Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsedf

czy mam prawo kategorycznie odmowic porodu naturalnego?

Polecane posty

Gość dfsedf
nie jestem wlascicielka, mam 3 mieszkania w ktorych moge przebywac jako ze mama mieszka w krakowie a tata w tarnowie.

Gość do autorki topiku78943725
Na Twoim mijscu zrobilabym tak: poszla do lekarza ktory przymuje na NFZ dala mu w lape (trudno :( ) zeby Ci wypisal skierowanie na CC i poszlabym rodzic do medikoru podobno najlepszy u nas w Saczu. Tylko nie wiem czy nie beda Cie wczesniej badac przed zabiegiem i wtedy Twoje skierowanie na nic sie nie zda. Albo idz do szpitala na Mlynska i tam daj w lape lekarzowi ktory tam pracuje na oddziale i sprawa zalatwiona. Ale podejrzewam ze bedzie cie to slono kosztowalo jakies 1500-3000tys.

Gość daj znac pozniej
to zacznij odkladac kase, masz jeszcze pol roku, a nie szykuj sie na robienie cyrkow w szpitalu wykaz troche godnosci, o ktora tak niby zabiegasz

a do ktorego lekarza chodzisz??? i gdzie 🌼

tez sie uparlam na cc, ale jak poszlam do kliniki i pogadalam z polozna i z kobieta ktora rodzila SN dzien wczesniej, do tego doszedl pozniej jeszcze lekarz - diametralnie zmienilam zdanie. chce naturalnie :) moze tez przejdz sie tam gdzie chcialabys rodzic i sie zapoznaj z sytuacja. moje uparcie bylo bezpodstawne. jezeli tobie chodzi tylko o nagosc to Twoje uparcie tez jest bezpodstawne.

Gość Przy talich problemach natury
psychicznej wydaje mi się sensowne wybranie się do psychologa lub nawet psychiatry, opowiedzenie mu o swoim problemie i szukanie pomocy. Jeśli do grudnia Twoje nastawienie psychiczne się nie zmieni, to myślę że lekarz psychiatra będzie w stanie wystawić Ci stosowne zaświadczenie. Musisz jednak wiedzieć, że nawet przy cc jesteś badana choćby przy przyjmowaniu do szpitala. Nie wiem, jak to jest przy cc na żądanie, ale zwykle wykonuje się je, gdy akcja porodowa już się zacznie, więc jeszcze czeka Cie kilkukrotne badanie w trakcie pobytu w szpitalu

jak chcesz to mozemy pogadac moj e-mail acha261@wp.pl Musze eciec

nie, nie możesz. niby dlaczego? masz jakieś przeciwwskazania medyczne? nie żyjemy w kraju, w którym takie rzeczy są możliwe. co z tego że nie chcesz, nie trzeba było zachodzić w ciążę.

mialo byc musze leciec ❤️

Skoro zostałaś zgwałcona, wstydzisz się nagości, to idź do psychiatry, dostaniesz zaświadczenie o wskazaniach do CC i będziesz miała problem z głowy. Na porodówce każda krzyczy, że chce CC. Myślisz, że lekarze, pielęgniarki, położne coś sobie z tego robią?

Gość życzliwa2016
Idz do psychologa po zaświadczenie ,że panicznie boisz się porodu sn i cesarkę masz bez gadania...

Gość gość
mi lekarz odmowil. stwierdzil ze jestem zdrowa silna sprawna fizycznie i dam rade. I dalam, porod 4 godz nie bylo lekko ale nie taki diabel straszny jak og maluja:) poza tym pow ze za duzo dzieci rodzi sie przez cc wez pod uwage ze pozniej moga wystapic komplikacje i zalecane jest zeby kobieta nie robila nic ciezkiego przez 2 tyg! jak chcesz sie w takim razie zajmowac swoim maluszkiem?

Gość gość
Tak srasznie porody wygladaja tylko na filmach..Trzymam kciuki! xx wiekszej bzdury nie czytalam ! wiekszosc porodow to istny koszmar i obdarcie kobiety z czlowieczenstwa i intymnosci

Gość gość
życzliwa2016 dziś Myślę, że autorka, która miała termin na 12.2009 r. już nie musi iść po żadne zaświadczenie, żeby mieć cc. Ludzie, patrzcie czasem na datę założenia tematy.

