Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111111222222333333

Składam dziś wniosek o becikowe. Może być ksero AKTU URODZENIA ??

Polecane posty

Gość 111111222222333333

j.w czy musi być oryginał ? Jeśli oryginał to muszę znów wyrobić :o

Gość oryginał musi być

Gość 111111222222333333
oddadzą mi oryginał ??

Gość saleminka8
muszą oddać,bo to Twój dokument.Im oryginał nie jest potrzebny,zadowalają się tylko kseo ;)

Apropo becikowego, słyszałam, że teraz trzeba mieć zaświadczenie, że było się pod opieką lekarską najpóźniej od 10 tc, jestem w 8 tygodniu ciąży, czy teraz mam poprosić o takie zaświadczenie czy na koniec ciąży? Orientuje się ktoś?

Gość saleminka8
Karolinka nie mam pojęcia,ale chyba na koniec lekarz wystawia takie coś,że np...taka i taka była pod opieką ginekologiczną od dnia...tygodnia ciąży...nie wiem jak to brzmi,ale moja ginekolog by mi to wypisała gddyby na poczatku ciąży trzeba był oto mieć :) zapytaj najwyżej swojego :)

Gość hmmmmmmmmmmhm
z tego co wiem to chcą oryginał i nie oddadzą go !

Gość wystarczy odpis aktu urodzenia

Gość 111111222222333333
No wlasnie o ten odpis mi chodzi. Mialam takie 3 zostal mi jeden :o Mogę dać ksero tego odpisu, a odpis do wglądu ? i za potwierdzeniem oryginału???

Gość hihihihi
to obowiązuje od listopada, tzn jak rodzicie w listopadzie to wtedy bedzie potrzebne takie zaswiadczenie!!!!! Teraz jeszcze nie....

Gość a jak ja mam kartę ciąży od 19
tygodnia ciązy, to mi nie dadzą becikowego???? :-O

Gość a jak ja mam kartę ciąży od 19
co za ściema! A już się przestraszyłam:-O Nigdzie nie jest napisane, że aby dostać becikowe, muszę mieć kartę badań założoną najpóźniej do 10tc:-O

Gość odi2000
Ja musiałam zostawić oryginał.... Ciekawo na co im, rodzicom chyba bardziej potrzebny

no niestety jest napisane - weszła ustawa (lub wejdzie), że becikowe należy się matce, która ma kartę ciąży założoną nie później jak w 10tc. Ale może też być zaświadczenie od lekarza - i tu myslę, że będzie się można z lekarzem dogadać.

tak dokladnie jest cos takiego weszlo ale dopiero od listopada bedzie dzialac! wiec rodzace wczesniej chyba nie musza miec takiego zaswiadczenia ja mam termin na grudzien wiec musze i na pierwszej wizycie pani gin mi wypisala takie zaswiadczenie ze od 8tc jestem pod jej opieka i cos tam i sobie lezy w szufladzie

Gość 111111222222333333
Kurde dziewczyny :o:o:o:o:o:o:o zmieniłyście mi temat ;p Pytałam o co innego :(:(:(:( !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość no właśnie tak
dajesz odpis aktu urodzenia i on zostaje w urzędzie! Ksero nie może być! A jak ci będzie kiedyś potrzebny, to idziesz do urzędu i prosisz o wydanie odpisu aktu urodzenia i dają ci nowiutki, za darmo do celów paszportowych, a do innych celów się płaci.