Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

PYTANIE DO MAM KARMIACYCH

Polecane posty

witam Panie! Jak wyglada kwestia sciagania mleka z piersi i karmienia dziecka butelka raz na jakis czas?/np gdy chce gdzies wyjsc na caly dzien i zostawic dziecko z Babcia/? Czy od porodu zdazylo Wam sie wypic alkohol lub zapalic papierosa?Wiem,ze wszystko co uzywa Mama karmiaca przekazywane jest z mlekiem dziecku,lecz pytam o to gdyz mam w planach przyjecie/z alkoholem/ jakis miesiac po urodzeniu dziecka i zastanawiam sie czy jakbym wczesniej-z 2 ,3 dni odlozyla mleczko z piersi do lodowki a po spozyciu alkoholu-na drugi dzien sciagnelabym\"zatrute\" mleko i wylala to czy byloby ok.Czy mialyscie podobna sytuacje?Jak wyglada Wasza dieta na okres karmienia piersia?Pozdrawiam!

1. ja jak mam wyjść to 2 dni wcześniej zaczynam ściągać mleko, pakuję w pojemniczki po 120 ml i już. potem mąż odgrzewa i karmi butelką. 2. nie piłam alkoholu od porodu. 3. nie palę więc papierosy mnie nie dotyczą. 4. niby możesz tak zrobić, ale mi by się nie chciało, wolałabym zrezygnować z picia na tej imprezie. 5. karmię alergika więc dieta restrykcyjna eliminacyjna. dużo warzyw (niestety wybranych jak marchew, pietruszka, buraki, ziemniaki), owoców (jabłka, banany, maliny, czereśnie, truskawki), mięsa (pierś z kurczaka, schab). i wszystko gotowana lub pieczone.

Gość a mały nie
dostal uczulenia po truskawkach? moja niestety dostala, a zjadałam zaledwie 3 szt :(

o dziwo nie. 1 dnia zjadłam 3, następnego 4 ostatnio 6 :) i jest ok, ale ja mam własne truskawki i inne warzywa też :)

Juz niebawem rodze i wlasnie kompletuje "wyprawke" do szpitala.Planuje kupic laktatator reczny Avent isis z systemem Via.Co sadzicie?

no ja przed ciążą ważyłam 65 kg, w dniu porodu 77, obecnie 6 mies po porodzie 55 kg :) więc ja chudnę. a imam 168 wzrostu.

To podaj adres-wpadniemy na "wyzerke" truskawkowa:);)

No ja mam 180 wzrostu.Przed ciaza wazylam 68 ateraz 79 i jestem zalamana powoli:)

Nie powinnas pic absolutnie alkoholu. Sciagajac kilka dni pokarm i nie dajac piersi malemu skrzywdzisz go, nawet nie wiesz jak on potrzebuje p0rzytulic sie do Ciebie, do Twojej piersi. Miesiac po urodzeniu chcesz mu to zrobic? Nie rob prosze... A dajac butelke na ten czas ryzykujesz, ze nie bedzie Cie juz chcialo ssac bo z butelki 100 razy latwiej leci :) Wiec dobrze sie zastanow. Jesli chodzi o diete na poczatku to ja mialam bardzo restrykcyjna. Po kolei i powoli wprowadzalam pokarmy rozne bo wiem, ze dzieci roznie reaguja. Na pewno nie mozesz pic alkoholu, jesc kakao i czekolady, cytrusow, wszelkich potraw wzdymajacych, zadnych napoi gazowanych, zadnych potraw z puszek, wszystkiego co ma konserwanty.

Gość a mały nie
miałam ten laktator i się sprawdzal, chociaż jak mialam dużo pokarmu, to trochę ręka bolala od "pompowania" w następnej ciąży kupię avant elektryczny ;)

jotka - z tym przytulaniem to fakt :) mój czasem się obraża jak tata chce go butelką karmić ze to nie pierś :) on uwielbia swojego cycusia :) czasem jak jest mu smutno i źle to wystarczy mu przytulenie do piersi i już jest wszystko dobrze :) ja bym zrezygnowała z alkoholu, zreszta zrezygnowałam, nawet na SWOIM ślubie nie piłam nic :)

Jotka! Nie chce kilka dni nie dawac mu pokarmu tylko po trochu chowac do lodowki aby moc go nim nakarmic po tym przyjeciu.A moze to i lepiej dla nas,ze taka dieta rygorystycna po porodzie-przynajmniej trzeba bedzie odmowic slodyczy:) Juz planuje lato z cwiczeniami w domu lub joggingiem:)

Ja odradzam wszelkie laktatory, nbajl;epszy laktator to wlasna reka. Na serio, sweitnie sie sciaga reka jak sie juz nauczysz, nic trudnego.

Gość AnysiakOOO
możesz ja tak robiłam 2 tyg po porodzie. Koleżanka slubowala i zostawiłam małego na 2 dni z mamą. Nie widzę żeby to "traumatyczne" przeżycie jakos na niego wplynęlo. Uwierz mi że dziecko to nie problem aby sie bawić i normalnie żyć. Co do diety to na początku ścisła a potem coraz więcej pokarmów ani Julka ani Pawelek alergii nie mają ani żadnych skaz pokarmowych. Jotka zgodnie z twoimi instrukcjami autorka tematu ma żyć o chlebie i wodzie.

Gość a mały nie
a ja polecam laktatory :)