Gość gość
Może zacisnęła uda i załatwia zaświadczenie . :)

Gość gość
Autorko...wiesz, ten tekst,że zaciśniesz nogi i nie będziesz rodzić bardzo mnie rozbawił. :D NIE DA SIĘ TAK. Jak się nie zgodzą,to i tak będziesz musiała urodzić naturalnie. Jak się zacznie ,to nie ma odwrotu; nie da się tego ani zatrzymać,ani przeskoczyć,ani przespać. To trochę tak ,jakby cię biegunka złapała np. w sklepie..i co,też powiesz,że zaciśniesz pośladki i nie narobisz w gacie? Nie masz na to wpływu,to fizjologia. Przepraszam za nieco obrzydliwe porównanie,ale inaczej jakoś nie umiem tego przedstawić. :D Urodziłam dwójkę dzieci. Żyję. Nie mam traumy,nie mam nic rozwalonego,ani razu nie byłam nacinana,ani nie pękłam..za to mam dwójkę cudownych dzieci. Ktoś tu dobrze napisał: jak się poród zacznie,ba! te bardziej bolesne skurcze, to ostatnia rzecz,o jakiej będziesz myślała,będzie twój wstyd,twoja nagość, GWARANTUJĘ CI TO. :D

Gość gość
skoro jakaś decyduje się na dziecko to chyba musi być gotowa na poród...co nie zmienia faktu, że cesarki powinny być wykonywane na życzenie, ja też bym nie chciała rodzić naturalnie bo to obrzydliwe. Ale ja w ogóle nie chcę mieć dzieci.

Gość gość
a jak do mordy biorą wuja i to już nie jest obrzydliwe a urodzenie własnego dziecka co się pieprzyło to już obrzydliwe, śmieszne, wy to tak jak z tymi szmatami bułkę przez bibułkę a wacka całą łapą

Gość gość
dokladnie gosc wyzaolac za cc i nie zebraj

Gość gość
pieprzycie, ze przy porodzie sie lezy zupelnie nago, zboczenice.jest koszula a wszystko idzie dolem.a co do cc, jak sie zxaplaci to sie ma

Gość gość
temat jest z 2009 roku,po co go odkopywać,nie rozumiem. Poza tym to prowo bylo 10/10

Gość gość
10:40 Normalnie, dziekco nie wazy na starcie 20kg zeby był problem z zajmowaniem sie nim. Maz dostaje opiekę na dziecko 2tygidnie wiec jest pomoc. Bez przesady!

Gość gość
Można sobie chcieć, żądać, straszyć sądem i nikt, absolutnie nikt się tym nie przejmie. Cc w państwowym szpitalu wykonuje się tylko i wyłącznie z poważnych wskazań medycznych powstałych w czasie ciąży lub w trakcie porodu sn, gdy wysoce prawdopodobne jest, że sn spowoduje powazne uszkodzenie/smierc dziecka lub matki. A to dlatego ze cc jest kilka a może i kilkanaście razy droższe dla szpitala niż sn, a NFZ oddaje szpitalom za cc równowartość sn. CC na życzenie byłoby wyrazem najwyższej niegospodarnosci i żaden dyrektor i ordynator nie pozwoli na takie straty, a zaden podwladny im lekarz bez powaznych medycznych przeslanek sie im nie narazi. Zwlaszcza ze sn i cc, mimo ogromnej roznicy w cenniku nfz, maja ten sam skutek - pojawienie sie dziecka. Prawie kazdy porod zaczyna sie jako sn. Wola i obawy matki nie mają żadnego znaczenia. Jeśli wszystko jest wg personelu ok to poród sn odbędzie się czy matka tego chce czy nie, bez względu na to co sobie zaplanowała i ilu członków rodziny szantażuje i grozi położnej. Wiec lepiej się wyluzować. Jeśli będzie trzeba ratować matkę lub dziecko lekarz się nie zawaha. CC nigdy nie jest wyborem, po prostu w pewnych sytuacjach jest koniecznością i tyle.

Gość gość
Najlepiej jak sie zacznie porod to mow kategoryczne nie do skurczy.