, to taki jest jeden jedyny i to w W-wie, nie w Genewie. Generalnie jesteś niedojrzała i masz za dużo czasu skoro wkurzają Cię tak oczywiste rzeczy w Pl. Wyjedź do Bangladeszu i pomieszkaj sobie tam trochę to po powrocie do kraju spojrzysz innym okiem na naszą sytuację. A Irlandii w Pl nigdy nie będzie, tak jak w RPA nie będzie American Dream-u z USA. Każdy kraj jest inny, a równanie do innych bez wzgędu na znajomosc realiów gosp.-ekonom.-rynkowych jest z góry skazane na porażkę.

wiecie co na organizacje glupich rzeczy są pieniądze boli mnie to i smuci bardzo :( moje panstwo nic dla mnie nie zrobilo, nie mam pracy chociaz na studia musialam wydac sporo pieniedzy a teraz musze wyjechac do obcego panstwa i dla obecgo panstwa pracowac, obce panstwo będzie mi placic bo moje nie chce !!!!! bo kryzys jest bo nie ma miejsca.. dlatego ja nie pojde na wybory , wybierzemy kolejnych klamcow, moze teraz mają intencje takk wlasnie teraz ale gdy będą miec juz wladze i pieniądze, my ich będziemy gowno obchodzic !!! przeciez tak jest zawsze, pokazcie mi chociaz jednego czlowieka w rządzie ktory zrobil nam dobrze??

Gość ghjj
widze że na drugie imie masz Kontestacja

Gość do oburzona tym wszytskim
moja droga jak chcesz zeby wszyscy mieli tak samo to proponuje powrot do socjalizmu:) kazdy dostanie po rowno, czy sie stoi czy sie lezy, tak? Nie wazne wykszatlcenie wykonywana pracy, tylko kazdy mam miec tak samo:) gratuluje pomyslu! i fajnie ze ludzi po studiach, nazywasz byle jakimi gowniarzami, chwiali Ci się:) Uwielbiam postawy roszczeniowe, ze ktos ma dac czy Tusk czy Kaczynski czy ktokolwiek. trzeba zapracowac a nie miec postawe roszczeniowa

Gość Bożesz chryste
" niech będzie po rowno dla wszystkich ," Jedyna równość ekonomiczna i społeczna jaka się udała w długiej historii ludzkości, to równość w... BIEDZIE. Każda redystrybucja owoców pracy obywateli przez rząd- w ramach "wyrównywania szans" prowadzi w skali maks 70lat do bankructwa całego systemu i zadłużenia przyszłych pokoleń. Jedyna "RÓWNOŚĆ" jaka może istnieć i powinna być, to RÓWNOŚĆ WOBEC PRAWA- tak, ażeby rząd nie przeszkadzał ludziom w dochodzeniu do bogactwa.

Gość Lila Wanila
Nudzisz. Zrób porządne CV i przejedź się po kilkudziesięciu firmach i roześlij ją do kilkuset. Jeśli nie otrzymasz odpowiedzi z żadnej tzn., że rzeczywiście nie ma dla Ciebie pracy. Ale poderzewam, że złożyłaś podanie do kilku firm i użalasz się nad sobą.

Powinna być równość podatkowa i równa odpowiedzialność karno-finansowa , słowem dobre prawo podatkowe , gospodarcze i cywilne. Nigdy i nigdzie nie wprowadzono komunizmu realnego ,tzn tak aby wytwory pracy służyły ludziom :) po równo i każdy miał prawo do wszystkiego.

Gość Lila Wanila
Biednym nie powinno się pomagać, bo większość z nich uczy się, że nie ma sensu pracować, skoro ma zasiłek albo pomoc z opieki społ. lub UM lub gminy. Na swoje trzeba zapracować. Żałosne jest smęcenie ludzi, których eksmituje się z lokali komunalnych do innych, zastępczych - nad jakością tych lokali. Niech taki znajdzie sobie wreszcie pracę zamiast oglądać seriale całe dnie, a potem niech się zadłuży na 30 lat - to będzie miał chatę jaką chce - z własnej pracy. Żebracy pod marketem, którzy chleją wódę nie powinni mieć żadnych zapomóg, tylko obowiązkowo powinni być ściągani z ulicy przez policję do przytułków, gdzie za jedzenie i pryczę musieliby pracować na rzecz społeczeństwa - np. przy sadzeniu drzew lub sprzątaniu ulic. Może to zmotywowałoby ich do próby poprawienia ich zycia wobec takiej alternatywy.

nie moja wina ze urodzilam sie na wsi, gdzie tak naprawde nie ma porządnej pracy do miasta mam daleko, a urząd pracy nie zaoferował mi kompletnie nic, chociaz tyle razy pytalam jezdzilam po firmach w miescie , zostawilam swoje cv.. na tym sie skonczylo i tak juz jest od roku teraz zdecydowalam sie na wyjazd za granice, polowa moich znajomych z liceum juz wyjechalo bo co my mozemy robic na wsi ??

Gość ghjj
masz przesrane tam na wsi ale nie wiń za wszystko rządu i swojego kraju.

Ściganie niepracujących było praktykowane za PRL , a za czasów kryzysu nie wydawano osobom bez stempla kartek , widać wiele osób chce powrotu do komuny i to tej w formie totalitaryzmu :)

Gość do oburzona tym wszytskim
nie musisz jezdzic do miasta, zeby wysylac cv. Skoro siedzisz na kafe, to masz dostep do netu:P wysylasz aplikacje mailem:) tylko trzeba ich wysylac duzo, ja nie jestem w stanie zliczyc ile aplikacjiw yslalam zanim dostalam te wymarzona prace:) do roboty! a nie zakladac posty na kafe:P

marudzić też trzeba :)