Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FigielekXenna

KTOŚ z WAS JEST TERAZ W UK??? MAM PYTANIE

Polecane posty

Gość FigielekXenna

jak teraz tam z wynajmem mieszkan jakie ceny za flata 1pokojowego??? z gory dziekuje za pomoc ;) ;)

Gość kafeteriankaa
350-400+kaucja chyba ze wynajmujesz przez agencje to jeszcze z 200 za podpisanie umowy

Gość henrrrry
najtansze 380 za miesiac + rachunki, ale nie wiem jak to z zaliczkami jest bo juz dawno mam swoje mieszkanie, pzdr

Gość kafeteriankaa
zalezy gdzie chcesz mieszkac

ale GDZIE w UK? zasadnicza kwestia. Londyn poludniowy wschod, strefa 3 okolo 700-900f miesiecznie. Rachunki, council tax okolo 200f miesiecznie.

ja place 345/mies. plus kaucja 250, ale mieszkam juz tam ponad 2 lata i normalnie kaucja rowna sie miesiecznemu czynszowi. cena zalezy od regionu

Zalezy gdzie, ja place £475/m i to byl jeden z tanszych. Mieszkam w Portsmouth, blizej Londynu jest drozej. I oczywiscie w Londynie.

Gość FigielekXenna
mam na mysli cos jak Coventry, interesuje mnie jakie wyjda koszty, tzn ile trzeba rzucic na sam poczatek kasy ? te ok 400 funtow za miesiac i kaucja i tyle?? i mieszkam sobie spokojnie az do nastepnego miesiaca?? a co z rachunkami dochodza dopiero po tych 4 tygodniach tak?

Gość kafeteriankaa
zal mu dupe sciska ze on nie moze:-)

hahah, kolego, gdzie ty zyjesz? Wiekszosc pracujacych "przy ogorkach" juz dawno wrocila do domow. Poza tym - zarabiaja w funtach i wydaja w funtach, z placy minimalnej ledwo na wynajem starcza, wiec jak przyjada do PL to rzeczywiscie szalu nie ma z kasa.

Gość kafeteriankaa
Coventry jest tanie wiec 1000-1100 funa powinno ci starczyc:-)

Gość kafeteriankaa
do mariooooooodebila!!!!nie rusza mnie co piszesz! jestes prostakiem! wstyd przynosisz! wynocha stad:-)

Gość FigielekXenna
kafeterianka mowisz o kwocie 1000 funciakow juz na wstepie? wliczamy w to ten czynsz ok 400 a jakie ceny taxu albo zaliczki>? jeszcze raz dzieki wam za pomoc ;-)

to ci wyjaśnię tłumoku. Polska jest na tyle specyficznym krajem, że nie daje szansy młodym ludziom. Nie mogłam znaleźć stażu w Polsce, a nie wiem czy panie wszechwiedzący się orientujesz, ale należy mieć 2 lata stażu aby dostać się do izby budowlanej i zrobić uprawnienia.... tutaj dostałam pracę bez problemu, co więcej, wracam już niebawem do Polski. Dostanę transfer do filii firmy w której obecnie pracuję do mojego miasta w Polsce :) Mam wrażenie, że lejesz jad, bo nie masz na tyle odwagi aby wyjechać, i zazdrościsz tym którym się powiodło ... ot co koniec dyskusji...

ja robie w pracowni architektonicznej. Dlaczego nie w PL? - bo tu w UK dobrze mi placa. - bo mam angielski dyplom. - bo nie wyobrazam sobie zycia w Polsce.

Gość kafeteriankaa
tax do 100 za 2 osoby

Gość FigielekXenna
mariooooooooooooOSLE czy ja ciebie o cokolwiek pytalam? zwrocilam sie do osob ktore moga w jakikolwiek sposob mi pomoc i maja WIEDZE na temat UK a tobie widac nudzi sie w domu wiec chcesz sie troche zabawic kosztem innych, sio z tad!! ps jak ci slabo poszlo na ogorkach w tamtym roku to zacznij szukac w polsce , moze przy truskawkach albo cus niedlugo sezon ;)

Gość FigielekXenna
no jezeli mam wyciagnac na sam poczatek 1000 f zeby miesiac pomieszkac to bez sensu szczegolnie ze wyplaty w anglii dopiero po 2 tyg daja , pewnie lepiej wyjdzie z pokojem ok 60 f za tydz i w tym wszytskie rachunki a jak sie czlowiek ustawi mozna brac flata, dziekuje wam z apomoc kafeteriusze ;)

Gość klaudyna44
ale taxu przeciez na samym poczatku nie placisz, na poczatek chca chyba tylko czynsz i kaucje czyli 2x czynsz, a dopiero po miesiacu placisz tax i rachunki

Gość dfbsdjkfhdf
pokoje sa juz nawet od 45 funtow na tydz w cene wliczone rachunki

Gość jak ja bylam 2 msc temu
to byly ok 60 funciakow za jednoosobowke