Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Marlena1991

Rodzice i lekarze nie to moze WY ?

Polecane posty

Go艣膰 Marlena1991

1.5 roku temu cierpilam na anoreksje. Wazylam 31 kg/163cm... Juz z tego wysz艂am pewien czas by艂o ok. Ale od roku jem ma艂o a tyje. przyswajajac dziennie ok 1000 kcal potrafie w tydzien przytyc ponad 1kg. Dodam, ze mam STRASZNE b贸le brzucha po jedzeniu. CHociaz dzisiaj zjadlam 2 jajka i po艂 kromki chleba, a z b贸lu brzucha umieram.I tak niemal codziennie ;/ Tak sie nie da zyc! Rodzice i lekarze to bagatelizuj膮, bo chyba maja juz dosc moich problem贸 zdrowotnych. Teraz waze dosc za duzo (wg. BMI). Tycie nast臋puje ZBYT szybko. Wiem, ze nie jestem ZA gruba, ale przy takim jedzeniu tak nie moze byc Ale nie moge zyc na 600 kcal dziennie , aby nie tyc i zyc z takim bolem brzucha.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zaraz cie tu zjada
takich lekarzy to bym kurwa zajebal ;/ A moze wpedzilas sie wniedoczynnosc tarczycy i dlatego tyjesz? Moze wybierz sie do endokrynologa ... albo ytuj dupe tym co Cie wyciagneli z anoreksji. Jak nie wiem jak monza traktowac tak byla pacjentke ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marlena900
Nie z tarczyca wszystko ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moze do gastrologa idz...
wrzodow zoladka nie masz? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Psycholo偶ka dy偶urna
Masz spowolniona przemian臋 materii, najprawdopodobniej - bardzo, bardzo nisk膮, po anoreksji to "normalne", to znaczy - niedobre, ale typowe. Je艣li masz mo偶liwo艣膰, udaj si臋 do diabetyka/bariatry i opowiedz mu o sobie - o chorobie i o tym, ze chcesz je艣膰, ale ju偶 nie ty膰, w ka偶dym razie - nie ty膰 tak szybko. Powinna艣 dosta膰 specjalnie opracowan膮 diet臋 i zestaw zi贸艂 - do picia, wzglednie jakie艣 tabletki do 艂ykania (suplementy diety), kt贸re pomog膮 przyspieszy膰 tempo przemiany materii. Je艣li 艂ykasz jakie艣 leki, jakiekolwiek, np. anksjolityki, antydepresanty, to te偶 mo偶e by膰 przyczyn膮 szybszego tycia. Je艣li chcesz spr贸bowa膰 na w艂asn膮 r臋k臋 - to jedz g艂贸wnie warzywa, owoce, w dalszej kolejno艣ci - bia艂ko (ryby, mleko, wszelkie sery, jaja, du偶o mi臋sa), t艂uszcz (oliwa!!, mas艂o - nie jakie艣 syntetyki) i w臋glowodany, ale te zdrowsze (brazowy, ry偶, razowe makarony, razowe pieczywo), suszone owoce, mi贸d. Zio艂a do picia - je艣li nie masz mozliwo艣ci dost臋pu do mieszanek przygotowywanych specjalnie na recept臋, to si臋gnij do inne herbatki, np. z vitaxu, herbapolu, i pij dwie, trzy szklanki dziennie. b艂onnik w tabletkach czy proszku te偶 m贸g艂by ci pom贸c:) Generalnie - typ jedzenia ma by膰 troch臋 taki, jak na diecie odchudzaj膮cej - czyli dieta ma by膰 badzo bogatoresztkowa, ale nie powinna艣 si臋 ogranicza膰, co do ilo艣ci, czyli je艣膰 bardzo cz臋sto i w sumie oko艂o 2000 kcal dziennie. posi艂ki: pi臋膰, sze艣膰 razy dziennie, ale, tak jak u grubas贸w powinno si臋 je艣膰 cz臋sto i ma艂o, ty powinna艣 je艣膰 cz臋sto ... i du偶o :) tw贸j organizm musi si臋 nauczy膰, 偶e ma jedzenia pod dostatkiem i nie musi teraz gromadzi膰 na zapas. Je艣li b臋dziesz konsekwentna, twoje cia艂o "zapomni", 偶e "wyci臋艂a艣 mu nie艂adny numer" (wychudzenie) i powoli wyzdrowieje do ko艅ca:) powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlena1991
Tylko, ze ja jem czesto, nie moge jest duzo, bo przez ten b贸l brzucha nie dam rady ;( Biore blonnik w tabletkach. Pije zielona/czerwona herbate. Dzisiaj po jednek ma艂ej ciemnej bulce i 4 truskawkach "UMIERAM" z przejedzenia. Nie daje juz rady ;((!

Udost臋pnij ten post