Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiolka1992

Zostać fotomodelką

Polecane posty

Gość Wiolka1992

Tak wiec jak zapewne się domyślacie chodzi o prace w zawodzie fotomodelki. Parę lat temu "pracowałam" w jednej z agencji ( lookmodel czy jakoś tak ) niestety miałam w tedy 13 lat i nic z tego nie wyszło trochę kasy poszło sie walić i nic więcej. Teraz ponownie chcę spróbować swoich sił w tym zawodzie ale obawiam się że moje wymiary wzrost i wygląd są w tym dużą przeszkodą. Biust: 97cm Miseczka: D 70 / DD 65 Pas: 73 Biceps: 31cm Biodra: 96cm Łydka: 32cm Uda: 48 cm Waże: 55kg i mam 160cm Co o tym sądzicie? Gładka cera podobno fotogeniczna rude włosy ( farbowane ) Bardziej interesują mnie agencje niezależne.

Gość Wiolka1992
Aż tak źle że nikt nie ma nic do powiedzenia?

Gość edek.
Coś chyba zle zmierzyłaś łydkę, gdybyś miała 32 to byłby patyczek. Mierzyłaś ją w najszerszym miejscu?

Gość Wiolka1992
w najszerszym. w kostce mam 20 cm. Podobno w zawodzie fotomodelki wzrost i waga nie jest ważna.A 10cm to nie problem zawsze można założyć szpilki czy obcasy.

Gość edek.
Najlepiej idz do jakiejs agencji bo na kafe nie ma sensu sie pytać, najwazniejsze żebyś była fotogeniczna.

Gość Wiolka1992
Może masz rację ale może akurat ktoś się na tym zna i każda opinia się przyda.

Gość edek.
Ale jak pójdziesz do kilku agencji będziesz wiedziała na pewno, a tutaj to sami zawistni ludzie siedzą.

Gość Wiolka1992
U mnie w mieście nie ma agencji więc tu jest problem

Gość edek.
najlepsze są w wawie

Gość edek.
najważniejsze żeby za zrobienie zdjęc nie chcieli od Ciebie kasy, jeśli chcą to oszuści dobre agencje nie biorą za to pieniędzy.

Gość edek.
Jeśli oczywiście śa zainteresowani dziewczyną to robią.

Gość Wiolka1992
No właśnie w "mojej" byłej agencji zażyczyli sobie 300 zł jakoś i nic z tego nie było nawet obiecanych zdjęć z sesji.

nieco za niska-teoretycznie od 170 przyjmują. na zwykłe modelki teraz biora klasyczne \'patyczaki\' ;p ale na fotomodelki przyjmuja rozne dziewczyny, jak są urodziwe to nawet niskie mogą się załapać. zawsze mozna na fotce optycznie wydłużyc, cos poszerzyc , zwezic poprawic - photoshop czyni cuda ;) p.s: a łydka dobrze zmierzona, bo sama mam 31-32 cm w najszerszym miejscu a wcale nie mam \'chudej łydy\' ;)

Gość edek.
To miałaś szczęście w nieszczęściu że tylko tyle wzięli potrafią zedrzeć więcej. Moja kumpela chciała dzieciaka swojego dać do jakiejś reklamy itd. poszła do byle jakiej agencji i 500 zapłaciła i nikt się nie odezwał.

Gość Wiolka1992
spore są bo swojego czasu dużo ćwiczyłam... muszę znowu zacząć bo się zapuściłam.

Gość Wiolka1992
No ja 300 albo 400 nawet i też złamali warunki umowy itd.

tą opłate wstepna biora zeby zalozyc ci portfolio, wtedy po kazdej sesji dołączasz tam kilka najlepszych fotek.czym wiecej sesji tym wiecej zdjec w portfolio. ale teraz te agencje to zwykłe naciaganie. agencja oglasza ze bedzie Cie promowac, a tak naprawde tylklo placisz i mozesz w nieskonczonosc czekac na propozycje sesji, bo niby kto ma Cie zauwazyc jak masz puste portfolio. zreszta na 'szczyt' moga sie wybic te ktore maja kontakty, znajomosci w swiecie mody, gdzie nie tylko moga zajmowac sie fotomodelingiem ale i zwyklym modelingiem np na pokazach mody. zazwyczaj kazda ma w portfolio 'modelka' i 'fotomodelka' wtedy zawsze jest szansa na dodatkowy zarobek. a same 'fotomodelki' są na szarym koncu.

to nie jest lamanie warunkow umowy. jak ci sie spodoba to cie biora, jesli nie toTwoja oferta czeka na kogos, kto sie zainteresuje. za dziecko nie wwarto placic.dziecko rosnie i wyglad sie zmienia,jesli zaplacila 500zl a od razu dziecko nie dostalo oferty, to pieniadze wylane w bloto. po roku oferty dzieci musza byc ponawiane bo zmieniaja sie bardzo szybko wymiary.

czasem jak ktos sie bardzo spodoba w agencji mozna sie umowic że za sesje nie wezmiesz kasy, a w ramach zaplaty oni stworza ci profesjonalne portfolio. zazwyczaj to sie bardziej oplaca, chociaz nie dostaniesz wynagrodzenia za stracony na sesję czas

Gość Wiolka1992
No właśnie dla tego szukam fotografów zaczynających w tym fachu szukających np modelek za free. Na zasadzie robią mi sesje wrzucają ją gdzie chcą ale ja za to nie płacę i oni.

tyle tylko ze poczatkujeacy fotograf moze ci tylko zrobic foty do portfolio, ale portfolio ci nie zalozy. wiec nie startujesz tylko stoisz w miejscu :P

Gość edek.
Daruma, jesteś modelką? Tylko jak można mieć kontakty jak się dopiero zaczyna jak w przypadku Wiolki?

Gość Wiolka1992
Warunki umowy złamali nie przedłużając jej tylko zachowując moje zdjęcia 2 lata po przedawnieniu umowy na serwerze nie wysyłając mi zdjęć z sesji ( które były obiecane ) i w dodatku nie podpisali ze mną umowy przedłużającej.

Gość edek.
Chodzi mi o kontakty w świecie mody.

to idz i im to powiedz ;] musisz sie sama upominac o to, bo inaczej cie oleją

edek, czasem nawet brzydule moga sie wkrecic jesli maja kontakty. przez rodzicwo, ciotki projektanki, wujkow rurkow i w ogole ;) tym bez kontaktow jest naprawde bardzo ciezko, trzeba miec super urode i talent zeby sie wybic. bo pozowanie do gazetek supermarketow to zaden fotomodelig;) najwazniejsze jest portfolio bo bez niego ani rusz

Gość Wiolka1992
wiesz to było 4 lata temu więc teraz mam to w dupie. Teraz zaczynam od nowa tylko znaleźć odpowiednią agencję lub fotografów.

''Warunki umowy złamali nie przedłużając jej tylko zachowując moje zdjęcia 2 lata po przedawnieniu umowy na serwerze nie wysyłając mi zdjęć z sesji ( które były obiecane ) i w dodatku nie podpisali ze mną umowy przedłużającej. ''- teraz juz za pozno zeby dyskutowac. ale to ty musisz zabiegac o to zeby chcieli przedluzyc umowe. jesli zjecia mialas obecane na pismie to trzeba bylo isc z umowa i im 'przypomiec', a zdjecia na serwerze to normalka, gorzej prosperujące agencie nie maja osob ktore by tego pilnowały

Gość edek.
Mam nadzieję że Ci się uda tym razem, powodzenia:-), na mnie już czas!