Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddsdsds

rpoblem z zebami.............

Polecane posty

Gość sddsdsds

mam 14 lat i do tej pory nie chcialo mi sie za bardzo dbac o zeby, mylam je tylko raz diznnie ale posatnowailam to zmienić. Chce isc do dentysty bo sprzuchniały mi dwa zeby w gornej szczece (nie koło siebie, bo jeden po prawej, a d rugi po lewej stronie). ich juz prawie wogloe nie ma. Co zrobi w takiej sytuacji dentysta?? ile to bedzie kosztowało (ide prywatnie) i czy bedzie bardzo bolec, jesli ja chciaabym wjakis sposób znowu miec te dwa zeby czy bedzie się tak dało???

Gość tak to jesttt
a w jakim stanie masz te zeby? Ceny sa rozne, zalezy od wiekosci plomby od 50 do 150 zl (to najtanszy dentysta) Nawet na korzeniu da sie odbudowac zabka, dentystka zaklada cwiek i na tym buduje zab.

Gość sddsdsds
no właśnie chodzi o to, że ogólnie zęby nie mają prawie wogóle próchnicy, tylko te dwa są prawie ze doszczętnie zniszczone... :o :( i jeszcze na jednym dziąśle mi sie ropy troche zebrało. gdybym o tym wczesniej wiedziała, to bym wczeniej poszła do dentysty ale dopiero dzis wzielam lusterko i to zobaczyłam przez przypadek... a ta odbudowa zeba jest bardzo bolesna??? i jak wygląda taki zabieg??

Gość tak to jesttt
jesli jest ropa, to moze trzeba leczyc kanalowo. Odbudowa zeba nic nie bol, dentystka wkreca cwiek w korzen i potem naklada taka sama mase z jakiej sa plomy i formuje zab. Ja za cos takiego placilam 180 zl, a zabek nie do odroznienia od innych.

Gość sddsdsds
hmmmmmmmm.......... ale tak sie przyjrzałam i teraz stwiedzam, ze to chyba jednek nie jest ropa... bo ropa zbiera sie pod zębem, w dziąśle chyba, a u mnie nie. u mnie wygląda to tak: (przepraszam, zdejecie troche niewyrazne ale nie miałam jak inaczej zrobić... :( :o http://www.bankfotek.pl/image/251846.jpeg

Gość mozna ale ciezko bedzie to zre
w pon koniecznie do dentysty...!!!!

Gość sddsdsds
ale co to moze być???

Gość mikaaaa30000
dzieciaku a ty nie masz rodziców. Oni siłą powinni cię zaciągnąć do dentysty. O zęby trzeba dbać, bo mogą spowodować później różne powikłania. marsz jutro do dentysty.Wstawienie sztucznego zęba masę kasy kosztuje,plombka w porównaiu z tym grosze.A jak będziesz miała chłopaka w przysżłości to jak bedzesz się z nim całować jak będziesz mieć nieprzyjemny zapach z buzi.

Gość sddsdsds
no a co to moze być???

Gość sddsdsds
ej no prosze o odpowiedz bo sie zaczynam bać, czy to bedzie bolało i wogóle?????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? co ja bede miała wogóle robione???????????????????????????????? :(:(:(:( :o:o:o:o a jade dopiero teraz bo wczesniej nie mielismy kilkustet zl na leczenie prywatne, a publicznie jak bylam kilka razy to gorzej mi te zeby zrobila niz mialam przed zabiegami..... :( :o

Gość vbgttt
nie bede patrzec na fote bo sie jeszcze porzygam :P ale jak mozna doprowadzic zeby do takiego stanu? bleeeee

Gość sddsdsds
to nie jest smieszne..... :( :o:o matko, mam 14 lat zwykle niechcianie. o te zeby z przodu bedziej dbalam bo je widzialam a tych z tylu to ze niby jak mialam zobaczyc ze mi sie cos takiego zebrało skoro nic mnie nie boli ani nic w tym stylu.... :o :(

Gość sddsdsds
uppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o zęby trzeba dbać bo to ma pływ na cały organizm na serce i inne narządy przez dziury wnikają bakterie a po za tym jal wypadną to zrobienie 6 zębów kosztuje 3500 zł

Gość sddsdsds
oj teraz to juz wiem, teraz tego typu rady nic nie dadzą. juz wiem ze musze bardzo zdac o moje zeby, najpierw jednak musze je wyleczyc i chcialabym wiedziec co to może być...... :( a karcenie mnie co ja robiłam i jaka bylam głupia nic nie da... zrozumcie, ze ja sie bardzo martwię...... :o :o:o :(:( wiec jesli ktos wie, to prosze o powiedzenie mi, co to moze byc i jak nalezy to leczyć i ile to kosztuje..... :(

Gość dobre DD
a co to to takie czarne jest?? i tak w ogole to dzie ty masz tego zeba??:D ja tylko jakas szpare widze.... no i przed ostatnim trzonowcem masz jakas dziwna biala plame... kurde laska jaki wstyd :D