Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Kaja2014, zgadzam się z Gosią. Moze nie strzelaj, ale lekki kopniak dla męża to nie przestępstwo ;-p Trzymaj się dziewczyno dzielnie :-)

Gość POMPOLINA
Kaja2014 trzymaj się cieplutko i nie daj się Ty i natura lepiej wiecie kiedy nadejdzie rozwiązanie. No ale cóż teście już tak mają że wiedzą wszystko lepiej od nas:)))) POWODZENIA!!!!

I co? Brzuszek mnie rozbolal :( ale skurczow nie czuje i jakues bole w okolicy serca mam kurna ...

Kaja2014 dziś "I co? Brzuszek mnie rozbolal smutas.gif ale skurczow nie czuje i jakues bole w okolicy serca mam kurna ... " Kaja ja mam dziś to samo, słabo mi się zrobiło i serce jakoś dziwnie kołacze - może to pogoda czy coś :)

AniaWrzesniowa... No moze ... Ale chyba dzis skocze na ktg do szpitala niech zobacza czy w ogole mam jakies skurcze powiem, Ze kiepsko sie czuje ze brzuszek sie napinal wczoraj bardzo ze mialam biegunke niech sprawdza

Gość małaRybkA
Kaja2014 - nie chcę Cię nic straszyć, ale nie lekceważ tego pęcherza bo może zaraz minąć, ale może też i być groźne, moja siostra miała właśnie problemy z pęcherzem pod koniec ciąży, w efekcie niedoleczenia chyba po kilku tygodniach po porodzie wylądowała w szpitalu z sepsą, więc może posłuchaj jednak teściów - lepiej na zimne dmuchać

Kaja2014, ktg nie zaszkodzi. Ja mam wysoki cholesterol( mimo że dietę staram się trzymać) i od tego mam problemy z tętnem i ciśnieniem i tez mam takie bóle w okolicy serca już od jakiegoś czasu tak z raz , dwa dziennie.

Dziewczyny czy ktoras z Was miala wywolywany porod? Jak to wyglada w praktyce?

Gość Kaja2014
Eliza z tego co się orientuje lekarze podają kroplówkę z oksytocyną albo dają balonik i jak on wypada to zaczynaja się skurcze... ja jade na KTG jak mąż wróci przed 17 i zje obiad bo mam bardzo napięty brzuch i to nie ustępuje ...moze to skurcze sprawdzimy

a co do oksytocyny to próbują jej chyba dwa razy,.. jak nic nie rusza to nie męczą już ani kobiety ani dziecka i robią cesarkę ( ale tego na 100 procent nie wiem )

Gość Gosia9876
Jedno jest pewne: skurcze podczas porodu indukowanego są bardziej bolesne, dlatego zastanawiam się, czy nie zrobić jutro rano badan potrzebnych do znieczulenia. Teoretycznie wcześniej należy się skonsultować z anestezjologiem, ale jesli tylko bedzie on na miejscu w szpitalu podczas porodu , to pewnie istnieje możliwość podania takiego znieczulenia. Bardzo bolesny poród osłabia, wzrasta wtedy ryzyko jego zakończenia cesarskim cięciem, wiec jest i większe prawdopodobieństwo ze podadzą znieczulenie zewnatrzoponowe, mimo ze bylo tego w planie. Pytanie tylko jakie badania należy wykonac- morfologia, mocz, krzepliwosc krwii, cukier?

Jade na ktg... Mialam przez godzine z hakiem skurcze co 10 minut a teraz sie zrobily roznie co 12-15-21 minut I boli w podbrzuszu zobaczymy co jest grane

Gosia9876 ja miałam skierowanie na morfologie, elektrolity, aptt, pt,inr, mocz, ekg dlatego ze te tez trzeba mieć na Mickiewicza więc zrobiłam raz i zabrałam wszystko. JA mam nr do tej anestezjolog z Blachowni jak chcesz to Ci podam i sobie tam możesz przedzwonić.

Gosia i Kaja2014 dziekuje za odpowiedzi. Ciekawe co mi lekarz powie ale wychodzi na to ze wywolywanie jednak mam w perspektywie :/ Kaja2014 trzymam kciuki zeby Twoje malenstwo wybralo sobie dzisiejszy dzien :)

Kaja2014 daj koniecznie znać jak tylko będziesz mogła:) A my tu trzymamy kciuki za Ciebie;) tuptus2014, AniaWrześniowa na którą jutro lekarz dziwczyny? Koniecznie napiszcie co tam u was po wizytach;) U mnie dalej nic, poza nerwem który mnie nie opuszcza od wczorajszej wizyty... mam złe przeczucia że będą musieli wywoływać... a tego się boję najbardziej:/ Eliza85 a Ty już po terminie, że pytasz o indukcję? Przepraszam ale nie pamiętam na kiedy masz termin

Gość Gosia9876
Numer do anestezjologa z Blachowni mam, bo bylam tam niecały miesiąc temu. Ciekawe jak to jest z anestezjologiem w weekendy, czy ma dyżur..

