Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdshs

Cholerny przesąd ...

Polecane posty

Gość gdshs

Chciałam buty z odkrytymi palcami.. ale pare osób mi odradziło bo to niby pecha przynosi jak palce odkryte :O No i co tu zrobic ? Ogólnie nie wierzę w przesądy...

Gość PIZKA
TO RÓB JAK CHCESZ A NIE PATRZ CO INNI MYŚLĄ

Gość masakraaaaaaa
osoba biorąca ślub kościelny co za tym idzie wierząca nie powinna wierzyć w zabobony itp!!!!!!!!!!!! w dniu ślubu jest tyle stresu i tyle sie dzieję że czarny kot bedzie Ci latał przed nogami to i tak go nie zauważysz więc olej przesądy !!

Gość gdshs
Nie jest to ślub kościelny tylko cywilny :P A w ogóle słyszałyście o takim przesądzie ?

Gość masakraaaaaaa
słyszałyśmy i je olejmy podobają sie buty odkryte i pasują do sukni to sie nie zastanawiaj ;) http://www.slub.hg.pl/teksty/przesady.htm poczytajcie jak wiele mamy bzdur w tym temaciku :)

Gość czarna koala
słyszałysmy że pieniądze uciekają przez dziurę w bucie, ale nie wierzymy w to i Ty tez nei powinnas :)

Gość bzdury zajebiste
albo jestes chrześcijanką albo wierzysz w przesądy rodem z sreniowiecza:PWYBIERAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gdshs
Dzięki :) Teraz juz przynajmniej nie mam żadnego dylematu :D :)

Gość gdshs
Czytam te przesądy i na prawde to jest jedna wielka głupota :) :D

Gość gdshs
Ale za to powiem narzeczonemu, że ma mi kupić buty hehehe :D

Gość Rimini
A ja byłam tydzien temu na weselu i Panna Młoda miła buty z odkrytymi palcami:))) I pech to będzie ale dla Młodego:))))Harpie sobie wziął na głowę:)))))

Gość bzdury zajebiste
te przesady sa tak żenująco głupie,że az zal je czytac:oI niby mamy XXI wiek:oechh,ze tez sa jeszcze ludzie,którzy wieza a takie perdoly:( Postepujac zgodnie z tymi przesadami to az starch wyjsc z domu w dniu swojego wlasnego slubu😭

Gość do Rimini
ale pierodlisz głupoty:o

Gość gdshs
"- dobrze jeśli świece płoną przed ołtarzem jasnym płomieniem w górę, gdy kopcą i migotają - wróżą problemy w związku, jeśli zgasną - rychłe rozstanie;" jak by to zależało od kogokolwiek :O

Gość no wlasnie...
:o

a matko boska slub koscielny bierzesz a w przesady wierzysz????????? Ja mialam z odrytymi palcami i co jestem szczesliwa ..bez przesady jakbym miala w nie wierzyc to na kazdym kroku nie tylko slub jest od nich i bym z domu nie wychodzila

Gość gdshs
chciałam uzyskac konkretna odpowiedz, bez zbednych komentarzy :P

Gość lokatka
nigdy nie slyszalam o takim dziewnym zabobonie :P mysle ze co jak co, ale odkryte palce w butach napewno nie narabia wam problemow malzenskich ;P

A ja na slubie swoim miałam sandałki, suknie z perełek w dodatku taka w której juz 2 osoby brały ślub i jakoś sa szczęśliwie zamężne od kilku lat, nie miałam podwiązek, nie wystawiałam butów za okno na ładna pogodę i nie miałam we wszystkich zakamarkach poupychanych pieniędzy jak to niektórzy wróżą że trzeba mieć. Stara sukienka, nowy welon, pożyczone buty, a niebieskie to chyba miałam tylko kwiatki przy majtkach :D. Poza tym sa przesady takie dwuznaczne, na przykład deszcz w dzień slubu ponoć znaczy że będziemy bogaci i szczęśliwi, a w innym regionie słyszałam że to oznacza że całe życie będziemy płakać i będziemy nieszczęśliwi

Każdy uznaje takie przesądy, w jakie sam wierzy i jakie się w jego sytuacji sprawdziły. Moja koleżanka teraz rozstała się z mężem i pewnie przypisze to temu, że na ich ślubie padał deszcz:-D a w innych kulturach deszcz na ślubie oznacza szczęście...

Gość nea11
ja nie wierze z przesady, wlasnie kolezanka miala na slubie buty bez palcow i nie sadze zeby to mialo miec jakis wplyw na jej zycie, to jest po prostu glupie

ee..tyle tych przesądów,może w każdym jest trochę prawdy ale ja jakoś nigdy się temu nie przyglądałam.chcesz-zakładaj.powiem tyle-że jak małżeństwo będzie się miało rozpaść to się rozpadnie mimo że miałaś zakryte palce,nie miałaś pereł a wesele było huczne.a jak się będzie miało układać-to się ułoży choćbyś w japonkach poczłapała do ołtarza-no co nie dość że palce na wierzchu to i pięty odkryte :D

to przesąd i nic więcej, w jaki sposób buty mogą wpłynąć na twoje życie? Ja bym nie zakładała odkrytych butów z dwóch, całkiem innych powodów: po pierwsze są nieeleganckie i nie pasują na oficjalne okazje a po drugie są niepraktyczne - w czasie tańców ktoś może ci nadepnąć na odkryte palce.

taa..również ja bym nie założyła z tych dwóch powodów co pani nade mną-bo mi nie bardzo pasują i nie jestem pewna czy chciałabym czuć obcas roztańczonej cioci na moim palcu...

Gość Dziewczyno walcz z przesądami
Przesądy to akt głupoty ludzkiej która przetrwała aż do XXI wieku. Wstyd i chańba. Piątek 13-go, czarny kot, drabina... Nie rozumiem dlaczego ludzie wciąż uczą nowe pokolenia tych gówien, nikomu niepotrzebnych. Jak ktoś Ci powie że te buty to przesąd to odpowiedz tak aby zgasić tą osobę, np. że bierzesz ślub kościelny czyli katolicki a w katolicyźmie wierzenie w zabobony to grzech. Należy walczyć z tym gównem. Co za ciemnogród.

Gość Dziewczyno walcz z przesądami
Nie doczytałam jak inni że to cywilny. Nawet jeśli cywilny to nie słuchaj co inni gadają.