Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myha1615

pytanko

Polecane posty

mam intymny problem, otóz wystepuja u mnie objawy grzybicy pochwy, swedzenie odbytu - nie wiem skad to sie wzieło, ale musze udac sie jak najszybciej do lekarza i tu pytanie czy jesli chłopak pojdzie do dermatologa czy on przepisze leki i jemu i mi, czy bedzie mogl tego zrobic? A jesli ja pojde do ginka czy on bedzie w stanie przepisac leki i mi i jemu czy oboje musimy isc osobo? Bo jak wiadomo jest długi czas oczekiwanie i do jednego lekarza i drugiego a tak to które poszłoby pierwsze wzieło by leki i dla drugiego. Tylko czy tak mozna zrobic??? mam nadzieję ze ktoś zroumie o co pytam

podnosze dla czytających nie pytam po raz tysięczny jak leczyc owa grzybice, tylko o to czy jedne lekarz moze przepisac leki i mi i chłopakowi, i czy to bez róznicy czy zrobi to moj ginekolog czy dermatolog ??

"mam nadzieję ze ktoś zroumie o co pytam " Wygląda na to, że nic z tego :)

Idź do gina i przeczytaj mu to co tu napisałaś. On pewnie poradzi sobie z tym lepiej niż my :)

no okej zapytam inaczej;p czy ginekolog moze przepisac leki na grzybice miejsc intymnych i dla mnie i dla chłopka??

Gość lajkonika
oczywiscie kobieto! GIN przepisuje leki Tobie i partnerowi! Leczy sie obu!!!!

przepisze przepisze, tylko się nie pomylcie, żebyś tynie poszła do dermatologa a on do ginekologa :D

podziekowac :) dermatolog równiez przepisze dla obu?? to tak tylko zeby się upewnic :)

Gość sauvox
ja mam lepszy pomysł. i dla Ciebie i chłopaka. zacznijcie myć swoje intymne miejsca bo potem rośnie takie coś i syfa roznosicie po populacji.

witam myha1615 jak tam twoja infekcja ? niestety miałam podobne problemy, jednak na szczęście lekarz przepisał mi od razu tabletki dopochwowe (niestety) Lactovaginal i po kilku dniach przykre dolegliwości zniknęły. Polecam naprawdę. Po zakończonym leczeniu pani ginekolog poleciła mi abym zażywała profilaktycznie suplement diety provag, na szczęście te tabletki są doustne i od dłuższego czasu nie mam nawracających już infekcji. Polecam, mam nadzieję, że i Tobie pomoże.

Gość multimonk
u mnie pomógł fluconazole doustnie + plivafem f - płyn do podmywania przy infekcjach grzybiczych. Gin. od razu przepisał też właśnie leki dla partnera, jakaś maść jedynie, ale nie pamiętam już jaka. Także nie powinno być z tym problemu.

Gość wojka
najlepsze probiotyki to probiotyki naturalne - jogurty, kefiry i maślanki - tylko bez dodatku cukru!!! Gdzieś zresztą czytałam wyniki badań, że te probiotyki wcale statystycznie istotnie nie zmniejszają ryzyka infekcji. Odnośnie plivafemu, to miałam okazje stosować, bo dostałam darmową próbkę od ginekologa i muszę powiedzieć, że jest bardzo przyjemny - lepszy niż opiewany lactacyd wg mnie.

Gość hasziszza
radze poszukac w aptekach internetowych lekow, dobra apteka internetowa to np. Superapteka.pl