Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie obecna

Nie obecna podczas kontroli ZUSU

Polecane posty

Gość Nie obecna

Była u mnie kontrola z zusu-zwolnienie mam lezace,ale nie bylo mnie podczas ich wizyty,wiec przyslali pismo do domu aby wyjasnic swoja nie obecnosc! Co w takiej sytuacji zrobic,przeciez nie powiem im ze bylam w sklepie bo sie doczepia ze mam lezec...POMOCY czy ktoras byla w podobnej sytuacji???

Gość napisz tak
że ponieważ musisz leżec i się oszczędzać to nie przebywasz teraz w miejscu zamieszkania,tylko jestes u mamy bo tak jest wygodniej.Albo że byłaś na wizycie u lekarza bo źle sie czułaś,jesli masz fajnego lekarza to niech za ten dzień Ci wystawi zaświadczenie.

Ja tak mialam.Maz remontowal mieszkanie i przyszla \"bardzo mila\" pani z Zusu i powiedzial,ze jestem u rodzicow,bo mam lezec,a w domu nie moge.Napisz,ze przebywalas u rodzicow czy gdzies,bo np Twoj maz wyjechal i nie mialas pomocy od nikogo.

Ja byłam...tez miałam lezace z tym ze ja poprostu nie mieszkam w miejscu zameldowania i wysłalam pismo...powod: NIE MIESZKAM W MEIJSCU ZAMELDOWANIA i podałam nawet im adres...wszytsko było w porzadku nawet myslałam ze bede juz korespondencje na nowy adres wysyłas ale NIE dalej na miejsce zameldowania :) Wez od gina zaswiadczenie ze u niego byłas to raczej nie powinien byc problem...i mozesz tez tak to załatwic :]

Gość Nie obecna
To ze bylam gdzies poza domem to nie przejdzie poniewaz jesli sie przebywa w innym miejscu zamieszkania to trzeba podac do zusu drugi adres ;/ Ale w poniedzialek mam wizyte u lekarza,wiec moze powinnam mu o tym powiedziec i poprosic o zaswiadczenie ze wtedy u niego bylam? Zwolnienie wypisal mi lezace-ale nie z racji tego,ze cos mi jest tylko poprostu ze wzgledu na moja prace i warunki w niej panujace.

Gość napisz tak
Zagadaj z lekarzem,jak jest w porządku to Ci wystawi zaświadczenie że byłaś u niego.A na przyszłość niech Ci wystawia zwolnienia chodzone;)

a jak wyglądają kontrole, gdy zwolnienie nie jest leżąca?? Też nie mieszkam w miejscu zameldowania, jestem na L4 bo już mi cieżko pracować, a nie chcę mieć w zusie problemów

Gość a po kiego przychodzą z ZUSu
bo nie rozumiem??? :-O Jak, jak jestem chora, to nikt z zusu do mnie nie przychodzi:-O

Gość Nie obecna
STRASZNY KOCUR> PODOBNO WYGLADAJA TAK SAMO,TYLKO NIE MA AZ TAKIEGO NACISKU NA CIEZARNE KTORE MOGA CHODZIC...ALE JESLI CHODZACEJ NIE MA W DOMU TO TEZ MA SIE TLUMACZYC. A KONTROLE Z ZUSU HMM JAK DLA MNIE TEZ PO GOWNO SA! ALE ONI NIE CHETNIE DAJA KASE WIEC CHODZA I KRĄŻĄ PO DOMACH JAK CYGANY ZEBY TYLKO KOGOS UDUPIC BRZYDKO MOWIAC

szukają wszystkiego, żeby tylko kasy nie dać, nie daj Boże!:-O A oglądałyście wczoraj w uwadze na tvnie, jakie se centrum swalneli za prawie 200ml złotych😠 złodziejskie nasienie!

ale kiedy im przychodzi parę złotych zapłacić, to będa domokrążcówwysyłali, zeby tylko znaleźć haka, czy aby na pewno jej/jemu przysługuje:-O

Gość Nie obecna
No dokladnie ale to jest chyba lekkie przegiecie ...no ale co zrobic. Taka POLSKA!

Gość ja zrobiłam tak
Też nie było mnie w domu, napisałam pismo, że BYŁAM, ale muszę leżeć, więc nikomu nie otwieram! Bo mam leżeć i kropka, nie będę się co chwila zrywać, żeby sprawdzić kto dzwoni, bo zazwyczaj dzwonią z ulotkami, albo poczta. I się odczepili :)