Kaja2014, daj znać co tam u Ciebie? Trzymam kciuki;-) Wrześniówka19, dam jutro znać po wizycie ale co do godziny to ciężko określić, bo gin po urlopie to pewnie będzie wysyp pacjentek :-) A Ty się nie denerwuj, stres to Nasz wróg. Jeszcze jest czas żeby się wszystko rozkręciło:-) Pozytywne myślenie to podstawa!!!! Jutro zdam raport z wizyty i może jeszcze skocze na Mickiewicza do anestezjologa.

Gosia ja tam dzwoniłam na dzień przed tym kiedy chciałam jechać na konsultacje i zapytałam czy mogę podjechać jutro. Zrób sobie te badania co pisałam i zadzwoń tam zapytać i będziesz wszystko wiedzieć :-) Pani anestezjolog jest bardzo miła a ta której nazwisko jest tam podane to ordynator.

Wrzesniowka19 nic sie nie martw jeszcze masz czas do terminu to sie wszystko moze samo rozkreci :) ja jestem 3 dni po terminie Niby nie duzo ale jednak :/

Eliza85 jak byłam ostatnio w Blachowni to po korytarzu spacerowała dziewczyna, która już była ponad tydzień po terminie, akurat słyszała moją rozmowę z położną więc się dołączyła (powiedziała mi między innymi, że to jej trzeci poród w tym szpitalu i że bardzo poleca, zwłaszcza opiekę ;) ). Słyszałam jak prosiła położną, żeby dali jej coś na rozkręcenie porodu, ale położna stwierdziła, że po badaniu zobaczą czy już trzeba i uspokajała ją, że nie ma się co śpieszyć. Swoją drogą byłam pod wrażeniem ich kontaktu, żartowały sobie i rozmawiały jak dobre znajome a nie jak położna z pacjentką - to też mnie przekonało do Blachowni. I tak sobie myślę, że może na razie zrobią Ci tylko KTG i stwierdzą, że można dać jeszcze dziecku trochę czasu by samo chciało wyjść :) Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było! Wrzesniowka19 na pewno jutro dam znać jak tam po wizycie, ale tak jak wspomniała tuptuś2014 pewnie się jutro nasiedzimy na korytarzu, bo będzie wysyp. Szczerze mówiąc średnio to widzę, bo ostatnio nawet długie siedzenie mnie męczy :(

Dziewczyny wrocilam skurcze mam nieregularne i rozwarcie. Ale zostalam wypuszczona do domu. nie jedzcie dzis na mickiewicza Bo nie ma miejsc!!! Byly 3 porodu naturalne dwie cesarki i dwie panie rodza. ale ogolnie jestem bardzo milo zaskoczona!!! Trafilam na super zmiane. Lekarz mnie chcial zostawic zrobic masaz szyjki i rozwiazac ciaze ale nie mial mnie gdzie polozyc :( jakby COs sie dzis dzialo to kazal jechac na parkitke . :( ale mowie Wam dzis to rewelacyjnie i fachowo zostalam potraktowana nie to co na parkitce :)

Gość Gosia9876
O nie, dziewczyny, żadnego masażu szyjki! To bardzo boli i niczego nie gwarantuje, poza krwawieniem.

AniaWrzesniowa ja sie tego wywolywania Wlasnie boje :/ dzieki za dobre slowo :)

Gość Gosia9876
Tuptus2014, pytanie jak długo trzeba czekać na wyniki tych badan. Jutro czwartek, a ja jadę do szpitala w sobotę, no i pewnie i tak nie będzie anestezjologa w weekend. A czy przypadkiem w Blachowni nie potrzeba tylko dwóch wyników (morfologia, krzepliwość)?

Bolesnych bylo kilka dzis ale minelo teraz jest napinanie... Ale lekarz widzial ze mam skurcz jeden Bo mnie chycilo podczas badania:D. Kazal jechac i odpoczac skoro nie chce na parkitke aaa i kazal mi sie wyspac :):):) i obserwowac. Jakby byly co 5 min to niestety parkitka zostaje dzis. Wczoraj na mickiewicza byl jeden porod :)

Jakby ktoras chciala wiedziec to dzis na dyzurze pielegniarek byla taka czarna kobietka mloda z grzywka. :) Kazala sie nie denerwowac :) a oddzial planuja przeniesc w piatek :) takie Sa plany