Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaolaolaolaolaola

co to moze byc?

Polecane posty

Gość olaolaolaolaolaola

od wczoraj mam czerwone plamki/korostki wokół pochw i odbytu co to moze byc? strasznie swedzi;/ bardzo prosze o pomoc

Gość olaolaolaolaolaola
oj pomylilam sie

Gość np. opryszczka
Opryszczka wywołana jest przez wirusa Herpes simplex, występującego w dwóch odmianach. Po 10 dniach od zakażenia na narządach płciowych widoczne są zmiany przypominające "zimne" na ustach i wokół nich. Na początku kobieta odczuwa swędzenie warg sromowych dużych, a mężczyzna trzonu prącia. Po 24 godzinach w miejscu swędzenia można dostrzeć małe, czerwone krostki, które zmieniają się w pęcherzyki wypełnione płynem. Gdy pękną, w ciągu 5 dni tworzą się strupki, które goją się po 7-14 dniach. Osoba zarażona nie pozbywa się wirusa do końca życia. Ale jego powtórny atak nie zawsze kończy się chorobą. Obecnie stosuje się doustnie acyclovir, który już po kilku dniach łagodzi objawy.

Gość olaolaolaolaolaola
kurde ale czym moglam sie zarazic? jestem dziewica wiec od nikogo napewno nie zarazilam sie, pierwszy raz mam takie cos

Gość np. opryszczka
może siadłaś gdzieś na sedesie gołą pupą, na basenie, w cudzej wannie, w solarium... nawet noworodek może się zarazić od matki w czasie porodu. a może się ogoliłaś i masz jakieś podrażnienia?